Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi premisa o možnosti přenést vědomí člověka do těla cizího hostitele zakládá mnohovrstevnatou reflexi evropské společnosti, která stojí na opozicích mládí a stáří, bílých a barevných i bohatství a chudoby. Stárnoucí bohatý pár využije možnosti za milión euro žít v dokonalých atletických tělech dvou afrických imigrantů s tím, že na 4 hodiny ze dne těla ovládají jejich původní osobnosti. Precizní drama s prvky thrilleru stvrzuje, že sci-fi může být podnětnou platformou pro reflexi současnosti. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (19)

honajz 

všechny recenze uživatele

Námět je vykradený z několika jiných sci-fi knížek nebo filmů (namátkou Get Out nebo český film Dvojrole), takže mi nijak originální nepřišel, navíc je to celé předvídatelné od začátku do konce. Navíc zbytečně zpomaleně vyprávěné, protože by to vydalo na jeden díl nějaké mystery seriálu. Hned na začátku jsem si sepsal, o čem budou následující scény, a už si je pak jen unuděně odškrtával, jak průhledné a nenapínavé to bylo. Hvězdička za výpravu a lokace. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto jasnej a nekompromisní odpad. Dlouho jsem neviděl tak špatnej film. Absolutní nevermore. Vůbec nemá smysl konkretizovat výhrady, bylo to pro mě totálně špatně myšlenkově i technicky. Aktuálních 69 procent je z mého pohledu naprosto mimo mísu, tohle patří do šedé zóny. Ani žraloci útočící na letadla by mě nemohli takhle iritovat. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený sci-fi snímek, který se ke konci stává až snímkem filozofickým. Kdo by nechtěl začít znova, ale se všemi vzpomínkami a zkušenostmi, zkrátka se jen přemístit do nového těla a pokračovat. Co na tom, že jenom 20 hodin denně místo 24. Ty čtyři hodiny bude ve vašem novém těle jeho původní majitel, který ho dobrovolně prodal...A tak vyvstává ta morální otázka, která se dnes opakuje všude a pořád (ať už je to v souvislosti s testováním na zvířatech, konzumací psího masa, nebo užíváním drog) - Je to správné? A mají vůbec oni původní majitelé právo se proti tomu bouřit, mají právo své původní rozhodnutí odvolat ? Pokud ne jedná se jednoduše o krádež, pokud to udělají? Z právního hlediska nesporně ano, ale je to správné ? Za mě dávám čtyři hodně silné hvězdičky. ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus dost těžkopádné a doslovné. Při výrocích typu "A co na to chudáci děti v Africe?" jsem měl co dělat, aby se mi nezačaly protáčet panenky. Vlastně všechny otázky, které by si měl divák ze sledování filmu sám vyvodit, jsou nám scénářem předhazované v podobě snadno zkonzumovatelných replik. Přitom námět to má dobrý a ta celková televiznost není zase tak rušivá. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Neočekávaně úžasně dynamický film. Od hudby a střihu až přes kameru, vizi, scénář a celkové "akční" vyznění. Jen trochu zamrzí málo filozofického podtextu. Režisér je možná ještě příliš mladý, anebo se obával odvážnějších dialogů. Nicméně přesně takhle by vypadal Bayův The Island, kdyby ho točil Spielberg za 25 milionů. A to je sakra kompliment (story a OST se dokonce blockbusterem z roku 2005 vyloženě inspirují). [FFF 2011] ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama