Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sci-fi premisa o možnosti přenést vědomí člověka do těla cizího hostitele zakládá mnohovrstevnatou reflexi evropské společnosti, která stojí na opozicích mládí a stáří, bílých a barevných i bohatství a chudoby. Stárnoucí bohatý pár využije možnosti za milión euro žít v dokonalých atletických tělech dvou afrických imigrantů s tím, že na 4 hodiny ze dne těla ovládají jejich původní osobnosti. Precizní drama s prvky thrilleru stvrzuje, že sci-fi může být podnětnou platformou pro reflexi současnosti. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (19)

Botič 

všechny recenze uživatele

"Sempre viva" - život věčný! Z lidského vědomí se stal pouhý signál snadno přenesitelný do těla jiného hostitele, ale za jakou cenu? Po kolika transferech by asi došlo k fatální ztrátě identity sama sebe? Ihned po tom prvním? A kolik by toho bylo schopné naše vědomí vydržet? Ale taková je cena za prodloužený život, za možnost stát se cestovatelem po cizích tělech a myšlenkových soustavách v neetickém světě budoucnosti, kde mít peníze = mít moc nad lidmi ze zemí třetího světa. PS: Pokud je Transfer televizním filmem, tak se máme pořád co učit. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘEDSTAVTE SI, ŽE NA KONCI VAŠEHO ŽIVOTA, MŮŽETE ZAČÍT ZNOVU. V MLADÉM, KRÁSNÉM A ZDRAVÉM TĚLE….“ /// Díky vědeckotechnický revoluci – přes noc z chcípajícího důchodce africkým hřebcem a atraktivní černoškou. Myšlenkový sci-fi, který upozorňuje na to, že elixír mládí jen tak nějakej přístroj nenahradí…. Vono totiž nejde jen o dráždění důchodců nesplnitelnejma obrázkama. Má to myšlenku, - dobrou myšlenku, ale ta vata kolem jen zbytečně nafukuje stopáž. Je to takový – nepřekvapivý, neposadí to ,,na prdel“, a ani s tím závěrem se extra neztotožňuju… Možná za 40 let… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Soused Pepa přes noc zčernal (ne, nemyslím tím požárem!). 2.) Jsem ochotnej vyměnit 24 hodin života v Africe za 4 v Německu. 3.) Thx za titule ,,kemofox“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Transfer je něco neodolatelně lákavého pro jednu manželskou dvojici na sklonku života a tak přijmou velmi atraktivní nabídku, ale netuší s jakými důsledky se budou muset pak vypořádat a smiřovat, dokonce i s citlivě vloženou rasovou odlišností, za to chválím Damira Lukacevice. Moment, kdy se na sebe poprvé Hermann podívá do zrcadla a vidí se jako černoch je vynikající. Ty rty, nos, obočí, vlasy........já to s ním úplně prožívala, to se opravdu moc povedlo. A už vůbec si nedovedu představit tak mladého člověka se vzpomínkami a zkušenostmi osmdesátiletého starce. Moc zajímavá podívaná i když chvílemi až moc sterilní, ale Transfer měl myšlenku, která je v dnešní době silně aktuální, když vezmu v potaz jen ty miliony utracené za obrovské množství plastických operací a jiných prostředků, které mají sloužit pro omlazení těla. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hermann a Anna, stárnoucí pár, využije nabídky výzkumného institutu, která dokáže jejich vědomí přenést do mladých těl a oni mohou společně žít další spoustu let. Má to jen jednu drobnou nevýhodu (kromě obří ceny), a tou je to, že původní majitelé těl na 4h denně získávají vlastní vědomí, a mohou si dělat co chtějí (i proto je v ceně i bodyguard, který hlídá, aby nedocházelo v těchto hodinách k nečekaným nepříjemnostem). Anna si ale k majitelce svého těla Sarah vytvoří zvláštní vztah, kterého využije mladý Apolain (majitel mužského těla) k osvobození od "stařeckého" vědomí... Mno, neviděl jsem moc německých filmů, které by mne nějakým způsobem oslovily (kromě válečných snad vůbec žádné), takže jsem byl tímto docela překvapen. Vcelku originální scénář, i zpracování, spousta otevřených otázek (jak by se člověk choval v jedné či druhé roli?), a docela příjemné herecké výkony (všech čtyřech - až na mladého Apolaina, ten působil hodně namachrovaně, ale to asi měl ve scénáři). Každopádně příjemné překvapení a Damira Lukacevice (dle jména typický Němec) si zapisuji, a jsem zvědav na další jeho tvorbu... ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě naprosto jasnej a nekompromisní odpad. Dlouho jsem neviděl tak špatnej film. Absolutní nevermore. Vůbec nemá smysl konkretizovat výhrady, bylo to pro mě totálně špatně myšlenkově i technicky. Aktuálních 69 procent je z mého pohledu naprosto mimo mísu, tohle patří do šedé zóny. Ani žraloci útočící na letadla by mě nemohli takhle iritovat. ()

Galerie (31)

Reklama

Reklama