Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh chlapíka menom David (Jonathan Groff), ktorý sa rozhodol zmeniť svoj život, spáliť mosty do minulosti, vzdať sa všetkého a začať odznova. Bez kreditky, telefonu a pod menom Samuel prichádza z ďalekého Connecticutu na jablkovú farmu v Oregone, aby videl, ako žijú skutoční ľudia... (sochoking)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak poslední dobou narážím na řadu amerických filmů, jejichž hlavním obsahem je Bůh. To už jsem si tak nějak zvykl, že Američani jsou tak trošku psycho v tomhle směru a jakmile se najde nějakej ortodoxní režisér, hned to do svých diváků pod tlakem sype. C.O.G. se tváří jako vcelku solidní artovka. Dokonce nám představuje kluka z lepší vrstvy, který chce zažít, jak to chodí na americkém venkově a tak se tam vydá. Vyrazí tam jako kluk, co má v hlavě a stojí si za tím, že je ateista. Na konci ale končí s přesvědčením, že Bůh ho dostal tam, kam on chtěl. Tedy opět na začátek jeho cesty. Ze začátku tak tenhle film vypadá dost zajímavě, protože nahlíží na toho kluka jako na člověka, který si razí svůj vlastní osud. Kamera ním zaměřuje nekonečné jabloňové sady a docela pěkně se na to kouká. Jakmile se ale objeví buzna buran, začíná to jít silně do háje a celé to jabloňové poselství se okamžitě vytrácí do prázdna a zůstává jen ten Bůh. ()

Honzek 

všechny recenze uživatele

Jste C.O.G. (Child of God)? Nebo jen další ateista, jako je dnes každý druhý? Přemýšleli jste někdy vůbec nad tím, co jste zač? Tento snímek mapuje příběh Davida, který se rozhodne odjet na venkov sbírat jablka, aby si ulevil od všedního shonu. Jeho cestu zkříží mnoho pěkných chvil, potom situací, které by nikdo nechtěl zažít a ve finále sám Bůh. Začne si uvědomovat že život není peříčko a zároveň mu nic nedá zadarmo a i kdyby byl sražen stokrát na kolena měl by se sebrat a jít dál. Sám o sobě si myslím, že nemám žádnou víru, ale po shlédnutí tohoto snímku, nebo například film Adamova Jablka, si říkám, že je to vlastně pěkná věc a každý podobný dobře napsaný scénář, mi ukazuje, stejně jako Davidovi, že život je jen takový, jaký si ho uděláme a jak s ním jsme spokojeni ač by jsme nemuseli mít vůbec nic. Pokud vás to donutí alespoň přemýšlet, máte vyhráno. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Chápu, oč autorovi šlo, ale pojal to naprosto povrchně a nešťastně. Jestli chtěl klást nějakou paralelu mezi Davida uprostřed divných a různě postižených lidí a Ježíše mezi celníky a prostitutkami, tak se mu to moc nepovedlo (ačkoliv to téma k podobnému výkladu svádí). Jestli chtěl natočit film o tom, jak čerstvý vysokoškolák jde poznávat obyčejné lidi, tak tam měl autor vrazit skutečně obyčejné lidi, a ne karikatury, každou s nějakou úchylkou. On to Alvarez schválně přehání, aby to vypadalo jako že nadhled, ale spíše to působí, že nedokázal napsat věrohodnou postavu z psychologického hlediska. Trochu přehání, ale jen proto, že dramaticky by to prostě napsat nedokázal. A ta povrchnost z toho nejen čiší, ale úplně křičí. Co jsou mi platné krásné záběry na jablečné sady po ránu v ranní mlze a rose, co je platné, že majitel farmy nakonec zahrán jako jediný uvěřitelně, když jinak to prostě plave a klouže nešťastně po povrchu. A nakonec to ani o té víře není, ani o duchovnu, jen povrchní představě, jak asi to funguje, ale nic do hloubky. Jdou, Alvarez, kouknou se na Hosté večeře Páně, a pak jdu točit jen dokumenty o jabloňových sadech po ránu pro National Geographic. ()

xzajox 

všechny recenze uživatele

Nie som si úplne istý, čo film vlastne chcel povedať. Mám z toho 3 rôzne pocity. Jeden kresťanský, jeden ateistický a jeden neutrálny. 1. Kresťania radi kritizujú LGBT (je to aktuálna téma). Vykreslenie Curlyho ako homosexuála, ktorý si chce sex vynútiť je medzi kresťanmi rozšírená (no v 99,9% prípadoch mylná) predstava. Tiež sa mi zdalo ako by hovorili "Staň sa veriacim a budeš šťastný...", čo sa aj na chvíľu zdalo, no potom (2.) sa ukázalo, že viera z človeka predsa len lepšieho nemusí urobť. 3. Je tiež možné, že autor chcel ukázať niečo z každej strany. Každopádne ten film nepovedal všetko čo mohol, ostalo tam veľa otázok otvorených, nedopovedaných. Potenciál aj atmosféru mal dobrú, len ma hnevá zbytočne veľké rezíduum otáznikov. 3* ()

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Mladý, Yalem poskrvněný, rozmazlený snob se vydává do dalekého buranova s cílem zakusit ovoce ubíjející manuální práce a přestože začíná u otrockého otrhávání jablek s mexickými přistěhovalci, pomalu stoupá v hierarchii firemní mašinérie... Ale co to kecám? Přečtěte si obsah! Jediné, co potřebujete vědět, je, že se tato stórka ubírá mimo obvyklé, žánrově vytyčené mantinely a že je to divácké peklo směle přetékající vypjatými situacemi, zdegenerovanými postavami a všudypřítomným zmrdstvím. Nebo ještě jinak - je to sice neotřelé jako lejno na podrážce přihřátého sběrače jablek, ale zároveň se to k rozklepané dušičce před obrazovkou chová hůře než nasteroidovaná ochránkyně zvířat k nenapravitelnému vomrdávači mývalů. Nelíbilo se mi to, má paměť to vychrlala jako chuchvalec vlasů a jsem za to rád... ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Film bol v predprodukcii viac ako tri roky. (dwdb)
  • C.O.G. je skratka pre Child of God - Božie dieťa. (dwdb)

Reklama

Reklama