Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Inkubus je příběh o pracovnících, kteří mají za úkol rozebrat opuštěnou policejní stanici. Jejich, dá se říct, jednoduchá práce je přerušena, neboť objeví démona s odříznutou hlavou. Tajemný tvor jim začíná vypravovat o svých nejstrašnějších činech. (LIVINGDEAD)

Recenze (5)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nepriznaný remake Travelera s Valom Kilmerom, ktorého v tomto prípade nahradil hororový veterán Robert Englund. Ten sa ako tajomný Inkubus démonicky zjaví na policajnej stanici s odrezanou hlavou v ruke a s miestnymi policajtmi rozohrá svoju smrtiacu partiu. Bohužiaľ je to aj na nízkorozpočtové pomery všetko veľmi nevýrazné, sterilné a tam, kde "The Traveler" bodoval napätím, násilím, hustou atmosférou i zaujímavým príbehom, Inkubus neboduje. Iba sa tak pomaličky vezie, sem-tam ponúkne trochu toho hororového napätia či krvi, no pozerať sa to dá vlastne iba kvôli Englundovi, ktorý to v rámci možností zachraňuje. Ináč je to z väčšiny iba nudný, podpriemerný horor, ktorý nemá moc čo ponúknuť. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No tak toto je pre mňa sklamanie, dokonca ani sympaťák Englund v úlohe démona nemusí byť zárukou dobrého hororu. Proste sa jedná o 80-minútovú nudnú hru na mačku a myš medzi Inkubusom a skupinkou policajtov, ale žiadna výrazná gorejazda sa nekonala, väčšina stopáže bola totiž zabitá nezaujímavými dialógmi a akcia takmer žiadna. Nejaké náznaky tu síce boli, ale narátal som "až" dve dobré scény, čo akurát zodpovedá môjmu hodnoteniu. Nenápaditá démonická vyvražďovačka, podobný The Traveler fungoval omnoho lepšie, či už po krvavej alebo atmosferickej stránke. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale mě se to líbilo. Ani mi nevadilo, že byl vidět markantní nedostatek financí. Ten totiž hravě vyrovnával Robert Englund v roli inkuba, jenž se vkrádá do mysli jednotlivých aktérů a pohrává si s jejich představami. Nevím, jestli to byl jen můj dojem, ale jakoby se v tomto případě Englund trošku vrátil ke své nejslavnější roli. Jistě, že by se tady našla řada rezerv, ale v rámci možností považuji Inkuba za mírně nadprůměrný zážitek. 70% ()

Andersis 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé 3 hvězdičky. Robert Englund je pořád neuvěřitelný Satan roli si užívá a je nejlepší postavou celého filmu ovšem jindy dobrý William Forsythe selhal na plné čáře, někdy mi připadal naprosto mimo mísu s takovým výkonem může jít tak akorát do některého dílu High school musical. Scénář měl celkem dobrý potenciál, ale hmmm......... hooooodně nevyužitý. Celkové tehnické provedení nepůsobí zrovna geniálně, ale rozpočet je rozpočet :) Pro nenáročného diváka to může bejt dobrá podívaná, ale spomínaný Traveler byl byl přece jen o třídu lepší. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zklamání. O filmu jsem hodně slyšel, a líbil se mi příběh a všechno okolo toho a k tomu navíc Englund? Neváhal jsem. Nicméně asi po první půlhodince jsem už věděl že jde do tuhého,, a ono opravdu šlo. A film může být rád že dávám aspoň ty 2 ušmudlaný *. Tohle je průserová záležitost kde naprosto nic nefunguje. Ciano naprosto zpackal celý příběh a snažil se do něj nacpat uplně všechno co šlo. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama