Reklama

Reklama

Cesta čaje a koní

(TV film)
  • Česko Čajová cesta k nebesům (více)
Francie, 2008, 3x53 min

Obsahy(1)

Do jižních oblastí čínské provincie Jün-nan zavítalo jaro. Nastala doba sklizně proslulého čaje Pchu-er. Projde složitým procesem zpracování, než bude po starodávné Čajové cestě odeslán na trhy v Tibetu, Indii, Nepálu či Pákistánu. Zkušení jezdci se sjíždějí rok co rok podle tradice staré několik století, aby se seskupili do karavan a dopravili náklad čaje Pchu-er od hranic rozdělujících Čínu, Myanmu, Laos a Vietnam, přes rozlehlou provincii Jün-nan a legendární Šangrí-la, dále nekonečnými travnatými pláněmi oblasti Banda a podél pohoří Himálaj, až na velký trh čaje v Lhase. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

M1k9 

všechny recenze uživatele

Při tomto dokumentu jsem pocítil sílu tradic. Kvalitní čaj k těmto tradicím bezesporu patří. Zajímavý poznatek je, že v nadmořské výšce Tibetu může člověk zemřít proto, že není schopen strávit některé pokrmy (rýži). 6.5/10 ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to podobný formát než třeba seriál Putování za vínem. Shlédl jsem všechny tři díly je to příjemné cestování s komentářem z gauče. duchovní vyprahlá pouštní studená země. Nedohledné dálavy fascinují. v Čechách na rozdíl od Evropy jsou čajovny takové klubovny mladých lidí. ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Tématika čaje a oblasti Tibetu je mi velice blízká, takže objektivní hodnocení je takové, že se jedná o dobře zpracovaný dokument o čaji, subjektivní hledisko: sbalit si nezbytné a odjet do Himálají. ()

VooDoom 

všechny recenze uživatele

Jakožto čajomilec se mi tento dokument hodně líbil. Doporučuji všem,kteří chtějí nahlédnout do čajové kultury, ale hlavně na cestu Pu - erhu, která odekrývá mnoho zajímavého z dálného východu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama