Reklama

Reklama

Životopisy: Clive Owen

(TV film)
  • USA Biography: Clive Owen
všechny plakáty
USA, 2009, 45 min

Hrají:

Clive Owen

Obsahy(1)

Nedávno mu bylo čtyřicet šest let, už dlouho je šťastně ženatý a je milujícím otcem dvou dcer. Jeho nejoblíbenější činností je rodinné sledování televize. Zároveň je ovšem jednou z nejzářivějších hvězd současného filmu. Clive Owen přesně ví, co chce. Klidně odmítne lukrativní roli, jen aby mohl být s rodinou. Rodinná pospolitost se jako červená nit táhne celým jeho životem. Clive vyrůstal v anglickém Coventry, které bylo už tehdy plné beznadějých existencí. Také on, dítě rozvedené matky, byl po škole nějaký čas na podpoře. Pak ho ale naštěstí oslovilo divadlo a od té chvíle nechtěl dělat nic jiného. Cliva Owena známe z filmů jako Krupiér, Zavři mé oči, Na dotek, Sin City - Město hříchu či Potomci lidí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bohužel ani zdaleka né tak informativní jako v případě předchozího dílu o Seagalovi. V každé třetí větě se nám opakuje jak je Clive úžasnej, talentovanej a jedinečnej. Fajn, to si myslím taky a proto jsem si vybral pořad který je o něm, abych se o něm dověděl co nejvíc a ouha ja se dovím především to co už vím. První část je ještě docela zajímavá. Ono dospívání a dětství každý hvězdy se dá podat zajímavě, protože média se u známých herců věnují hlavně současnosti. Nejzajímavější bylo asi vyprávění o americkým znovuzrození filmu Krupiér (jedná se o špičkový film ), ale pak jde dokument výrazně dolu. V podstatě se omezuje na rekapitulaci filmů s Clive Owenem a jejich úspěšnosti, ale co to kurva je ? Na to mě stačí tenhle server a nemusí se o tom točit žádnej dojebanej dokument. Kde jsou rozhovory s Clivem, kolegy s oboru, kde jsou zachyceny nějaký stěžejní momenty v životě Clive Owena. Jaký je vlastně Clive Owen člověk, jak tráví svůj volný čas ? Tady se asi 10x opakovala věta, že se svou rodinou a tím to haslo. To mohli rovnou dát na obrazovku excelovskou tabulku, kde by v prvním sloupečku byl název filmu, ve druhým kolik vydělal a pod to všechno dát titulek, že Clive Owen je se svou rodinou a mohlo bejt za pět minut po dokumentu a ne to natahovat jak prcku. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Poměrně slušný výčet rolí charismatického chlapíka z britských ostrovů, který mě nejednou dostal svým herectvím (Na dotek, Spojenec, Potomci lidí, Královna Alžběta 2: Zlatý věk, Hra s nevěrou). Ale prostě jen výčet.. žádné názory kolegů, žádné zásadnější postřehy Owena samotného.. Ostatně většina dílů dokumentárních Biography trpí přetlakem opakujících se fotografií a povrchního klouzání po hercově/hereččině kariéře i osobním životě. Chtělo by to méně balastu a víc filmových ukázek ze zásadních rolí/momentů. Výsledek pak působí jako hodně odfláknutý, tvůrci navíc nesčetněkrát zapomněli na důležité mezníky ve filmovém i osobním životě svých hvězd.. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu životopisov slávnych, ktorý sa prakticky v ničom neodlišuje od iných dielov. Ako už spomenuli ostatní užívatelia, kopa informácií sa dokolečka opakuje, tvorcovia neustále vyzdvihujú Clive-ov herecký talent (a čo ho majú snáď kritizovať?!). Taký klasický "televízny" dokument. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Kdyby se to jen neneslo v tak neobjektivně oslavném duchu, který z Owena (a ostatně i z většiny osobností této série) dělá učiněného světce. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Hrůza.. Nevzpomínám si už kolikrát jsem tam slyšela o KRUPIÉROVI a o tom, že opustil film kvůli rodině. Vlastně jo.. asi 100x! Copak divák si neumí nic zapamatovat ani 5 minut, že bylo podle nich třeba to tolikrát zopakovat? To byl otřesný životopisný film. Skvělý Clive si tohle nezasloužil! ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Opäť je škoda, že dokumentárny seriál pracuje iba s "mrtvými" fotkami a neukáže nejaké zaujímavé filmové scény. Rekapitulácia filmových rolí Owena začne pomaličky nudiť a k tomu ešte to opakovanie mrtvých fotografií. Hodnotenie: 55% ()

Fridecka 

všechny recenze uživatele

Velmi průměrný, strohý a nic neříkající dokument. Místy se opakují fráze jako kdyby snad divák trpěl poruchou paměti. Vše mi připadalo takové nehybné, samé fotografie, minimum rozhovorů. Clive je zde zobrazován jako naprosto dokonalá osobnost a díky snímku navíc odosobněná. Myslím, že by si Clive Owen zasloužil lepší dokument. Slabé tři ***. ()

Reklama

Reklama