Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 2

Recenze (1 247)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ve skutečnosti je Konečná strašná hloupost, ale Arnold ji drží nad vodou. Opravdu. Jeho grimasy, hlas a hlášky sice známe jak své boty, ale neomrzí se. Kdykoliv se tento zestárlý svalovec objeví na scéně, film začíná diváka bavit. Jakmile je ale děj na jeho hereckých parťácích, je to špatné. Asi nejlepší je pasáž v městečku, kdy šerif se svými kolegy brání svůj domov. Za hudbu, tempo a hlavně Arnolda dávám 4*. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho pocit, jak ze starýho dobrýho akčňáku. Obyvatelé buranova jsou všichni sympaťáci a Arnold je super i s vrásčitym ksichtem. Je vidět, že režisér je z Koreje, protože asijská ujetost se projevila na postavě Johnnyho Knoxvillea, kterej tam běhá ve středověký helmě se štítem. Bohužel hlavní záporák byl necharismatickej debil a Forest Whitaker a FBI totální a meganeschopný kašpaři. ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Můj akční hrdina (nejen) z dětství se vrátil, a já můžu s velkou úlevou konstatovat, že jeho comeback se vskutku vydařil. Samozřejmě už to neni ta chladnokrevná, ocelová mašina z dob Rudého horka nebo Komanda, ale frajer a sympaťák je to pořád stejnej. Charakter z něho stříká podobně jako krvavý cákance z jeho nepřátel, z kulometu a brokonice mu to střílí jako za mlada, a do toho nezapomíná skrze zuby pálit ostropalný hlášky. Film má hodně nakročeno do akčního westernu, navíc má skvělej spád, pořád se v něm něco děje, obsazení je víc než luxusní (Stormare, Whitaker a i pro toho Stantona se našlo místečko) a celej tenhle promazanej stroj diriguje vizuální mág z Koreje. Konečná prostě MUSÍ potěšit všechny Arnieho fandy. Jinak honička v kukuřičnym poli je pěkná, ale tu předchozí střílečku netrumfla. (80%) ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v Hollywoodu probíhá poslední dobou soutěž o Nejrychleji sesmolený scénář a že Nolfi s Nachmanoffem jako první pokořili hranici třiceti minut, protože tohle působí vskutku legračně. Na druhou stranu to ale je příjemný návrat největší akční legendy minulého století, odehrávající se v pohodovém tempu, mající několik fajn postav, slušnou akci a pár hromových hlášek s rakouským přízvukem. Myslím, že se na tuhle oldschool záležitost kouknu kdykoliv znovu, jen sakra nevím, kam se podělo to po svodidlech driftující fáro z trailerů! 70% ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Konečná má jedno zásadní pozitivum. Na nic si nehraje. Nesnaží se nám totiž nacpat nějaký hlubokomyslný nebo spletitý příběh třeba s nádechem nějakého tajemna. Ne, je to pravý akční film, kterému lze sotva co vytknout. No schválně, příběh jednoduchý jako žebřík, automobilové honičky jako z NFS: Most Wanted, střílení ze všech možných zbraní, krev a roztrhaná těla, návrat Arnolda a humor, humor, který stříká z každýho záběru. (Teda, mně to aspoň tak přišlo, protože jsem se musel furt smát). Určitě bych mohl jmenovat dál. Například záporák byl perfektní. Nebyl to žádný debil, jen měl prostě trochu smůlu a hlavně, na konci cesty, na konečný, stál Arnie. Možná filmu chybělo větší vykreslení postav, nebo rovnou lepší postavy, aby bylo zkrátka komu držet palce, ale to nikoho po deseti minutách už netrápilo. Arnold zde představuje starce na vejminku, ne žádného kovového likvidátora a to je prostě fajn, to nám, co mají plakát Johna Matrixe na zdi, stačí. Druhý den, jsem už sice nevěděl, o co v tom kině šlo, ale jedno vím jistě: „Dobře, že je zpátky. Konečně.“ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • Celosvětová premiéra proběhla 12. ledna 2013 v Dallasu (Texas, USA). (Varan)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama