Reklama

Reklama

Šerif Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) původně pracoval u losangeleské policie, ale po jedné zpackané akci skončil jako šerif ospalého městečka u mexických hranic, Sommerton Junction. Šéfovat bandě neschopných policistů v poklidné zašívárně, kde je nejvážnějším zločinem šťourání se v nose, není žádné umění. Dny plné nudy utne až telefonát agenta FBI Johna Bannistera (Forest Whitaker). Při převozu z Las Vegas do mexické věznice totiž uprchnul nebezpečný boss mexické mafie Gabriel Cortez (Eduardo Noriega). Během transportu ho vysvobodili členové jeho drogového kartelu a on se snaží prchnout do své domoviny. S pomocí kumpána Burella (Peter Stormare) a s rukojmím prchá Cortéz v našlapané Corvetě ZR 1 rychlostí 250 mil/hod k hranicím. Poslední překážkou na cestě ke svobodě je právě šerifovo městečko. Jenže zdejší strážci zákona a pořádku se moc netváří na to, že by se měli postavit do cesty muži, na nějž je celá FBI krátká. Jejich šéf ale nechce znovu pošpinit svou pověst, a tak nakonec provětrají své zbrojnice a vytáhnou z nich pušky, kulomety a meče a vydají se vstříc nelítostné řežbě s cílem zastavit zdánlivě nepřemožitelného gangstera a jeho pohůnky. Bude městečko Sommerton Junction díky šerifovi Owensovi Cortézova konečná? (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 4

Recenze (1 247)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho pocit, jak ze starýho dobrýho akčňáku. Obyvatelé buranova jsou všichni sympaťáci a Arnold je super i s vrásčitym ksichtem. Je vidět, že režisér je z Koreje, protože asijská ujetost se projevila na postavě Johnnyho Knoxvillea, kterej tam běhá ve středověký helmě se štítem. Bohužel hlavní záporák byl necharismatickej debil a Forest Whitaker a FBI totální a meganeschopný kašpaři. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že v Hollywoodu probíhá poslední dobou soutěž o Nejrychleji sesmolený scénář a že Nolfi s Nachmanoffem jako první pokořili hranici třiceti minut, protože tohle působí vskutku legračně. Na druhou stranu to ale je příjemný návrat největší akční legendy minulého století, odehrávající se v pohodovém tempu, mající několik fajn postav, slušnou akci a pár hromových hlášek s rakouským přízvukem. Myslím, že se na tuhle oldschool záležitost kouknu kdykoliv znovu, jen sakra nevím, kam se podělo to po svodidlech driftující fáro z trailerů! 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger je pro mě postava, která je u mě spojená se sobotním večerem, kdy jsem se pokaždé v televizi jako malý capart těšil na nějaký ten akčňák, kde by mě právě on nikdy nezklamal. Takhle to fungovalo celé mládí a já jsem si během toho na Arnolda tak zvykl, že se stal mým největším akčním hrdinou. Pak se na filmy vykašlal, čímž mě obrovsky zklamal, aby se v roce 2013 naplno vrátil a začal opět brutálně hláškovat. Když šel film Konečná do kin, snažil jsem si najít čas, abych na něj zašel. Nakonec jsem si ho v týdnu udělal, abych zjistil, že jsem v kinosále úplně sám, což mě hrozně mrzelo, protože si to podle mě taková persóna určitě nezaslouží. O to smutnější to je, když si uvědomím, že se vlastně jedná o naprosto upřímný nadhled Arnolda, který cynicky naráží sám na sebe a jeho guvernérskou kariéru. Do toho se ale jedná o super příběh, kde si zamilujete snad každou postavu z toho amerického ospalého venkova. Každopádně jsem s filmem měl jeden problém a to byla, občas moc bláznivá, kamera, za kterou se postavil korejský režisér Ji-un Kim. Je to docela zvláštní, že režisér, který ani neumí anglicky najednou točí návrat Arnolda Schwarzeneggera, každopádně dobrá, udělal to slušně, trošku neobvykle, ale dalo se to přelísknout. Snad jenom, že na takové natáčení nejsem zase tak zvyklý. Co se ale týče samotného Arnolda, nevěřil jsem, že by se vrátil v takové formě, jak ho znám, přesto ale předvedl naprosto skvělý výkon, který mě celý ten film prostě nepřestal bavit a já jsem rád, že se zase vrátil do hollywoodských vod. Snad je ještě trošku rozčísne. Mimochodem, když Arnold řekl tu poslední hlášku na emigranty do USA, došlo mi, že ryzích amerických herců, je v tomhle filmu pomálu. Účel? Možná, i tak se jedná o naprosto upřímný film, který 107 minut zaručeně nepřestane nudit a to je ten hlavní důvod, proč ho vidět a dát mu šanci. Arnold je prostě sympaťák. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Akčňák s westernovou inspirací. Do městečka mají přijít po zuby ozbrojení banditi a je třeba je nejen zastavit, ale i zneškodnit. Arnold je ve formě, ale tuším že tahle role je pro něj hodně veliký strop toho co mu divák je ještě schopen odpustit. Stallone vypadá v novějších filmech lépe. Arnold je přesvědčivý jen v mluvených pasážích, ale tomuhle dědkovi prostě jen těžko uvěříte že dokáže vyskočit s chlapem z okna na ulici. Příjemnou atmosféru to má, záporáka taky, Forest Whitaker je skvělá volba. Ostatně casting není vůbec špatný. Koho bych klidně vynechal je šerifův mladý zástupce, který to na začátku koupí. Takže ....Arnií vítej zpátky, škoda ale že návrat trval tolik let. 55% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vynikající moderní western, ve kterém je naprosto všechno, co v něm být má. Plus Arnold Schwarzenegger. Akční scény jsou nápadité a navíc přehledné, herecké obsazení jedna báseň (vyžívající se Peter Stormare!), scénář se veze na nostalgické vlně a díky štědré porci humoru si může dovolit používat i otřepaná klišé, aniž by to člověku začalo lézt na nervy či krkem. Arnold je v roli nekompromisního rakouského nárazníku, který se postaví do cesty prchajícímu grázlovi, prostě báječný. Kritizovat jeho herectví nemá cenu - je to pořád ten samý akční borec, jemuž stačí říct jednu větu, jednou hodit drsným pohledem, pak vystřílet jeden zásobník a vše korunovat jednou vtipnou hláškou. Konečná je zábavná (opravdu dlouhá přestřelka odlehčovaná vtipnými momenty všeho druhu), Konečná je napínavá (první střet se Stormareovou bandou), Konečná bere dech (autohonička v kukuřičném poli mě opravdu odrovnala), Konečná je o hodně lepší než Expendables 2 a stačí jí k tomu překvapivě málo (závěr na mostu). ()

Galerie (42)

Zajímavosti (42)

  • V restauraci Ray (Arnold Schwarzenegger) v jednotlivých záběrech drží hrnek střídavě za ucho a za horní okraj, přitom ho nikdy nepoloží na stůl. (Timak)
  • Keď Ray (Arnold Schwarzenegger) zhadzuje zo strechy muža so zbraňou, tak si môžeme všimnúť, že v jednej chvíli je nahradený dablérom. (ČSFD)
  • V závěrečné přestřelce, kdy Frank Martinez (Rodrigo Santoro) vystřílí na schodišti do žoldáka celý zásobník, zůstane závěr zbraně v zadní poloze. Poté následuje střih a Frank vystřelí ještě jednu ránu. (Lion91)

Související novinky

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

Kevin Smith a nejdivnější horor všech dob?

14.10.2013

O bizarním projektu Tusk mluví Smith na conech už zhruba půl roku, ale teď se film opravdu stane realitou – natáčení začne už příští měsíc a svérázný scenárista a režisér právě pilně obsazuje hlavní… (více)

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

Conan, Odyseus a Ben-Hur plánují návrat

16.01.2013

Jeden fantasy, jeden mytologický a jeden „téměř-biblický“ hrdina se vrátí na plátna kin. Arnold Schwarzenegger během propagace blížící se Konečné promluvil i o dalších projektech. Tím nejzajímavějším… (více)

Nezastavitelný Schwarzenegger

Nezastavitelný Schwarzenegger

08.05.2012

Herectví mu muselo šíleně chybět. Jde totiž z filmu do filmu. V novém traileru na The Expendables 2 je zdaleka největší hvězdou, ačkoli se zřejmě ukáže jen v jedné (klíčové) scéně. Dotočil už i… (více)

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

Schwarzenegger, DeVito a Murphy – trojčata?

02.04.2012

Bláznivý apríl máme za sebou, přesto je tu zpráva, u níž člověk doufá, že jde o hloupý žert. Jenže ve studiu Universal prý zcela vážně připravují pokračování komedie Dvojčata. Arnoldův historicky… (více)

Reklama

Reklama