Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 233)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem mnoho, ale dostal jsem více než dost. Pohádkový sci-fi brak v tom nejlepším slova smyslu (zkrátka plnohodnotný nástupce Flashe Gordona z roku 1980), který se odehrává v naprosto úžasném světě a téměř neustále baví. Ruku na srdce, od mnoha opěvovaných marvelovských filmů se příliš neliší. Nadhledu, pravda, možná mohlo být o maličko více (kruhy v obilí a vesmírní byrokraté s Terrym Gilliamem mě nesmírně pobavili), ale pak by se Jupiter vychází taky mohl zvrhnout v křečovitou komedii, což Wachowští (po Speed Racerovi díkybohu) očividně v úmyslu neměli. Akční scény skvěle vtahující, triky opulentní, všechno hezky přehledné a srozumitelné, ale dost možná největší radost mi udělala bombastická hudba Michaela Giacchina a její rozumné použití, díky němuž z filmu vyloženě netrčí, ovšem ani není prachsprostě upozaděná. Čtyři čisté hvězdičky a nejspíš se do kina vydám znovu (než k tomu dojde, pustím si Flashe Gordona). ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Abych použila terminologii z jiného filmu vysílaného o Velikonocích, tohle je žhavení lebky zvané budík, muka Tantalova. Hlavní hrdinka patologický nesympatická, zbytečně navrstvené historky o useknutých křídlech, prokousnutém krku a hromadném vraždění, čímž výčet hovadin nekončí. On tím ani nezačíná. Zas Mila je hezká holka, bylo tam pár podařených rób a celou dobu byla naděje, že z té nekonečné přehlídky nekonečně protivných figur, při těch stejně nekonečných pádech do nekonečna vesmíru aspoň někdo konečně umře. Zda se to povedlo Seanu Beanovi, netuším. Poslední hodinu a půl filmů jsem něco hledala na netu a sledovala jsem Jupiter jen na půl oka. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Páni. Aby bylo všechno TAK špatně v projektu, na kterém se vypotilo tolik energie a peněz, to se vidí málokdy. Mé výsledné hodnocení mi až vadí, protože z principu by podobný drahý film s tolika talenty neměl dostávat takovou "hate známku". Jenže ono to prostě jinak nejde. Příběh naprosto mimo. Sama o sobě stupidní zápletka, která navíc vykrádá Matrix, staví na nesmyslném kameni (kdyby "jí" nikdo neřekl, kdo je, tak by se vlastně nic s vlastnictvím řešit nemuselo), což poté vede k naprosto nepochopitelným motivacím všech záporných postav (i když sestra byla asi kladná… asi). Akční scény fádní a bez jiskry. Herci buď nemají co hrát (Tatum), nebo jsou prostě jen špatně obsazení (Kunis). Dlouho se mi nestalo, abych s takovým nezájmem sledoval něco tak drahého a trikového na velkém plátně a nebavila mě každá minuta (probrala mě akorát scéna na úřadě, ale to bylo spíš osobní zkušeností z podobných míst). Co jsem si odnesl? Včely . Planetu záporáka lehce odstřelíte tím, že se proletíte pár mraky. Wachowští už mají hodně vážnou tvůrčí krizi, když do jednoho filmu naplácají skřeta z Harryho Pottera, Lizarda z Amazing Spider-Man, svatbu z Hunger Games, Sloního muže, mimozemšťany z Akt X, živého Seana Beana, polovlkodlaka, andělská křídla, obří futuristické koráby, létající boty a přesto jim nic z toho nepomůže. A že tak nudnou a nezvládnutou drahou sci-fi jsme tu neměli od Žoldáka: Legie zkázy. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Po tom, co se ukázalo, jaký bordel má v hlavě Larry Wachowski, se dalo čekat, že tvorba obou bratrů půjde do kopru. Ovšem ten kvalitativní sešup je skutečně velmi prudký. Celou dobu jsem čekal na chytrý twist, který alespoň částečně vynahradí tu povrchnost, nestalo se. Pokud šlo skutečně pouze o dobití kin, tak chápu, že nikdo neměl potřebu vymýšlet nic převratného, ale otázkou zůstává, pro koho se točí tyto vesmírné pohádky plné barviček. Pro lidi jako Lana? ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych já jen měl o trošku více estrogenu, abych si film užíval jako kdejaká dvanáctiletá čerstvokozka. Má chyba. Místo ,,fakt, ale jako fakt, jo, suprácký vychytávky" mi bylo dáno popatřit na naprosto neschopnou kravku, kterou měli už ve výrodnici zašlápnout, aby se netrápila, a zmutovaného bišonka na pufpuf bruslích, co ji patrně z nudy nebo ze sportu donekonečna zachraňuje. Vatu dělají jakési zmatky v rodinných vztazích mezi matkou/nematkou a jejími o bžiliony let staršími výškrabky, shodou okolností tupějšími než zploditelka sama, tři prdele cestování od debílka k hovádku a Aragorn, nebo snad Boromirda, který se, nevím proč, touží státi Ikarem. No chujovina značná, to vám povím upřímně. Což by vůbec nevadilo, ale Kulyček se nudil jako komár v jantaru. Malé plus za jistý naivně - antikapitalistický podtext, ale jinak: milá Jupiter, raději urychleně zajdi! I s tím svým geneticky neustáleným prasopsem. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 47,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 184,3 mil. (NIRO)
  • Původně chtěli Wachowští jako plnohodnotný nebo částečný soundtrack použít nové album skupiny Pink Floyd "The Endless River". Nakonec z toho ale sešlo a původní hudbu složil Michael Giacchino. (Beckett51)
  • V záběru na Jupiter (Mila Kunis), ležící v posteli, můžeme vidět plakát britské skupiny Pink Floyd, konkrétně jejího alba "The Dark Side of The Moon". (Beckett51)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama