Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 233)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Je-li Země majetkem naivní ruské kosmetičky záchodových mís, tak je vše v pořádku. Pokud jsem však já pouhou surovinou určenou ke sklizni proto, aby ze mě nějaký intergalaktický tajtrlík profitoval, tak to prr! Já se totiž vyznám a své geny nedám zadarmo. Jinak se musím přiznat, že dějiny světa mi byly zmateným dějepisářem vysvětlovány zcela jinak než se vědecky prezentují v tomto snímku, takže do důchodu s ním. Já jsem si tedy užíval každý pohled na přehrávající Jupiter Jonesovou, bavil jsem se při lehce neohrabaných eskapádách vesmírného rychlobruslaře Caina i při krocení intergalaktického úřednického šimla, ale přesto si troufnu tvrdit, že kdyby to mělo o něco míň barviček, výbuchů a ještěrek, tak bych byl o něco spokojenější. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je průser. Ještě se mi nestalo, abych tak "velkému", drahému, trikově slušnému filmu dal pouze průměrné hodnocení. Film vykrádá spousta jiných větších Sci-fi ( Star wars, Totall Recall,X-Files), scénař je velmi průměrný trpící především nedostatkem hlášek, Tatum i Kunis překvapivě v pohodě, naopak všechny ostatní vedlejší postavy mi lezly krkem, taková spousta slizkých a nesympatických herců pohromadě se jen tak nevidí a byť je vizuál poměrně hezky načančaný, tak akce absolutně nezaujme, nevtáhne a bohužel i nudí. Sledovat Tatuma jak bruslí po obloze, vytahuje směšný štít a ještě střílí byl na mě až moc velký úlet. Kdyby alespoň ti tři zajímaví záporáci ukázání ze začátku dostali více prostoru, tak bych byl ochotný střelit i třetí hvězdu, ale vzhledem k tomu, že z filmu zmizeli bez boje, tak budu přísný. Zklamání,nepříjemná pachuť v ústech a zatím nejslabší kino film. 45% ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Néééé! Netušila jsem, že Mila Kunis umí zahrát tak mizerně, ale zrovna tady jsem jí celou dobu fakt toužila zabít. Kriste a jak nastoupil chudák Channing a jeho hafík Caine a vysvětlil, že je něco jako futuro vesmírný vlkodlak, aby vysvětlil, proč má špičatý uši, chach! Totálně chaotický a ta digitální změť ubíjející akce v mnohým připomene podobnej digi bordel z novejch Star Wars. Všichni extrémně nesympatický hovádka a do toho popravdě příšernej výkon Eddieho Redmayne, no to si snad dělal prdel! I Jeremy Irons v Dračím Doupěti to uhrál líp, a to taky přehrával o stošest. Ale Eddie je tady jak nějakej nemocnej pošuk sužovanej hroznou šeptantýdou a furt se potací kolem jak retard a brečí a hází jednu dementní grimasu za druhou, no zřejmě se předtím musel sfetovat. Prostě čirá hrůůůůůza! A k tomu nuda jak bič! Blbej Flynn Carsen je zábavnější a svěžejší než tento děsuplný shit! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem mnoho, ale dostal jsem více než dost. Pohádkový sci-fi brak v tom nejlepším slova smyslu (zkrátka plnohodnotný nástupce Flashe Gordona z roku 1980), který se odehrává v naprosto úžasném světě a téměř neustále baví. Ruku na srdce, od mnoha opěvovaných marvelovských filmů se příliš neliší. Nadhledu, pravda, možná mohlo být o maličko více (kruhy v obilí a vesmírní byrokraté s Terrym Gilliamem mě nesmírně pobavili), ale pak by se Jupiter vychází taky mohl zvrhnout v křečovitou komedii, což Wachowští (po Speed Racerovi díkybohu) očividně v úmyslu neměli. Akční scény skvěle vtahující, triky opulentní, všechno hezky přehledné a srozumitelné, ale dost možná největší radost mi udělala bombastická hudba Michaela Giacchina a její rozumné použití, díky němuž z filmu vyloženě netrčí, ovšem ani není prachsprostě upozaděná. Čtyři čisté hvězdičky a nejspíš se do kina vydám znovu (než k tomu dojde, pustím si Flashe Gordona). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na Wachovských se mi líbí, že se nebojí vymyslet si úplně nový vizuálně opulentní svět. Sice jsem moc nerozuměl jeho pravidlům, ale prostě mě bavilo, jak Channing Tatum s tryskovýma botama bojuje s krokodýly v kožených bundách. Je to rozjuchaná space opera, která si na nic nehraje. Jupiter vždycky někdo unese, ta naprosto netuší, načež přiběhne Tatum a všechny vystřílí. Bitky byly docela dobrý a z tohohle světa bych si klidně zapařil akční videohru. Ten cheesy příběh by jí slušel více, než celovečeráku. Škoda laciného CGI. Nejvíc se mi asi líbila návštěva byrokratický planety, kde museli vyřídit nárok na majetek. 70% ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 176 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Premiéra filmu bola pôvodne plánovaná na 25. júl 2014. Vydanie filmu bolo však odložené na 6. 2. 2015, pretože bol potrebný ďalší čas na dokončenie viac ako 2000 špeciálnych efektov a na prípravu efektívnej marketingovej kampane. (figliar)
  • To, že Jupiteřinu (Mila Kunis) královskou krev poznají včely, může být odkazem na svatou Ritu, která byla podle legendy odmalička chráněna včelami, které se kolem ní slétaly a měly dokonce léčivou moc. Zatímco u světice je tento jev spojován s požehnáním Božím, u Jupiter ukazuje na jakousi vyšší moc, která je však lidem ze Země neznámá. I v tom můžeme onu paralelu jasně zachytit. (Thanoris)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama