Reklama

Reklama

Dokument zachycující český hokejový tým na Mistrovství světa 2010 v ledním hokeji, které se konalo v Německu. Dokument je obohacen i o rozhovory s hráčí. (maroush)

Recenze (118)

j.linhi 

všechny recenze uživatele

Další z nezapomenutelných triumfů našeho nároďáku, o to silnější, že po prohře s Nory a Švýcary našim klukům už nikdo (ani já) nevěřil. Neuvěřitelné semifinále se Švédskem kdy Karel Rachůnek 7 vteřin před koncem zápasu vyrovnal a pánové Marek a Kašpar nás v nájezdech poslali do finále proti "neporazitelným" Rusům a jejich hvězdně nabitému týmu... nu což, bylo jim to prd platný, ptz hokej je týmová hra a ani deset Ovečkinů a Malkinů vám zápas nevyhraje, pokud nebudete hrát jako tým. A tak češi už podruhé ubránili unikát v podobě zlatého hattricku. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Hokejové mistrovství světa je v naší kotlině vždycky pečlivě sledovaná událost, vezmemi li navíc v úvahu všechny okolnosti, kterými jsme se dostávali do cíle, vážnost úspěchu to ještě zdvojnásobuje. A psolouchat hráče jak o tomto velkém vítězství s odstupem mluví a sledovat záběry z ledu i kabiny, to je nádhera. ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jsou věci, u kterých moc nehodnotím řemeslnou stránku věci, ale spíš jen obsah. U dokumentů to bývá častější a u těch sportovním téměř pravidlo. To ovšem neznamená, že by ta řemeslná stránka byla špatná. Ale zpět k obsahu. Tým na hraně má neskutečně klišoidní příběh a trapný happy end, ale co když to pravda a napsal jej sám život. :-) Podceňovaný tým, na který se spousta hokejistů vykašlala a téměř nikdo mu nevěřil, dokázal zázrak. Nejprve tedy málem poprvé v historii nepostoupil ani do čtvrtfinále, potom senzačně prošel na nájezdy čtvrtfinále a semifinále, aby ve finále porazil favorizované Rusy. Posledních pár minut finále, kdy jsme bránili oslabení tři proti pěti a ještě Rusové odvolali brankáře, si pamatuji dodnes a neskutečnou radost z nečekaného vítězství také, bohužel byla na dlouho dobu naše poslední. Po několikaletém odstupu zvedám hodnocení na maximum, protože ten příběh z tohoto MS je neuvěřitelný. Jagrovy výroky, různé reakce a také bohužel předčasná smrt některých hokejistů k tomu dodává další rovinu emocí. ()

RockChick 

všechny recenze uživatele

Hokejová mistrovství sleduju odmalička, ale do srdce se mi nejvíce zapsal jednoznačně tento šampionát. Bylo to tak trochu jako spojení nejhorší noční můry a největšího snu - víte, všechno to podceňování týmu na začátku, prohry, mizérie, play-off už v osmifinále, góly v sedmých vteřinách, penalty, finále s Rusáky atd. atd., ale jelikož to nakonec mělo dobrý konec, byl to šampionát snů. Pro mě je to o to víc srdeční záležitost, neboť jsem zrovna maturovala a ten týden jsem měla svaťák, takže sama jsem si prožívala svoje osobní drámo, které také dobře skončilo. Sečteno podtrženo: Dokonalé načasování, dokonalý mistrák, dokonalost sama! Sakra..., jen dívat se na to po 7. září 2011 mrazí v zádech a vhání slzy do očí, ale z úplně jiného důvodu než z radosti... HOŠI DĚKUJEME, A NIKDY NEZAPOMENE! ()

Hermi14 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší dokument o českém hokejovém úspěchu. Oproti ostatním hokejovým dokumentům je skvěle zpracován i po technické stránce a velice dobře propojuje vzpomínky hráčů, hromadu emocí, sestřihy ze zápasů i komentář Miroslava Táborského se zajímavostmi ze zákulisí turnaje. Dodnes je MS v Německu jedním z mála turnajů, u kterého mi stále běhá mráz po zádech. Kdyby si někdo něco takového vymyslel, nikdo by nevěřil tomu, že to je možné. Nezapomenutelný hokejový příběh... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama