Reklama

Reklama

Life Cycles

Trailer
Dokumentární / Sportovní
Kanada, 2010, 47 min

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

Pekný vizuálný zážitok s kvalitnou hudbou.To je za 5 hviezd.Chcelo to ešte viac kaskadérskych kúskov a menej zbztočného kecania.Vadilo mi tam tie pseudofilozofické monology, že bycikel je ten najúžasnejší vynález v historii ľudstva...Nabralo to spád akoby novodobých indiánských múdier, ktoré mi nedávajú žiaden hlbší zmysel. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"I've once read that life is an act of suicide." Na začátek musím říct, že nejsem nějaký fanda bikerů a vůbec... kolo vytáhnu, když se potřebuju někam rychle dostat, ale tento snímek mě okouzlil. Celou svou koncepcí - život kola přirovnávat k ročním obdobím, svými nápady na jednotlivé scény a hlavně... naprosto úžasnými záběry krajiny i kol... prostě krásný příběh životního cyklu kola a přírody. Např. záběry, co mě nejvíce dostaly, že jsem prostě jen udělala "aaaach" - když byl vidět ten cyklista v kapce vody těsně předtím než spadla z větve (00:29:10), nebo střih na pavučinu s ranní rosou, která se potom proudem větru způsobeným jedoucím kolem prohnula a zatřepotala (00:29:03)... zažívala jsem vizuální orgasmy asi jako naposledy u Kings of summer. A ty okamžiky při výrobě trati (00:18:50)... tož ty byly úžasné.. ty detaily a zpomalené záběry.. i blbé zaprasené boty tady byly uměleckým dílem. Plus perfektní hudební doprovod. ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

V prvom rade - inak ako vo Full HD nemá zmysel tento polodokument pozerať. Vizuálne je to totiž neuveriteľné žrádlo, ktoré by som púšťal v obchodoch s televízormi ako prezentáciu HD obrazu. Každý záber je perla a hudba všetky tie neskutočne precízne zrežírované a natočené scény geniálne podfarbuje. Komentár dojem neustálou glorifikáciou bicykla ako najlepšieho vynálezu všetkých čias trochu zhadzuje, no takto opojený audiovizuálnou stránkou som ešte nebol a tak musím ísť s hodnotením na plný počet. A to nie som nijaký fanúšik bicyklovania. 9/10 ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Počkat, to jako myslíte vážně? Jak je možné že jsem někde četl komentáře, že tohle je lepší než "Where the Trail Ends"? Velké, ale opravdu velké zklamání. Z celkového (už tak krátkého) času se v dokumentu vyskytnou kola či MTB tématika možná tak v půlce. A jak? V naprosto nepochopitelných záběrech, které jsou vyseknuté a neúplné. Kolikrát ani nevíme odkud jezdec přijel, či odkud skáče (viz naprosto dementní záběry z obilí). A ani si nedovolím tohleto "blbečkování v lesech" srovnávat s WTTE. Možná to je natočené super skvělou kamerou, ale k čemu to je, když tam ta kola nejsou pomalu ani vidět? Záběry se mi vůbec nelíbily. Hlavně, že s přechodem z jara přes podzim do zimy, to si vyhrajou a narvou to tam každých 5 minut. Možná to má dobře vymyšlený koncept a nápad, ale provedení se mi teda vůbec nepozdává. ()

Rosomak 

všechny recenze uživatele

Life Cycles posouvá úroveň MTB (=mountain bike) videí na úplně novou úroveň, technicky srovnatelnou s měřítky celovečerních filmů pro kina. Nelze opominout fakt, že jsou to právě MTB videa (a dost možná i sportovní videa obecně), které například vedle experimentálních filmů nacházejí ve své radikální stylizaci zcela nové vyjadřovací prostředky, jež jsou určující i pro kinematografický vývoj (například využívání cablecamu se od sportovních filmů dostalo pomalu i do hollywoodské produkce). Life Cycles byl natočen na dvě kamery RED disponující 4K rozlišením a tudíž v kontextu MTB filmů nabízejí ojedinělý vizuální zážitek. Zajímavé je však, kam posouvá samotný subžánr MTB filmů. Už to není "pouhá" kinematografie atrakcí, která za sebou vrství vysoce stylizované koláže sjezdů bez děje, ale naopak je snaha celý film uchopit jako příběh. Ač už je "život kola" napádem jakkoli primitivním, ve výsledku tak posouvá celý koncept MTB videí, protože zde seskupení jednotlivých scén MUSÍ nutně dávat chronologický smysl. Stále je to však jakýsi polotovar na rozmezí obou kategorií. Není to prostě takové to klasické MTB video :) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Na rozdiel od ostatných mountainbikeových filmov bolo k Life Cycles špeciálne skomponovaných sedem skladieb, vďaka ktorým sa mohli jednotlivé sekcie upraviť presne ako bolo zapotreby. (Eoin)

Reklama

Reklama