Reklama

Reklama

Přežívají v odlehlých koutech naší planety dinosauři? Arnošt Vašíček jako první na světě natočil stopy sachamamy, gigantického hadovitého tvora z amazonské džungle. Vzrušující pátrání po dalších neznámých obludných zvířatech přivádí diváky do neprostupných pralesů čtyř kontinentů. Řady šokujících nálezů i očitých svědectví potvrzují, že zde žijí tajemní živočichové, připomínající nestvůry z pravěku. Snímek pro celou rodinu přináší kromě překvapujících faktů i množství působivých záběrů z divoké přírody. (Mystery Film)

(více)

Recenze (3)

Pod 

všechny recenze uživatele

Opravdu vydařený dokument o tajemných zvířatech od Arnošta Vašíčka. V jeho knihách najdete stejné příběhy. Takže komu se nechce číst, opravdu doporučuji. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

První díl Planety záhad, Tajemná minulost, se krom vysokých recenzí také dočkal hned několika dokumentárních zpracování, z čeho úplně první bylo Panoptikum podivností, které vyšlo o pouhý rok později (2000) a o další rok vyšlo volné "navazování" v podobě kryptozoologického snímku Na lovu příšer, které je zároveň také posledním. Pod režií i scénářem se podepsal opět Arnošt Vašíček a podle toho to také vypadá, tudíž můžete očekávat výborný dokument s tajemnou atmosférou. Pokud dáváte přednost televiznímu vzdělávání v oblasti kryptozoologie, Na lovu příšer je horkým kandidátem na nejlepší možnou možnost. O něco lepší než příbuzné Panoptikum podivností, možná protože si bere do pácu o dost zajímavější nestvůry a jiné tvory. Opět převládá neutrálnost, která dává pouze a pouze divákovi vybrat, jestli věří nebo nevěří. Jediná škoda je, že tento dokument nepřináší nic nového, pokud jste tedy četli knihu, na které je vše postaveno až nezdravě pevnými základy. Na lovu příšer je v podstatě pouhou předělávkou, jak si vše nashromáždit v hlavě za pouhou ani ne hodinu, místo dvou denního (přibližně) čtení knihy - když se k tomu potom ještě přičte první díl, Panoptikum podivností, tak jsou to dvě hodiny. ()

Reklama

Jespe-film 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je mi kryptozoologické téma velmi blízké a dokument je protkán atmosférickými prvky včetně bravurní ambient-tribalové hudby, vše je dosti přitaženo za vlasy, dokument velmi hloupě opomíná "generační kresby" a vůbec nevysvětluje jak vznikají legendy a jakým způsobem si domorodci vytváří své "endemické bohy" a okultní tvory. Kdyby se tak v dokumentu stalo, neměli bychom potřebu ho moc sledovat... Pan A. Vašíček je sice řádně zapálený záhadolog a dobrodruh, mnohdy se však ve svých dílech nechá unášet svými sny... V tomto případě jsem zastáncem toho, že by se měl kryptozoologickému tématu věnovat člověk, který má blíže k zoologii než k záhadologii či žurnalistice... Pravda však, že jsem na jeho pracích vyrůstal a před pár lety bych hodnotil 5*. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama