Reklama

Reklama

Panoptikum podivností

Nový dokument Arnošta Vašíčka přináší výběr unikátních archeologických nálezů, které se zcela vymykají našim dosavadním poznatkům. Snímek plný šokujících objevů představuje pouhých patnáct centimetrů vysoké humanoidní tvory z indonéské džungle, ostatky mimozemských bytostí, rakve obrů, hadí monstra z vesmíru, mumii vodního muže, hrobku času, záběry kraba s lidskou tváří a další fascinující rarity dokazující, že svět je daleko tajemnější, než si vůbec dovedeme představit. (Mystery Film)

(více)

Recenze (7)

StrYke 

všechny recenze uživatele

První díl z filmové adaptace knihy Tajemná minulost od Arnošta Vašíčka byl natočený pouhý rok po své předloze a ačkoli byl poněkud zastíněn úspěšnějším volným pokračováním Na lovu příšer, stále se jedná o výborný dokumentární snímek s hromadou zajímavých informací. Scénář i režii si autor původní knihy uhlídal sám a není tak divu, že se Panoptikum podivností může hrdě zařadit mezi ty lepší dokumenty, které kdy byly o kryptozoologii natočeny. Tentokrát se nejedná hlavně o zvířata, ale o nás samotný - o lidi. Panoptikum podivností vyzařuje neutralitou, aby si divák mohl vytvořit svůj vlastní pohled na věc, ale zároveň jemně pošťuchuje k pozitivnímu názoru, a to hlavně nepřímými, leč pravděpodobnými důkazy a teoriemi. Dokument se zaměřuje na "historii" lidstva: jak se lidé vyvinuli, co jim pomohlo k pokročilejší technologii, a navštívili kdysi Zemi mimozemšťané? To jsou otázky, kterými se zabývá a také k nim přikládá nepatrné důkazy. Panoptikum podivností je skvělo vyváženo a když naběhnou závěrečné titulky, budete zoufat, proč to skončilo tak rychle. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Trošku mne to zklamalo. Přece jen již existuje podobných dokumentů a literatury více a ve srovnání s nimi mi to zase jako nějaká špička nepřipadalo. Hlavně bych uvítal hlubší ponor, hledání souvislostí, jenže Vašíček se až na drobné výjimky omezuje na prostá konstatování. Zdá se mi to spíše jako přípravná fáze, jako sběr faktů pro další zpracování. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že ve Vašíčkově osobnosti nalezlo Česko svého přesvědčivého dědice Ludvíka Součka. Vyváženost a uměřenost jeho pohledů se na to alespoň doposud zdá ukazovat. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro divaky, kteri se o danou problematiku zajimaji asi nebude dokument dostacujici. Pro nas laiky je to ale prehledne, zajimave a slusne zrezirovane. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama