Reklama

Reklama

Oceán - Pod pyramidou snů

(koncert)
Hudební / Dokumentární
Československo, 1991, 40 min

Hrají:

Petr Muk

Obsahy(1)

Záznam koncertu skupiny Oceán z Valdštejnské zahrady v Praze. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Oceán byla českobudějovická synthpopová kapela, ve které působil jako lídr známý český zpěvák Petr Muk. Tyto klony Depeche Mode považuju za průměrné hudebníky, avšak album Pyramida snů, ke kterému se váže i tento koncert, jenž se skládá z drtivé většiny ze skladeb z alba, se mi líbí. Této ulétlé, kýčovité show, kde skupina zařadila i mé oblíbené skladby od nich, jsem se rozhodl udělit až 3 hvězdy. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Oceán se zřejmě zhlédl v koncertních show Pink Floyd nebo v legendárním koncertu The Cure in Orange, neboť scéna a stylizace tomu velmi napovídá. Coby koncert velmi krátké a sloužící jen jako krásná retro pohlednice, neboť, ač jsem kdysi v 80. letech býval oddaným fandou, jejich novovlný synthopop z dnešního pohledu zestárl a zamrzl v době svého vzniku a největší slávy... ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

Pózérský Oceán v jalovém záznamu s všelijak se dobově pózérsky trendy kroutící boční kamerou, s hvězdou možná na čele, kily másla však na hlavě... Respekt fandíkům, ale tenhle koncert jako hudební film za víc jak dvě hvězdy nestojí. Mrkněte se občas děcka na půlnoční >dvojku< , když už nic jinýho... - - - - - Poprvé viděno 14.9.2011 /sorry že až po dvaceti letech, dřív mi to za to fakt nestálo/ bez fanouškoffského nadšení na >podpyramidním prostoru<, hodnocení 9., komentář zde /s údivem, kdeže jsou ta kvanta fandíků!?/ jako čtvrtý - 14.9.2011) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najgeniálnejšia česko/slovenská kapela, ktorá na stovky míľ presahovala svoje teritórium. Nadčasová a svetová. Bohužiaľ to nemožno povedať o tomto koncerte, ktorý je povedzme si to na rovinu, dosť krátky (cca 35 minút) a réžia je iritujúca (nuž, zub času) vyžívajúc sa v mizerných kvázi panoramatických záberoch na fresky Valdštejnskej zahrady, ktoré ani z takej diaľky nevidieť a zbytočne narušuje rytmus koncertu. No kapela hrá bohovsky a Petr Muk spieva o dušu (i keď v tom oblečku vyzerá mierne smiešne). Pri záverečnej Ráchel to bol priam nadpozemský zážitok... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama