Reklama

Reklama

Poklady zatopené Nilem

(TV film)
  • Česko Poklady na Nilu (více)
Francie, 2010, 2x50 min

Obsahy(1)

Na březích této africké řeky vznikla jedna z nejstarších starověkých civilizací. A tento světový veletok je zároveň místem dosud neobjevených starodávných pokladů. Na jeho dně se ukrývá obrovské bohatství, které láká vědce i dobrodruhy. Vydejte se na neuvěřitelnou cestu tisíce let starou historií egyptské říše. Zapojte se do archeologického hledání ztracených artefaktů, které ukrývají další a další tajemství starověkých Faraonů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Attta 

všechny recenze uživatele

Vynikající archeologický dvoudílný dokument o hledání "zapomenutých" artefaktů z nedalekých lomů přímo z nilu a okolí. Zjistíte plno zajímavých věcí, ale uvidíte i velice sofistikované techniky hledání kamenných kolosů v řece, které jsem v žádném jiném dokumentu o egyptologii neviděl. Nejen že v okolí Nilu je nádherná příroda ale všudypřítomná historie dýchá na diváka i přes obrazovku. Fakt pecka. Pro info: první díl se mi líbil víc. ()

Hellknight12 

všechny recenze uživatele

Dnes pozreté po rokoch. Veľmi dobrý dokument. V dokumente objavíme niekoľko zaujímavých a vcelku vzácnych veci. Tento film má 2x50 min. Dĺžka je akurát. Mňa osobne tento dokument veľmi príjemne prekvapil. Nie je to síce nič extra ale po obsahovej stránke je to vážne zaujímavý dokument. Dokument môžem odporučiť, každému kto má rád staroveký Egypt. Celkové hodnotenie za mňa je 75% ()

Reklama

Galerie (2)

Reklama

Reklama