Reklama

Reklama

Most nad Zlatou bránou

(TV film)
  • USA Bridging the Golden Gate

Obsahy(1)

Golden Gate Bridge patří ke skvostům světové architektury a stal se symbolem města, poblíž kterého stojí - San Francisca. Tento visutý most byl postaven v letech 1934-1937, ale o jeho zbudování se uvažovalo již dříve, protože překonání kilometr a půl široké mořské úžiny zvané Zlatá brána bylo nutné pro další rozvoj městské aglomerace. Duchovním otcem pozoruhodného technického díla o váze 900 000 tun byl stavitel a podnikatel Joseph Strauss. Jeho inženýři, technici, montéři a stavební dělníci museli překonat řadu nástrah spojených s touto lokalitou - mořské proudy, tektonické pohyby, nepředvídatelné počasí. Most slouží dodnes a je oblíbeným cílem automobilistů (100 000 aut denně), turistů a bohužel i sebevrahů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

To máte jako když sledujete film od Lynche nebo Malicka. Vidíte tu všecku krásu, ale absolutně nechápete, jak je něco takového vůbec možné... ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Dostanete co chcete, 50 minut naplněných informacemi od prvoplánování, přes staré záběry stavby až po různé zajímavosti a současnost. Povedený dokument. ()

jaki96 

všechny recenze uživatele

Dokument Most nad Zlatou bránou skvěle zachycuje průběh stavby celosvětově známého mostu Golden Gate. Diváka mohly nejvíce zaujmout krátká videa, která zobrazovala stavbu a věci okolo ní. Dokument také nabídl několik zajímavostí a informací, které nejsou tak známé. Myslím, že se tento dokument tvůrcům povedl a svou práci poučit diváka a přitom zaujmout splnili na jedničku. V procentech 95 a pět hvězdiček. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument, který mu ukázal naprosto vše, co jsem chtěl o stavbě Golden Gateu vědět. Nescházela mi v něm jediná informace. Už vím, jak stavitelé při práci postupovali, jaké technické vymoženosti použili a také, že je o mou oblíbenou stavbu velmi dobře pečováno - každý den. Výborný je hlavně ten černobílý film a výborný komentář.Tenle dokument opravdu splnil svůj účel a je asi nejlepším dokumentem, které jsem měl možnst vidět. Takže 100 % a rozhodně doporučuji všem. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama