Reklama

Reklama

Avalonská střední

(TV film)
  • USA Avalon High (více)
Z natáčení  - Gregg Sulkin

VOD (1)

Obsahy(1)

Allie je nadšená, když jí její rodiče, neustále cestující profesoři zkoumající legendu krále Artuše, řeknou, že až do maturity bude studovat na Avalonské střední. Konečně se může stát plnohodnotnou součástí kolektivu, najít si nové přátele a být normální středoškolačkou. Ale krátce po příjezdu Allie zjistí, že nic není tak snadné, jak se zpočátku zdálo.

Při psaní seminární práce na téma dědictví krále Artuše si začne všímat zajímavých paralel minulosti se současností – ať už se jedná o pohledného Willa, jeho přítelkyni – roztleskávačku Jen, a jejich nejlepšího kamaráda Lance, nebo o Willova nevlastního bratra Marca, nepředvídatelné dítě jménem Miles a fotbalisty, kteří se chovají jako rytíři kulatého stolu. Čím hlouběji Allie bádá, tím více je přesvědčená, že její škola je moderní obdobou Camelotu. Je jen na ní rozluštit záhadu Avalonské střední dřív, než notorický zrádce Mordred znovu zvítězí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Gregg Sulkin

Recenze (34)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logiku v tom třeba opravdu nehledat. Je to čistě film pro děcka, s cringeworthly dialogy a dementním předvídatelným dějem. Dospělej divák to přežije ve zdraví jen díky Britt Robertson v přiléhavých teplákách. Chtěl jsem vzhledem k cílové skupině přihodit ještě jednu hvězdu, ale ten příšernej konec s naprosto nehodícím se slaďákovým songem to zničil úplně. 1* za Britt a Alexis z Castla. ()

muttant 

všechny recenze uživatele

Disney filmy mám veľmi rád, ale toto je už aj na mňa moc. Nápad miešať do školského života príbeh kráľa Artuša, ktorý sa chystá druhýkrát prísť na svet(?), je dosť divný a počas väčšiny scén som sa vďaka tomu cítil vyslovene nepríjemne a občas musel odísť. Disney nemal nikdy nejaké dobré dialógy, ale keď sa v nich riešia veci typu "ak jeden môj kamarát je Artuš, ktorý je potom Merlin?" je to už celkom extrém. Jediným pozitívom sú pomerne sympatickí herci, ale takých nájdete v hocijakom inom Disney filme, pričom prakticky všetky sú lepšie ako tento. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Téměř svatokrádežnické přenesení Artušovské legendy na půdu Disneyovské střední školy s pro nedospělé publikum vhodně vyváženým složením humoru, dobrodružství, romantiky, pohádky, fantasy i obyčejného života a zaplaťpánbůh minimální snahou najít novou tvář na dětské penály (viz Hannah Montana, High School Musical atd.). Pominuli směšný styl běhu (což rozhodně není měřítko kvality filmu) Brittany Robertson, která ve snímku mimo jiné vystupuje jako schopná atletka a přinejmenším úsměvnou (a to ne v dobrém slova smyslu) závěrečnou rytířskou řež, neshledávám na Avalonské střední nic vyloženě nevhodného pro dětské oko. ()

suzanne1997 

všechny recenze uživatele

Popravdě řečeno, čekala jsem něco jiného, něco mnohem horšího. Ten konec, tak ten každopádně musím doporučit, překvapivý zvrat v příběhu, každá z postav v příběhu měla určitou roli a to se mi na něm líbilo. Tvůrci dostali dobrou myšlenku a tu rozvili do filmu, kterému prakticky nelze nic vytknout, člověk se u něj nenudí a já jsem ani kousek nepřeskočila. Celou dobu jsem si přitom myslela, že králem Artušem je jiná postava příběhu. Takže určitě doporučuji víc než jiné filmy od Disney Channelu. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Děs a hrůza, příběh, zpracování, herci...otřes...Ta hvězdička je za překvapivý konec alias vyústění aneb - Spoiler - kdo by to čekal, že někoho napadne udělat převtělení Artuše a k tomu všemu to bude holka?:D - konec Spoileru - ale úplný konec, jak seděli u kulatého stolu byl už zase naprosto kýčovitý. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Pre bojové sekvencie v plnej zbroji sa ako miesto použila pláž Bethells, hodnotená ako 4. najnebezpečnejšia pláž na Novom Zélande kvôli svojim silným trhlinám a prúdom. Došlo tu k mnohým úmrtiam vrátane hviezdy Rugby League v roku 2009 Sonnyho Faia, ktorý sa nikdy nenašiel. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v Aucklande na Novom Zélande. Točilo sa od 3. mája do 3. júna 2010. (Arsenal83)
  • Natočeno na motivy stejnojmenné knihy od americké autorky Meg Cabot. (Mara12)

Reklama

Reklama