Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

alyssa18 

všechny recenze uživatele

K seriálu mě přitáhlo hlavně San Francisco, které zbožňuju, ale musím teda říct, že jsem čekala trošku víc. Myslela jsem, že se bude děj točit okolo Jacka Sylvana, vězně z pilotní epizody, ale postupem času se ukázalo, že co každý nový díl, to nový zločinec, kterého musí Madsenová s doktorem a Hauserem chytit a znovu zavřít. Takové schéma je podle mě trošku nezáživné a stereotypní. Zlom nastal až v 9. díle, který byl opravdu famózní a konečně v něm bylo to, co by v seriálu podobného žánru nemělo chybět - napětí a akce. Finále víceméně splnilo má očekávání, i když nutno podotknout, že jsem žádné zázraky nečekala, takže možná proto jsem nebyla zklamaná. Škoda, že seriál nedostal šanci na druhou sérii, myslím, že zlepšení by určitě přišlo. (oblíbená postava: Tommy Madsen) ()

Reklama

wampire23 

všechny recenze uživatele

Nechcel som dávať hodnotenie po úvodných dvoch dieloch, ale nevidím veľkú perspektívu tohto seriálu. Meno J.J.Abramsa už nie je ani zďaleka takou istotou ako kedysi. Väčšinu fanúšikov Lostu (ako aj mňa) sklamal a Alcatraz zrejme dopadne rovnako. Opäť seriál, ktorý chce nastoliť veľa otázok (na ktoré zrejme aj tak nikdy nedostaneme odpoveď ako je u tohto tvorcu zvykom). Ale väčšinu času sledovania som sa nudil. Nič, čo by držalo divákove napätie. Vyzerá to na podobné sklamanie ako minuloročné Falling Skies od Spielberga. No ale pár dielov si ešte pozriem a možno (o čom pochybujem) zmením názor. Zatiaľ 3* s prižmúreným okom. ()

nessbeal 

všechny recenze uživatele

No ja mam pocit ze tie herecke vykony su slabe velmi slabe, prebehli 2 casti a stale opakuju to ako mali väzni opustit Alcatraz ale to sa nestalo. Jorge Garcia je ako mamut a hrat nehra vobec len tam tape. Vsetko maju hned za sekundu vyriesene. A dialogy napr ked pride do toho lunaparku 3 mrtvy a pyta sa co tu mame dnes? Nehovorim ze nebudem serial pozerat, prave naopak budem, a hodnotenie mozem casom upravit. Ale moj dojem je ze to vyssie uz asi nepojde. Serial ma prestal bavit. ()

KR4T4S 

všechny recenze uživatele

Po pěti dílech: Seriál má zatím velký potenciál, hlavně mě baví docela drsné příběhy vězňů (zatím výborný casting - hlavně ten vrah dětí) a to, co se odehrává v minulosti na Alcatrazu. S hlavníma třema postavama ještě sice trochu bojuju (s hlavní nevýraznou hrdinkou a i s jejich velmi primitivním vyšetřováním), ale jak jsem už zmínil, vězni to vynahrazují. Zatím tak moc, že mi je zatím jedno ono to velké proč a co se stalo v roce 1962. A Rebecca má moc pěkné auto.______ Po posledním 13.díle S01: Tomu říkám finále! Honička po San Francisku v parádních autech! --> Hudební podkres. --> Zvraty. --> Záhady. --> Skoky v čase. --> LOSTish. Velmi dobré. Bavím se jako kdysi u Ztracených, po konci chci vidět další díl, postavy si to u mě už vylepšily - hlavně Hauser Sama Neilla je cool, v minulosti pak i ředitel Warden. Teď jen aby to spolu s Fringe dotáhl Alcatraz do další sezóny. Byla by to škoda, protože J.J. rules. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně v 1. epizodě, kdy si jde Jack Sylvane (Jeffrey Pierce) vyzvednout zbraň, si chlapec za stolem čte knihu "Under the dome" od Stephena Kinga. (starblade)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama