Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dávno přišel čas smířit se s tím, že na poli mysteriózních seriálů už na nic lepšího, než na LOSTy (a jejich zpackaný závěr) nejspíše nenarazíme. Alcatraz to ale stejně zkouší, a na divákovy emoce útočí zejména nostalgií. Atmosféra, Jorge Garcia, hudba, tajemno... to vše oblíbený seriál připomíná. Otázkou zůstává, kolik sezón se bude na prachsprostou kriminální zápletku každého dílu nabalovat ona záhadná vata, a jak dlouho to (nejenom mě) bude bavit. Po dvou dílech to ještě jde. ()

L_A_D_A_S 

všechny recenze uživatele

Pro začátek upozorňuji že hodnotím po čtyřech dílech a dál se dívat nehodlám. Ne že by to byl až takový nesmysl ale seriál absolutně postrádá pointu. Vůbec nic se tam neřeší, po USA běhají uprchlíci z Alcatrazu sem tam někoho zastřelí, všem je to fuk. Chytnou zavřou pod dub, všem je to fuk. Tvůrci dělají z diváka idiota a vůbec nic mu neřeknou ani nenaznačí takže ve výsledku se z Alcatrazu stává další napodobenina Kriminálky Las Vegas proti kterému působí všech šest sezón LOST jako krátkometrážní film. Alcatraz absolutně postrádá jakékoliv cliffhangery a po každém díle jsem se přemáhal abych koukal na další. Po čtvrtém díle už nevím proč s ním ztrácet čas. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné zklamání. Z trailerů to vypadalo na nového nástupce Lostu, po zhlédnutí dvou dílů ze mě veškeré naděje a nadšení opadly. Neuvěřitelně hloupé, nelogické, šablonovité, zaměnitelné s jakýmkoliv průměrným policejním seriálem, kde se za jeden díl rozlouskne jeden případ. Alcatraz nebude výjimkou - v každém díle se totiž vrátí další vězeň, který bude muset být vrácen do původní cely. Z celého monstrózního projektu se tak vyklubala nudná epizodní rutina, u níž nejvíc zamrzí, že za ní stojí právě Abrams. Pokud se tam příští díly nezačne něco pořádného dít, dobrovolně dávám ruce pryč. P.S. Herečka v hlavní roli "drsné" policajtky je příšerná (už dlouho jsem neviděl tak špatný casting). Update: Třetí díl nepřinesl zlepšení. Je to ještě o třídu hloupější, epizodnější, předvídatelnější a tuctovější. Ani náznak něčeho napínavého či zajímavého, všechny "složité" zločiny se rutinně vyřeší přesně na poslední chvíli a jede se dál. ()

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

Lachvos 

všechny recenze uživatele

Po 6 dílech jedeme dál. Ztraceni (2004) to nejsou -tahle věta už musí lézt J.J. krkem :)- ale snímek se ubírá velmi podobným směrem, doufám že do onoho množství nejrůznějších tajemství a záhad nezabředne jako výše zmínéný Abramsův starší počin, to by bylo opravdu škoda, však taky zatím se to co se počtu informací/dezinformací dá přežít. Hlavní trojka je sympatická, respektive nesympatická přesně tím stylem, jak má, námět podáván po malých zato zajímavých dávkách...tak pokračujem, hochu ;) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Jméno ostrova Alcatraz vzniklo z původního španělského názvu Isla de los Alcatraces, což v překladu znamená „ostrov pelikánů“. (Ainy)
  • Ačkoli se seriál odehrává v San Franciscu a na samotném Alcatrazu, byla zde natáčena pouze část pilotu. Zbytek seriálu byl filmován ve Vancouveru, který je pro filmaře po finanční stránce únosnější. (Aurum)
  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama