Reklama

Reklama

Alcatraz

(seriál)
  • USA Alcatraz
Trailer
Akční / Mysteriózní / Thriller
USA, 2012, 9 h 19 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Sarah Jones, Jorge Garcia, Jonny Coyne, Parminder Nagra, Sam Neill, Leon Rippy, Jason Butler Harner, Robert Forster, Samuel Patrick Chu, Greyston Holt (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

21. března 1963 byl Alcatraz oficiálně uzavřen a všichni vězni byli odvezeni z ostrova. Tak alespoň zněla oficiální zpráva. Ve skutečnosti 302 vězňů zmizelo ze svých cel beze stopy, jako by se vypařili a dodnes o nich nikdo neslyšel. Vzhledem k tomu, že se pohřešovala banda hrdlořezů, nikdo se jejich zmizením nepotřeboval moc zabývat a vše bylo zameteno pod koberec jako jedna z mnoha nevysvětlitelných událostí. Celá věc upadla v zapomnění, až do chvíle, než o několik desítek let později, v dnešním San Francisku, jeden z vězňů nezačal zabíjet lidi. A vypadá tak jako by nezestárl ani o den. (3DD!3)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (170)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Bohužel, na Alcatraz jsem se docela těšil. O to větší by mohlo být moje zklamání. Ne, že by to bylo tak hrozný, ale vážně mě štve, že se nikdo na nic neptá, nikdo nic neřeší a když začnou, tak už je pozdě (poslední díl). Zavěrečné rozzuzlení nedostatečné, na druhou stranu je fakt, že poslední díl měl konečně na konci lákadlo, aby zajímal ten další (co už nejspíš nebude). Sam Neill má skvělou postavu, ale bohužel je to jediná postava, která je zapamatováníhodná. Ostatní jsou takový nijaký a nikdo mu nedokáže ani trochu sekundovat. Myslim, že další série se nedočkáme a nemůžu říct, že by mi to vysloveně vadilo. ()

Orthank 

všechny recenze uživatele

Tri diely za nami, traja väzni za mrežami. Dúfam, že tvorcovia neplánujú v každej časti lapať minulosť, inak už dnes vieme koľko dielov by nás pri všetkom šťastí malo čakať. Málo materiálu na nejaký širší názor, no Sam Neill je klasicky drsniak v super cool kabáte v charaktere, ktorý mu sedí ako uliaty. Na druhej strane Jorge Garcia pôsobí trochu neohrabane a scenáristicky vykonštruovane, a hlavná dámska hrdinka zatiaľ len cupitá v tieni svojich dvoch kolegov. Na pozadí sa však rozvíjajú zaujímavé pletky s časom a dokonca aj emotívno- dramatické linky odsúdených. Zaujímavá kombinácia sci-fi, drámy a populárnej krimi s dobrou vyhliadkou do budúcnosti. Nechám sa prekvapiť. ()

Reklama

Djkoma

všechny recenze uživatele

Zase je tam tlouštík, mysteriózní zmizení/objevení a bunkr v lese, který vede bůh ví kam... Snad JJ aspol. půjdou trochu jinudy, než když se ztratili na ostrově před dávnými časy za sedmero horami, sedmero řekami:). Pilot má potenciál, jaký směr však bude pro tvůrce stěžejní? Snad to nebude v každé sezoně něco jiného... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Creator: Steven Lilien, Elizabeth Sarnoff, Bryan Wynbrandt .. Podprůměrné kriminální zápletky naroubované na mysteriózní základnu jejímž středobodem je ostrov s věznicí Alcatraz. Je třeba zmínit, že k ostrovu se přidává několik dalších aspektů známých z LOST (producenti, hudba a zvuky, Hurley, nezodpovězení přímé otázky, podzemní bunkr, atp.), jenže ať už byl LOST jakkoliv rozporuplný, alespoň ze začátku měl zajímavý vývoj a ve vatě se utopil až postupně. Nejen ve srovnání Alcatraz (prozatím?) evidentně pohořívá. Na začátku každé epizody se objeví jeden vrah, zloděj, prostě bývalý vězeň a většinou za sebou nechává mrtvé. Po chvilce je ve velice přímočarém, zkratkovitém a především stereotypně odfláklém vyšetřování polapen a buď usmrcen nebo uvězněn, kdy na úplném konci přijde nějaká ta tajemná otázka, která vytvoří tzv. cliffhanger… Celé je to napínavé a zajímavé asi jako kdyby vám na začátku LOST v prvních pár minutách bylo řečeno, že před lety spadlo někde letadlo plné lidí a nyní se tito pasažéři po jednom (wtf) objevují v současnosti a po chvíli jsou vládní organizací lapeni. Prostě zatím velká nuda, především díky mizerné kriminální části seriálu. A ta zatím zabírá 95% epizod. ___ Upozorněte mne někdo, až se koncept epizod změní nebo se něco důležitého stane!! Prozatím totiž 40%. ()

Ydrosten

všechny recenze uživatele

Zmatené , nezáživné , nic se nevysvětluje , nikdo se ničemu nesnaží přít na kloub , hlavním aktérům zřejmě nevadí že se zločinci " jen tak " vrací z minulosti. Po 7 dílech sem to vzdal a klidně ať to má i 8 sérií - já na to koukat nebudu. Stejně se to akorát zamotávalo a nerozmotá to ani Kolombo s Fletcherovou dohromady. Nehodnotím , protože není co hodnotit ( na odpad to není , a jakýkoliv počet hvězdiček by nemohl vyjádřit mé pocity ) ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Každá epizoda je pojmenována podle vězně či dozorce, jehož případ se v daném dílu právě probírá. (W-e-n-d-a)
  • Auto, ktorým jazdí hlavná hrdinka je Mustang GT 390 ročník 1968. (tarponko)
  • Ve 13. dílu automobilová honička odkazuje na film Bullitt (1968). Auta jsou moderní verze Chargeru a Mustanga. A stejně jako ve filmu několikrát předjedou ten samý Wolkswagen Brouk. (Zombee)

Související novinky

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

Singer, Abrams, Ayer rozjíždí nové TV seriály

07.02.2012

Účast špičkových filmových tvůrců v televizních projektech už dnes není ničím výjimečným. Z těch posledních jmenujme třeba drama HBO Luck, na kterém Michael Mann spolupracuje s Dustinem Hoffmanem.… (více)

Reklama

Reklama