Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Keď na Zem dopadol meteorit, zachránil Kiku pred vražedným besnením matky a strýka. Pritom však sama stratila nielen vedomie, ale aj srdce. Po sérii vedeckých pokusov, ktoré si nepamätá, sa preberá s motorom v hrudníku, ktorý poháňa jej reťazovú katanu. To však nie je nič oproti zisteniu, že po Japonsku sa preháňajú krvilačné zombie. (Dexter1)

(více)

Recenze (12)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Parádne vyšinutá zombícka jazda v zbesilo farebnom anarchistickom prevedení rákosníckeho gore guru Nishimuru. Hviezdicovým mimozemšťanom posadnutá vraždiaca mrcha rozpúta v japonsku apokalyptickú nákazu a je treba ju spacifikovať. Na to je vybraná partička podozrivých týpkov ktorý sa budú musieť prebiť skrz teritórium nemŕtvych paroháčov a vstúpiť do mesta zombíkov plného zmutovaných sráčov. Bábätko na pupočnej šnúre ako zbraň, bombardovanie odseknutými hlavami, auto poskladané z častí tiel, obrí robot zložený pre zmenu z hromady zombíkov a všetko pokropené nekonečnými prúdmi krvi striekajúcej snáď aj zo zásuviek. Hlavná hrdinka prišla o srdce, ale to sa dá prežiť a s pomocou motorovej katany vykastrovať zombie strýka s hákovým krížom na čele. Nishimura sa neserie, nápadov má za vagón a sú debilné až sa klobásy rolujú. Vzhľadom k silne nadsadenej, groteskne-comicsovej štylizácii sa dá bez problémov prehltnúť aj pochybná kvalita trikov, kde sa prelína klasický papundekel s lacným CGI. Stopáž je mierne pretiahnutá, ale kadencia atrakcií nepoľavuje, takže ak divák akceptuje že bude dve hodiny čučať na absurdne šialený splatterpunkový wtf výmrd so scénami ako šermiarsky súboj auta(!) s mečmi obrastenou zdeformovanou kreatúrou, mohol by sa prípadne aj baviť. Ja som v tomto žánri doma a Helldrivera už mám zaradeného k svojej klasike na snívanie. Veď kde inde sa dá vidieť zombík s desiatimi penisami? ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Další z šílených a amatérsky vypadajících splatterů z Japonska. Svoje přívržence si to jistě najde, neberu jim to. Mě se to dříve také líbilo, ale je to pořád dokola. A chybí tady už i vtip a něco nového, pořád stejné multi-gejzíry krve prostě už nebaví. Celkově je to samozřejmě blbost na n-tou, wtf šílenost. Navíc ta stopáž je příšerná, zvládl bych tak 70 min, ale skoro 2 hodiny!! To fakt požitek snižuje ... ()

Reklama

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Myslel sem, že větší ujetá nechutnost než Tokyo gore police a Machine girl prostě nebude, ale tohle? Nevim co to bylo víc, jestli ujetý nebo nechutný, ale posunulo to level uplně někam.. ja už ani nevim kam. CO TO KURVA MĚLO BEJT?? Jako já se nezlobim, že jsem to viděl, ale nedokážu pochopit, kdo tohle kurva natočí? Viděl jsem filmy od Tromy, viděl jsem filmy od Asylum, Lidskou stonožku, dokonce jsem viděl chvíli Playgirls.. ale něco takovýho jsem snad nikdy kurva neviděl.. ta poslední hodina? Souboj s týpkem probodaným katanama a autem?? Typka co má v držce zaražený ruce s vidličkou a nožem?? Litající rozšláplý mimino?? Auto uplácaný z mrtvol. Co to prostě kurva je???? Tohle si pustit s někym, tak vim na beton, že umřu smíchy.. takhle jsem jenom prostě čuměl a bylo mi faaakt zle. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Další splatterpunk tvůrčího týmu Nishimura-Kaji-Tomomatsu-Iguchi sice na první pohled nerozeznáte od jejich předchozích filmů, ale určité zrnka originality mu upřít taky nejde. Helldriver (Joy Ride byl definitivně výstižnější název) je narozdíl od svých předchůdců otevřeně parodický, a to i ve sféře politické (vtípek s velrybým masem je nezapomenutelný), což jen zvyšuje kadenci gagů. Nishimura i nadále pokračuje v masivní emancipaci svých hrdinek a jeho um pro tělesné mutace snad nezná mezí. Osvěžující bylo i další cameo Takashi Shimizua. Nejvetším problémem je ale opravdu přestřelená stopáž, zvlášť když vrchol filmu přijde už po první hodině. Zbytek už se jen vleče a opakuje se jeden gag za druhým. Vrcholu absurdnosti už bylo dosaženo, kam Nishimura a spol. hodlá jít dál, to opravdu netuším. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Tieto splatterové šialenstvá sa mi vždy blbo hodnotia, lebo nikdy neviem, čo s tým. Sekačky, hektolitre krvi striekajúce ako z vodotrysku, poletovačky vzduchom... v tomto je tá ázijská mentalita naozaj jedinečná (keď nerátam duchárske šokové terapie). Či sa mi to páči je však druhá vec. Oceňujem prácu tvorcov, ktorí si naozaj dali záležať, aby to bolo čo najkrvavejšie, najakčnejšie a najbláznivejšie, pretože to im fakt vyšlo dokonale. Ale to je asi tak všetko, čo tu môžem pochváliť. Tento typ hororu ide mimo mňa, ale milovníci takého Tokyo Gore Police si určite prídu na svoje. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama