Reklama

Reklama

Sean Bean hraje Ewana, agenta tajné služby pracujícího v hlubokém utajení v londýnském kriminálním podsvětí, který je na stopě teroristické buňky. Jeho úkolem je skoncovat s extrémními předsudky. V dalších rolích manipulátorů James Fox a Charlotte Rampling, Abhin Galeya jako Ash, titulní "cleanskin", extremista, který ještě nebyl trestán, takže jej Národní Bezpečnost nezná ... a nejhorší noční můra každého agenta. (Canal+ Action)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

bourec 

všechny recenze uživatele

Sean Bean hraje docela drsňáka,ale to mu sedne,takže v tom film docela táhne nahoru.Jen trochu zbytečná střední část,poměrně nudná a ukecaná,tam byl pro mě malinko problém,tady sem vážně usínal.Jinak film jenom povrchně nastiňuje určitou problematiku,je to spíš akční thriller,než nějaká sonda,ale to je dobře.Sledovatelnej kus.60%. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Průměrný žánrový thriller, který nemá v nabídce nic výrazného krom Beana v roli nekompromisního zabijáka, který se díky traumatu z minulostí s ničím moc nesere. Postava muslimského teroristy ale vzbuzuje zcela opačný dojem, je nezáživná a protivně nudná. Její postupný vývoj by po pár letech fanatického "našeptávání" ze strany manipulátora sice mohl být reálný co do názorového přelomu a následného šíření propagandy, těžko se už ovšem věří tomu, že by se z racionálního Araba, rodilého Brita, chlastajícího alkohol a konzumenta věpřového, stal během šesti let náboženský fanatik na úrovni utěrkářů z Blízkého východu, kteří celý život prožili v náboženském dogmatu a fanatismu, zahrabaní někde v afghánských skalách. Flasbacky na jeho příběh, které mají za úkol pouze ukázat důvody jeho názorového přelomu, tedy nefungují. Dějová linie s Beanem je dobrá a zábavná, dějová linie Araba bohužel ne, má zde navíc ještě větší procentuální prostor ve stopáži, než samotný Bean. Závěrečná překombinovanost působí prvoplánově megalomansky a uměle, jako by snad ani nešlo podobné filmy ukončit jednoduše. Přesto všechno tento film své kvality má, i když je z něj občas patrná levnost a střihy při akcích jsou tradičně vteřinové. 60% ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller, ale ani nekompromisný Sean Bean likvidujúci teroristov v Takenovskom štýle to nad priemer nevytiahne. Línia s arabským teroristom je zaujímavejšia (lebo nie je tak priamočiara a Bean nie je moc dobrý herec), ale celkovo film neponúka žiadne zaujímavé momenty v akčných scénach ani v dialógoch. 6-/10 ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tak si schválně trochu proklepněme psychologickou stránku tohoto filmu, kterou tady leckteří vynáší do nebes. Scéna, v níž se Ash opásán výbušninami chystá zamířit do ráje muslimských mudžáhidů, je doprovozená jeho voiceoverem, v němž světu vysvětluje své motivace. Tato řeč (která se mimochodem zdá být nekonečnou) je do značné míry inspirovaná vzkazem Mohammeda Sidique Khana - skutečného atentátníka, jenž v roce 2005 vedl útok proti vozům londýnské hromadné dopravy. Stejně jako Khan se tedy Ash především hlásí k solidaritě se svými souvěrci, kteří jsou podle něj západními silami nespravedlivě zabíjeni a týráni v zemích Blízkého východu. Přitom ale z předchozího děje není vůbec zřejmé, že by Ash takhle silnou sounáležitost s muslimskou komunitou vůbec cítil, natož aby tato motivace vyzněla věrohodně a byly postihnuty její kořeny. Cleanskin se nám místo toho očividně snaží namluvit, že Ashe britské společnosti odcizila jeho promiskuitní přítelkyně, kterou lze ovšem nazvat bezohlednou děvkou i bez toho, aby člověk musel mít z náboženství odvozený prudérní pohled na lidskou sexualitu. Film Hadi Hajaiga ve skutečnosti nenabízí žádné přesvědčivé odpovědi na to, proč mladí muslimové nepovažují zemi, ve které vyrostli a která jim nabízí veškeré občanské svobody, za svou vlastní, ani na to, proč by se poměrně úspěšný, vzdělaný a společensky i ekonomicky vesměs integrovaný člověk rozhodl k spáchání krvavého útoku na své "sousedy", při němž sám zahyne. Naopak tu uvidíme spoustu očividných nesmyslů, jako když se džihádisté rozhodnou zabít naprosto nevýznamného člověka a zbytečně se tak vystavit pozornosti bezpečnosti sil. Ještě absurdněji působí Ashova věrnost k jeho militantním souvěrcům (kteří asi nabírají rekruty jen tak náhodně na chodbách univerzit), k nimž jej vlastně vůbec nic nepojí a naopak jej upřímně šokuje jejich brutalita... Film navíc příliš neexceluje ani po stránce stylu a organizací mizanscény i některými motivy ve vyprávění působí jako cosi z časů Boddieho a Doylea. Prostě 35% a víc ani ťuk. ()

kaposlav odpad!

všechny recenze uživatele

Hádam dva roky som mal tento film v sekcii chcem vidieť a keď si ho zoženiem s dabingom, tak sa z toho vyklube takýto hnoj. Buď to bol film s politickou zákazkou na účel propagandy, alebo sú už tvorcovia načisto vymetení. V 90tých rokoch sa nikto nezaujímal o arabov, moslimov a nič proti ním nikto nemal. Zrazu ma niekto ostatných 15 rokov potrebu vykreslovať arabov, moslimov a najnovšie emigrantov ako zaostalých šialencov, čo sa obkladajú výbušninami a odpalujú a sú extrémne nebezpeční. Tento spôsob použili už nacisti a všade, kde sa dalo všetko zlé pripisovali židom až tomu prevažná väčšina uverila. Neskôr pomocou podobnej techniky ovplyvnil verejnú mienku v USA, kde bolo skoro 90% ľudí proti vstúpeniu krajiny do vojny a behom roka ich spracovali cez média a 80% bolo za vstup USA do 2. svetovej vojny. Tento film ma jeden hlavný účel a to manipulovať názor ľudí, aby neznášali a boli proti islamu, arabom a emigrantom. To keď drvivá väčšina ich neznáša, tak sa tolerujú nedemokratické a neľudské praktiky voči ním a obhajujú sa ľahšie vojnové zločiny páchane NATO na čele s USA, GB a Francúzskom a ich praktiky v rozpore s medzinárodným právom. Zločin proti ľudskosti sa môže nazývať v TV ako boj proti terorizmu a ovečky to pekne papajú. Za pár desaťročí bude ten váš Obama v dejepise uvedený ako vojnový zločinec a poskok oligarchov, čo do všetkého po celom svete pchal nos a doma v USA mu v kanáloch zomieralo státisíce bezďákov a milióny nemali prácu, keď 700 miliard pchal do armády, aby hádzali bomby, kde sa im hodilo. A tá vaša kráľovná ako darebáčka, čo sa priživovala na práci celých národov a ako mala na rukách krv miliónov obetí toho ich hýrenia po lacnej rope.... Hurá na teroristov!! Neskutočné ako to všade očkujú ľudom a účinok očkovacej látky je vysoký. Najnovšie si vymysleli rozprávku o Islamskom štáte o ktorom tu už všetci počuli aký sú to diabli, len oni tam o tom ani netušia, že to existuje. Tie média a propaganda dokážu z rozprávky spraviť pravdu a tak ešte raz Hurá na teroristov!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy Ewan (Sean Bean) a Mark (Tom Burke) přicházejí k domu teroristy, mají oba na zbraních tlumič. Ten však po několika záběrech zmizí. V závěru scény se pak opět objevuje. (Teabag)
  • Termín "cleanskin" je ve Velké Británii používán pro označení bombových útoků. Tento termín vznikl po bombových útocích v Londýně v roce 2005. (chelseaman22)
  • Snímek se natáčel výhradně v centru Londýna, konkrétně v hotelu Mayfair Hotel, Radisson Grafton Hotel, ve čtvrti Tottenham Court Road, v knihovně Kings College Library a ve čtvrti Hoxton Magistrates Court. (chelseaman22)

Související novinky

Bean stahuje teroristy z kůže

Bean stahuje teroristy z kůže

06.01.2011

Ne Mr. Bean, samozřejmě. Pokud jde o Seana Beana, nejočekávanější premiérou roku 2011 je samozřejmě výpravná televizní adaptace fantasy ságy Game of Thrones, kterou začne v dubnu vysílat HBO. Rádi se… (více)

Reklama

Reklama