Reklama

Reklama

Květy války

  • Čína Jin ling shi san chai (více)
Trailer 1

Válečný velkofilm od režiséra filmu "Hrdina". V roce 1937 stojí Nanking v přední linii války mezi Čínou a Japonskem. Když útočící japonská císařská armáda obsadí hlavní město Číny, zoufalí civilisté hledají útočistě za zdánlivě ochrannými zdmi západní katedrály. Tady nalezne úkryt i John Miller, uvězněn uprostřed válečného chaosu a následné okupace. Připojí se k němu skupina nevinných školaček a třináct kurtizán, které jsou stejně jako on odhodlány uniknout hrůzám, které se dějí za kostelními zdmi. Nakonec je to hrdinský čin, co vede zdánlivě nesourodou skupinu zpět do boje ve snaze přežít násilí a pronásledování ze strany japonské armády. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

gojackill 

všechny recenze uživatele

Od Yimou Zhanga jsem tentokrát nečekal mnoho a proto jsem byl nakonec docela potěšený. Některé scény, které mě evidentně měly rozplakat sice byly takřka k smíchu, přesto to nebylo i přes příšernou šablonovitost vůbec zlé a celkově to nevyznělo zase až tak trapně. Slabší scénář vynahradí akční scény, které společně s nápaditou kamerou zvedají tento počin pro masy nad průměr. Ohromná škoda natahovaného konce. Mnohem lepší film o dobývání Nanjigu je film Nanjing! Nanjing! Christian Bale tentokrát neměl příliš co hrát a je to znát, bohužel. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Na uvod som mal urcite obavy, ze skvela vojnova scena mala byt len efektnym otvorenim filmu, ktory od nej ostane izolovany. Nastastie tomu tak nebolo, kvoli nej som vsak bol nuteny otvorit svoju hlavu poznatkom z japonsko-cinskej vojny, ktore boli dovtedy pre mna nezname. Flowers of War je predovsetkym filmom velmi peknym. Nech je pateticky aky chce, nie je to vsak ten otravny vyumelkovany hollywoodsky hnus, ale skor nieco vdaka comu sa film stava ludskejsim. Za vela samozrejme moze na jednej strane (pre mna nezname) cinske obsadenie a na strane druhej Pan Herec Christian Bale, ktoreho postava je opat taziskova, no ani v kritickych okamihoch nestraca nic zo svojej prirodzenej uveritelnosti. ()

Reklama

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Emocionálně vypjaté válečné drama z dob dobývání Nanjingu, které se historicky zapsalo svými děsivými akty zabíjení civilistů a znásilňování žen a mladých dívek. Příběh sleduje život Američana Johna (excelentní Christian Bale), jeho vývoj z opilého budižkničemy v člověka bojujícího za poslední zbytky lidské hrdosti. ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Sypu si popel na hlavu, že jsem si nepočkal na kino, protože The Flowers of War je vážně skvělý film. Emoce sice pohříchu nefungují a film je celkově nevyvážený, místy až moc kladoucí důraz na odvahu (jednotlivce, skupiny), ale má sílu zaujmout. A chválit Balea? To by bylo jenom nošením dříví do lesa. :-) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

John Miller (Christian Bale), se ukryje před japonskými vojsky v katedrále uprostřed Čínského Nankingu. Kromě něj, ministranta a skupiny jeptišek-studentek se zde ukryje také skupinka prostitutek se známého nevěstince. I přes odlišný pohled na cokoliv musí nesourodá skupina najít společnou řeč, aby dokázala přežít uprostřed válečného chaosu... Jako film docela dobrý - až na jednu drobnost, která se bohužel stává u asijských filmů tradicí - pokud film nemá více jak dvě hodiny, tak je brán jako krátkometrážní, a není třeba o něm nijak mluvit. A stejně tak tento - být o hodinku kratší by mu vůbec neuškodilo, a naopak bych si chrochtal blahem, jak se podařilo autorům skloubit západní a východní styl v jednom snímku, se zajímavou zápletkou i hereckým obsazením. Takhle ale bohužel film působil hodně roztahaným dojmem a spousta zcela zbytečných scén bohužel kazí jinak příjemný dojem z celého filmu. Plusem jsou ale rozhodně válečné scény - resp. ta jedna válečná scéna zobrazující (sebevražedný) útok čínských vojáků na japonský tank - ta byla naprosto skvělá. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (9)

  • Snímek byl v Číně promítán několik dní po 74. výročí masakru v Nankingu. (chelseaman22)
  • Snímek vychází z literární předlohy „13 Flowers of Nanjing“ od Gelinga Yana. (DailyDreamer)
  • 99 % celkového finančního zisku snímek vydělal v Číně. (chelseaman22)

Související novinky

Josh Brolin od Matky boží

Josh Brolin od Matky boží

07.08.2013

Brolina, kterého brzy uvidíme v remaku korejského OldBoye, si zřejmě užíval maskování během natáčení westernového propadáku Jonah Hex. Brzy podstoupí ještě náročnější proměnu – zahraje si totiž… (více)

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama