Reklama

Reklama

Hněv Titánů

  • USA Wrath of the Titans (více)
Trailer 3

Deset let po porážce obludného Krakena se Perseus pokouší uchýlit ke klidnému životu jako rybář a otec malého syna. Jenže mezi bohy, oslabenými nedostatkem lidské oddanosti a dlouho vězněnými Titány, pod vedením zuřivého Krona vypukne velká válka. Zeus, který byl zrazen Hadem, je zajat a unesen do podsvětí, a tak se Perseus musí ještě jednou stát hrdinou, aby nalezl Dia a zmařil snahu Titánů vládnout na Zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (18)

Trailer 3

Recenze (1 121)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Diova noho! Ve srovnání se Soubojem Titánů je jejich Hněv potěšujícím skokem vzhůru. Když to vezmu kolem a kolem, vadila mi na filmu vlastně jen jedna věc – anglický nápis na hrobu Perseovy ženy. Jinak chválím snad všechno – od zábavného děje, který je vlastně několikanásobným mytologickým rodinným dramatem, přes špičkové efekty (měl jsem pocit, že všechny ty chiméry a kyklopové byli skuteční), herce (duo Fiennes-Neeson, krásná Rosamund Pike, bezvadný Bill Nighy), režii (patlal Letterier by nikdy podobně atmosférické scény, jako je ta v lese kyklopů nebo jedno závěrečné usmíření, nenatočil), hudbu (jednoduchý, ale úderný hlavní motiv) po účes hlavního hrdiny, který konečně vypadá "dobově". ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování je podle všeho mnohem lepší, což je tam, za velikou louží, celkem vzácnost. Proč si to myslím? Prostě jsem se smířil se směšným ztvárněním bohů a vzal na milost Sama "neumím se usmát" Worthingtona. Neesonův Zeus byl jak ze Strážné věže, i tak podobně žvanil a odpouštěl, ale nakonec, proč ne, sranda musí být. Tedy, odprstěn od toho všeho, dostal jsem nenudné akční fantasy na motivy řeckých bájí a pověstí. Eduard Petiška sice musí v hrobě dělat ruletu, ale taková už je zkrátka doba. Vše se dá ohnout, přetavit, aby oko mladého diváka nezůstalo suché. Jen si lámu hlavu s tím, zda vůbec onen mladý divák pochopí, co po něm chtějí, když v jednu chvíli ve filmu říkají: "Vejdi, Die!" načež se ozve: "Tu stojí před tebou Zeus." Určitě si říkají: "Vole, tak kde je ten Die a proč tam furt tahaj toho Zeuse?!" "A říká se: Perseus bez Persea nebo Perdia?" ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Eduard Petiška se sice stále musí v hrobě obracet, ale tentokrát už alespoň s menší frekvencí. Nedá se totiž popřít, že Hněv Titánů vlastně žádný divákův spravedlivý hněv nevzbuzuje a je tudíž rozhodně výrazně snesitelnější i lepší svého předchůdce. Ovšem snesitelnější a lepší bohužel ještě neznamená, že je zároveň i snesitelný a dobrý. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Kdy si vy, přechytřelí mozkouni, konečně uvědomíte, že tohle není a ani nikdy neměl být Homér říznutý Euripidem se Sofoklovskými vlivy???!!! Já vím, kdyby měl Perseus komplikovaný, sexuálně - obsedantní vztah s matkou, jeho milá by umírala na rakovinu, bohové komunikovali ve filosofických jinotajích a celou dobu si ukazovali vyvinuté mnohoznačné symboly charakterizující palčivé otázky lidského bytí, kdyby to k tomu všemu celé bylo v daktylském hexametru a nejlépe v řečtině a kdyby hlavní hrdina v těch čtyřech existenciálních, černobílých hodinách stopáže jen sem tam zapíchl pár oblud, ovšem výhradně za účelem metaforického zdůraznění psychického rozpolcení vyrachtané baletky, to by tu bylo ale lepkavo a lezlo to v červených číslech ke stovce, co?? Tohle měl být nabušený, oddychový akčňák!! A-K-Č-Ň-Á-K, vy ufoni!!! ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak hloupý jako je zbytečný. Porovnávat jej s jedničkou je dost pod mými rozlišovacími schponostmi a přišlo by mi to jako hodnotit, který ze dvou psích exkrementů je pěknější. Zkrátka oba filmy jsou tupý sled trikových a akčních scén, situovaný v tomto případě zrovna do kulis starého řecka a naroubovaný na jakési (je jedno jaké) mytologické postavy. Ale stejně tak to mohli být roboti měnící se v auta, perský princ, nebo duchové pirátů. Protože krom světa ve kterém se děj odehrává jsou to v principu stejné filmy, které se navíc tvůrci budou snažit zabalit do moderní trilogie, aby mohli vyvařit třikrát a pak na vánoční pulty šoupnout kolekci plnou exkluzivních bonusů, kde se všichni budou předhánět v oceňování profesionality ostatních a vyzdvihování pohody při natáčení. V tomto případě je tato snaha vysloveně směšná. Vtipné je, že Neeson a Feines proti sobě již jednou stanuli a to v Schindlerově seznamu. Ten oba katapultoval do světa velkého filmu a oběma nabídnul skvělé herecké příležitosti, ve kterých povětšinou uspěli. Ale jak léta běží, zahrát si v dobrém filmu už asi není tak důležité, mnohem lákavější je zahojit se na důchod a tak chtějí na stará kolena vyvařit co se dá. Třeba i hraním v takových slátatninách jako je tohle. Ale to to opravdu mají zapotřebí? ()

Galerie (103)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel ve studiích poblíž Londýna a dále se přesunul do Surrey v jižním Walesu a na Kanárské ostrovy, konkrétně na ostrov Tenerife. (POMO)
  • Názov filmu sa objaví v samom závere. (Johnny.ARN)

Související novinky

Worthington se vrací ke sci-fi

Worthington se vrací ke sci-fi

29.08.2015

Ze Sama Worthingtona (Avatar) měla být veliká hvězda, zatím to ale moc nevyšlo. Terminator Salvation se pokračování nedočkalo a Hněv titánů utnul Worthingtonův výlet k fantasy, načež se světoznámý… (více)

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

Hunger Games 2: Cronenberg nebo Cuarón?

16.04.2012

Tato zpráva je spíš pro zasmání. Ale co my víme. Adaptace mládežnické sci-fi Suzanne Collinsové už přes tři týdny suverénně kraluje americkému komerčnímu žebříčku. Nesundaly jej ani nové Prcičky, ani… (více)

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

Michael Bay znásilňuje Nindža želvy

23.03.2012

Alespoň jsou o tom přesvědčení fanoušci legendárního zeleného kvarteta. Ale po pořádku: Michael Bay bude prostřednictvím své společnosti Platinum Dunes produkovat nový hraný film Teenage Mutant Ninja… (více)

Reklama

Reklama