Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během pátrání po zmizelé dívce vyplouvají na povrch tajemství maloměstské společnosti dlouho držená pod pokličkou. Hrdinkou rakouského televizního filmu je úspěšná soudkyně, která se po letech vrací do rodného horského města na třídní sraz. Vlivem dramatických událostí se začnou otevírat staré rány spojené s veřejným tajemstvím celého maloměsta, které hrdinku kdysi přimělo odejít a jež její nejlepší kamarádku dohnalo k sebevraždě. Film o vesnické komunitě kompromisně přehlížející nepravosti v jejím středu a šikanující kohokoli, kdo by měl tendenci s tím něco udělat, jednak připomíná klasické snímky jako Proutěný muž, ale současně reaguje na nedávné kontroverzní události v Rakousku. Nekřiklavě vyprávěný snímek o postupném odhalování pedofilního zneužívání, které je na malém městě kvůli touze zachovat slušnou fasádu tutláno a přehlíženo, je pozoruhodný svým scénářem, jenž mnohdy místo přímočarosti sází na nedořečenost a mnohoznačnost. Snímek se nesoustředí na potencionálně bulvární motiv zneužívání dětí, nýbrž na téma veřejného tajemství, kde všichni jsou nejen s děním seznámeni, ale navíc jsou i jeho oběťmi, jenže nikdo se v rámci zachování maloměstské pospolitosti neodváží vystoupit z řady. Film vznikl podle stejnojmenného románu Lisy Lercherové. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

=woody= 

všechny recenze uživatele

Hojda! Tohle vůbec nebyl špatný snímek. Ikdyž člověk po většinu filmu přesně neví, o čem to kurde je, kterým směrem se chce film ubírat, nakonec se jedná o slušné televizní drámo. Rozhodně by jste od Němců nečekali horší. Při sledování jsem si vzpomněl na nedávno opěvovaný Hon Thomase Vinterberga, protože ta hlavní dějová linka se zabývá stejným problémem - jenž mě, coby študovaného pedagoga, mrazí stejně, jako mé filmové kolegy. Brrr! Mějte se filmově, Woo. ()

Reklama

Nugat 

všechny recenze uživatele

Klasický film k žehlení, místy je vývoj trochu k neuvěření, ale zápletka táhne až ke konci, výkony docela dobré. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ve velkém městě si každý nade kamarády, kteří mu vyhovují, případně celou subkulturu. V malém musí kamarádit se všemi i když si s nimi nerozumí. To je sdělení filmu pro mě. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Televízny film s rakúskym Cliveom Owenom a rakúskou Juliou Ormond. Otrepané, ale závažné téma, na ktorého spracovaní v tomto prípade je najzaujímavejší fakt, že takto by to vyzeralo aj v skutočnosti. Morálne ambivalentný záver ukazuje, že tvorcovia mali snahu aj niečo povedať. V rámci možností televízneho média. Gýčovité prostredie rakúskeho vidieka skvelo kontrastuje s jeho temnými tajomstvami. Nie vždy je heslo jeden za všetkých, všetci za jedného mušketiersky v poriadku. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama