Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Pětice přeživších brouzdá po zničeném světě a hledá své vysněné krásné místo kde by malej hobit mohl zasadit kouzelné fazole, bo co to sebou táhne. Cestou potkají domeček, v domečku je pastička a než se nadějí stahují se na ně ze všech stran kanibalové vedení Míšou Eklundem s indiánským čírem na hlavě který vedle toho, že žere lidi na potkání se ukáže být tak starostlivý rodič, že aspiruje na cenu OTCE ROKU. Naši klaďáci nejsou zrovna happy že se dostali na menu dne a tak dělají co mohou aby kanibalové nezjistili že jsou to frajeři liboví. Na obou stranách začnou padat hlavy (občas doslova) a nás čeká totální vybíjená na jejímž konci může být vítěz jen jeden. Připomínalo mi to horor ZUBY NEHTY a fajn jsem se bavil za mě tedy spokojenost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ta sychravá atmosféra postapokalyptického světa sice nebyla nijak originální, ale mě se hodně líbila. A líbilo se mi i obsazení, přičemž prim hrála asi nejméně známá ze všech herců Ashley Bell. Všechno tak nějak šlapalo do očekávaného finále, které mě ovšem docela vytočilo. Já chápu, že občas tvůrci nemají dostatek financí a tak se některé zásadní scény musí odehrávat ve tmě. Ale to, už vzhledem k obsazení a tomu, co se dělo předtím, nebyl tenhle případ. Tak sakra proč? Jestliže se tenhle film chce zaškatulkovat, mimojiné, do kolonky hororů, tak bych ocenil detailnější jatka. V tu chvíli film přešel do podprůměru, ale pak se rozednilo a přišla závěrečná scéna, která pomyslnou laťku zase trošku zvedla. To jsem nečekal. 55% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi alespoň trochu musí líbit. To prostě jinak nejde. Svět po apokalypse, zajímavá skupina postav, která cestuje a snaží se přežít, překážky, které jsou jim kladeny do cesty a které některé z nich stojí život, a to ani jejich smrt nečekáte. Díky postavám a herectví se mi tohle líbilo, protože příběh až tak zajímavý není. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Rozbehnutie a prvá polovica filmu u mňa bodovali ponúknutým, prehľadným snímaním kamery a aj tmavým prevedením farieb, ktoré sa dobre uplatnili v desivom prostredí. Zábery a vznikajúce napätie naznačili dobrú atmosféru v ktorej príde čo skoro k zaujímavému zvratu a naplneniu hrôzostrašných predstáv. Všetky tieto úvodné aspekty dostali červenú, keď prišla noc a uväznená menšina zaujala obranné pozície. V tu chvíľu akoby došlo k výmene režiséra a nezvládnutý nočný konflikt oslabil krvi prelievanie. To, že dej neodhalil bližšie skutočnosť prečo skupina ľudí prahne po krvi, mi až tak nevadilo, keďže u týchto filmoch pre mňa dejová náročnosť nie je až taká podstatná, ale za to, že sa hanbili ukázať viac a odkryť krvavé scény ma nepotešilo. Aj keď v závere sa ešte niečo prikmotrilo film už ostal len na 60 %. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtový "survival", odehrávající se na jedné polorozpadlé venkovské usedlosti, s velmi slušnou atmosférou špinavé postapokalyptické beznaděje a krutosti (o jejichž příčinách se jinak nic nedozvíme). Příjemnou první polovinu sice narušuje pár mimózních dialogů, ale kámen úrazu se nachází až v divné polovině druhé: útok na dům probíhá v naprosté tmě, takže vidíme zmatený kulový, navíc nepřátelská taktika spočívá v postupném nabíhání na porážku v různě početných vlnách; a celé to vyzní tak nějak do nikam. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Natáčanie prebiehalo v kanadskom meste Ottawa. (Sufferer)
  • Všech pět hlavních protagonistů několika vlastními nápady pomohlo s návrhy oděvů. Například s nápadem kolenních a loketních chráničů filmové Mary nepřišli filmaři, nýbrž samotná herečka Ashley Bell. (Conspi)
  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)

Reklama

Reklama