Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POHLÉDNĚTE NA TENTO DEN, V NĚMŽ VČEREJŠEK JE JEN SEN A ZÍTŘEK POUHÁ VIZE, A CELÁ BUDOUCNOST JE JEN VIZÍ NADĚJE.“..... /// Bylo jich pět. Vostatní (jako zbytek lidstva) prej vytuhli. Po vobloze se valej (digitální) černý mraky, drsná holka vycapuje (naštěstí) kozy pravý a všichni jsou špinavý jak prasata. Všechno je šedý, a tak si toho možná ani nevšimnete (na rozdíl vod toho, že nejsou sami….). Tož ta apokalypsa, no. Nebo taky jen zajímavější (to jako fakt!) úvod k vyvražďovačce, kde hrajou zlí proti hodnejm (překvapivě!). ,,NAKONEC STEJNĚ VŠICHNI UMŘETE!“ - ale na to si musíme počkat, páč teď sou nasáčkovaný v baráku na samotě u lesa a snažej se hrát nějakou psychologickou hru, na drsnou a spravedlivou strunu, s tím, že každej chce přežít (hmm, což to je fakt). Nízkorozpočťák s hrubou mluvou, s drsnejma holkama a brutální (?) bitvou. Aspoň něco by mohlo uspokojit krvežíznivou náturu, páč mě celkem sere fakt, že ani po deseti letech ještě nemaj vytříbenej vkus a charakter. Vlastně na tom je znát ta lacinost nejvíc. A taky na řezničině ukrytý pod rouškou noci – která tak ani není řezničinou... ,,DOUFÁM, ŽE VÁM ZE MĚ BUDE ZLE!“…,(ho ho hó) naštěstí pár kousků zbylo i na denní světlo! Takovej horor, ve kterým místo filozofování vo tom, jestli není lepší bejt večeří než dál zdrhat, jde rovnou vo to ,,hosty“ sejmout. Snad – vlastně díky tomu – se dá i pobavit. ,,CHCÍPNĚTE ZMRDI!“ Nic jinýho nečekejte! (jak horor, říkali sci-fi? ... idiote!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju ženský vod bláta. 2.) Miluju ženský, kterejm teče krev po stehně. 3.) Miluju ženský, co za to uměj vzít! 4.) Thx za titule ,,playboxquest“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tradičný predstaviteľ post-apo eliminačného filmu, ktorý láka nie na inováciu v mantineloch žánru, len ponúka slušnú rezničinu a pár príhodne obsadených postáv, prepracovaných zhruba do takej miery, aby sa o nich dalo uvažovať ako o potenciálne dobrých/zlých/neurčitých. Po istom čase to skĺzne do klasického čakania na to, kto/či vôbec niekto prežije. Hlavná dejová linka je doplnená o pochybovanie o postavách a letmé načrtnutie čohosi, čo zdiaľky vyzerá ako morálka, a jej kontrast s krutosťou sveta. Ku koncu ma prepadla šialená myšlienka, či náhodou Aarniokoski nie je veriaci, keď v The Day funguje smrť a sebaobetovanie v prenesenom význame primárne ako vykúpenie alebo splatenie hriechov - tento pohľad však jasne eliminuje záverečná scéna (SPOILER už vykúpená žena sa napriek všetkému vráti k egoistickej snahe o záchranu len svojho holého života KONIEC SPOILERA). Oceňujem drsné a temné vyznenie, ale aj na tom, rovnako ako na gore a nekompromisnosť prítomnej brutality ešte rozhodne šlo zapracovať. Plus som bol mierne sklamaný, že sa Dominic "Pipin" Monaghan (a.k.a. navždy Charlie z Lost) odobral do večných hájov tak skoro, ale to filmu vytýkať nemôžem. Saturovať hlad po žánrovom príspevku sa mu totiž podarilo dostatočne. 60% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Za málo peněuz hodně muziky. Děj to nemá žádný, jen jde o obranu menšího množství postav proti většímu počtu postav (těch víc zlých ...). Naprosto klasicky nastavená situace. Hrdinové filmu, hlavně jedna ženská však nejsou žádný vořezávátka a naporcují hordu útočících na kousky, doslova téměř ... 30 min nuda, pak se to rozjede. Slušná akce, sestříhaná po americku, ale dobře. Brutalita na vysokém levelu a závěrečná scéna mě fakt kopla do žaludku, dneska už si filmaři dovolí zobrazit fakt cokoliv ... Výborný, ale až moc jednoduchý i na mě ... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roky čekám na nějakej postapokalyptickej nátěr u kterýho se mi nebude chtít spát, marně.The Day je typicky komorní ( rozuměj nízkorozpočtový ) film, kde parta vegetariánů dřepí v polorozpadlým baráčku režisérový babičky za Ottawou a čelí nájezdu zloučkých kanibalů vedenechých bílou verzí mistra Tý.Typicky žádná invence, dlouhé nic neříkající záběry na sprchující se ( leč stále hodně šukatelnou ) Shannyn Sossamon, o důvodu apokalypsy samozřejmě ani zmínka, totální wtf s náhlým a rychlým umrtím jediné sympatické postavy a vlastně i jediného herce, typické pokusy netalentovaných režisérů o vybudování atmosféry šedým filtrem na kameře, nuda, šeď a křeč.Je to stejně nudný jako Cesta, ta měla ale aspoň atmosféru.Jediná pozitiva jsou v dobře krvavé akci, které je ale stejně málo a většina bojů je v noci, takže stejně píču vidíte.Aspoň že to mělo sympatický konec, nebo takovou třešničku na hromadě sraček přesněji řečeno.Poslední a snad i jediný film na téma apokalypsa a život po ní, je Book of Eli, která je ale zase sražená náboženským tématem.Tak to tak vypadá, že jestli chci vidět nějaký neotřelý film na tohle téma, budu si ho jednou muset natočit asi sám.Rutinní jednohubec za nulový peníz, který fakt ničím neoslní a nudí a co sem taky proboha čekal od režiséra filmu Highlander: Endgame že jo.39%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Všech pět hlavních protagonistů několika vlastními nápady pomohlo s návrhy oděvů. Například s nápadem kolenních a loketních chráničů filmové Mary nepřišli filmaři, nýbrž samotná herečka Ashley Bell. (Conspi)
  • Film je celý natočen chronologicky, tzn. v pořadí uspořádaný podle času. (Conspi)

Reklama

Reklama