Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Svět už zase není, co býval a v otázce: „Stavíš se dnes na oběd?“ je třeba hledat i trochu toho kanibalního sarkasmu.. Mírně nadprůměrný postapo dezert (i tak na Cestu ze škarpy vzhlížící), který si tu jednu hvězdu navíc, i s přihlédnutím na poměr rozpočet / kvalita, zaslouží. Tři prosté důvody. Snaha o psychologii postav není tak bolestná jako obvykle, ze dvou možných konců (obou dobrých) byl zvolen ten nejlepší a zombie z prvních verzí scénáře byly vyměněny za lidi, mnohem nebezpečnější to druh.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Roky čekám na nějakej postapokalyptickej nátěr u kterýho se mi nebude chtít spát, marně.The Day je typicky komorní ( rozuměj nízkorozpočtový ) film, kde parta vegetariánů dřepí v polorozpadlým baráčku režisérový babičky za Ottawou a čelí nájezdu zloučkých kanibalů vedenechých bílou verzí mistra Tý.Typicky žádná invence, dlouhé nic neříkající záběry na sprchující se ( leč stále hodně šukatelnou ) Shannyn Sossamon, o důvodu apokalypsy samozřejmě ani zmínka, totální wtf s náhlým a rychlým umrtím jediné sympatické postavy a vlastně i jediného herce, typické pokusy netalentovaných režisérů o vybudování atmosféry šedým filtrem na kameře, nuda, šeď a křeč.Je to stejně nudný jako Cesta, ta měla ale aspoň atmosféru.Jediná pozitiva jsou v dobře krvavé akci, které je ale stejně málo a většina bojů je v noci, takže stejně píču vidíte.Aspoň že to mělo sympatický konec, nebo takovou třešničku na hromadě sraček přesněji řečeno.Poslední a snad i jediný film na téma apokalypsa a život po ní, je Book of Eli, která je ale zase sražená náboženským tématem.Tak to tak vypadá, že jestli chci vidět nějaký neotřelý film na tohle téma, budu si ho jednou muset natočit asi sám.Rutinní jednohubec za nulový peníz, který fakt ničím neoslní a nudí a co sem taky proboha čekal od režiséra filmu Highlander: Endgame že jo.39%. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný postapokalyptický film. Má dosť dobrý príbeh o skupine piatich preživších, ktorí v časoch, kedy už civilizácia zanikla putujú prázdnou krajinou, až narazia na opustený dom, kde sa rozhodnú na čas zostať a nabrať sily. Lenže netušia, že dom je pasca a tak musia čeliť mnohonásobnej presile nepriateľov, kanibalov. So spracovaním som dosť spokojný, dej je síce až príliš priamočiary, jednoduchšie podať sa to už asi ani nedalo, navyše o tomto postapokalyptickom svete sa tu nedá dozvedieť prakticky vôbec nič, jedine to, na aké dve skupiny sa rozdelili všetci preživší, ale aj tak mi to dobre sadlo, celé je to nadmieru svižné, bavil ma už úvod, no čím ďalej to stále viac graduje, takže ide hore aj zábavnosť filmu. A ani to minimum informácií neberiem ako zápor, síce by som ich uvítal, ale zase takto to pôsobí uveriteľne, postavy sa poznajú už dlhší čas a navyše aj v tomto svete sa pohybujú už niekoľko rokov, takže nemajú dôvod sa o tom rozprávať. A navyše film má aj prakticky nulovú výpravu, takže ani z toho krátkeho putovania sa nedá nič zistiť. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou veľmi spokojný. Hlavne kvôli nej som sa tak dobre bavil, z filmu s touto tématikou a navyše s týmto typom záporákov som presne niečo takéto očakával a aj chcel. Celé to pôsobí tak mimoriadne surovo a nekompromisne, ako sa na boj s kanibalmi patrí, nikto tu nemá s nikým zľutovanie, používajú sa rôzne typy zbraní, hlavne rezné, síce akčné scény sú väčšinou natočené typickým roztraseným štýlom, ale tu to sedí, aspoň to podporuje ten celkový dojem surovosti. Jedine ma sklamalo to, že výrazná časť akcie sa odohráva v noci, čo je samozrejme logické, ale práve tu je prehľadnosť omnoho slabšia. Bavila ma všetka akcia, ale najviac musím pochváliť úplne poslednú likvidáciu, tak to ma dostalo. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak nemám väčší problém, skupina hlavných postáv je dobre zvolená a navyše tvorená známymi tvárami, takže sa im dá fandiť a bavil ma aj hlavný záporák Michael Eklund, ktorý na podobné úlohy výborne sedí. Réžia a technická stránka samozrejme nie sú ničím výnimočné, rozpočet bol viditeľne malý a ani o atmosféru tu nie je ani náznak snahy, ale aj tak som pomerne spokojný, napätie celkom funguje a všetky tie krvavé scény síce nie sú vizuálne dokonalé, ale aj tak sú na dostatočnej úrovni, takže nemám väčší problém. Tak tomu hovorím príjemné prekvapenie, svižné a príjemne krvavé postapokalyptické béčko, nič viac som ani od takéhoto filmu nečakal. 74% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Největší nepřítel člověka? Zase člověk. Tyhle apokalyptické kousky s mizernými vyhlídkami na dny příští mám rád. Jenže když se prvních třicet minut prakticky nic neděje a další desítky jen velmi málo, nastává problém. Pětice přeživších putuje „mrtvou“ krajinou, unavení, zoufalí, vzápětí nadšení, když najdou pár kusů plechovek s jídlem. Jenže jednou přeci jenom musí nastoupit nějaký příběh nebo alespoň něco, čeho by se měl divák chytit. Jenže tohle je mnohokrát omleté thrillerové přízemí, dějově jsme pak někde na úrovni libovolné epizody průměrného seriálu. Režisér, který stojí za pitomoučkým hororem Nurse 3D, toho jednoduše moc nevymyslel. Řada scén je navíc utopených ve tmě. A to žádný divák nevidí rád. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Do role Adama byl herec Shawn Ashmore navrhnut přímo scenáristou Lukem Passmorem. (Conspi)

Reklama

Reklama