Reklama

Reklama

Starobylá tetování

(TV film)
  • USA Ancient Ink

Obsahy(1)

Tetování nikdy nebylo populárnější než v současnosti. Po celém světě ho mají stovky milionů lidí a spousta z nich se s jednou kérkou nespokojí a svoje tělo zdobí dalšími obrázky, pro které se nebojí vybírat stále choulostivější místa. Ale proč se vlastně nechávají lidé tetovat? Jak a kde tento zvyk začal? A jak dlouho trvalo, než se z kmenového rituálu stala módní záležitost? I to jsou otázky, které zajímají Craiga Reynoldse. Tento sympatický chlapík projede celý svět, aby na ně dostal odpovědi. Sám už několik kérek má, ale pohrává si s myšlenkou, že si na svých cestách pořídí pár dalších. I za tu cenu, že ho to bude pěkně bolet. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Olík 

všechny recenze uživatele

Chcete se dozvědět jak si ještě nechat vylepšit oční bulvu, jaký byl vliv Alberta Einsteina na vývoj tetovacích strojků, kde vás s kérkou nepustí do bazénu, jaké mašinky zdobí těla vězňům, kolik hodin bolesti stojí barevná ozdoba ala yakuza, zda se dá živit tím, že máte potetované celé tělo, jaký motiv chrání námořníky před utonutím, nebo který ze způsobů tetování opravdu bolí? Vydejte se společně s Craigem Reynoldsem napříč kontinenty, státy, městy a salóny a nechte zabořit jehlu s inkoustem do vašeho oka. Doporučuji především těm, co si myslí, že jsou se svým sedmicentimetrovým znamením zvěrokruhu na pravé paži, králi ulice. ()

Adush93 

všechny recenze uživatele

Pohled na tetování snad ze všech úhlů. Od různých technik jeho tvorby až po možné odstraňování laserem. Craig byl fakt sympaťák, procestoval různá zákoutí světa, aby nám ukázal všechny různé smysly a techniky tetování. Od historie až po současnost. Dokonce si mnohé zkusil i na vlastní kůži. Docela mě zarazil postoj k tetování v Japonsku. Něco málo tom, že tetování je tam spojováno s kriminalitou a hlavně s Yakuzou jsem věděla, ale že je to bráno tak, že vás nepustí do bazénu s kérkou, to je trochu moc. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument. Obzvlášť první polovina, která pojednává o historii a kultuře různých "kmenů" a států a včetně jejich starobylých forem tetování. Druhá půlka už byla jen v Americe (jak jinak). Ameriští vojáci mi třeba přišli už moc kýčovitý a ten extrém, to byl opravdu extrém! Každopádně "průvodce byl frajer, když se nechal tetovat třeba japonskou metodou. A důležitá myšlenka potvrzena - tetování má něco znamenat, ne že se nechám tetovat, když to má i kámoška. ..se svojí kočkou na nártu si připadám jak loser.. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Jakože na dokumenty tolik nekoukám, tak tenhle jsem si moc rád zkouknul. Poměrně sympatickej moderátor tu jezdí napříč světem a zjišťuje co nejvíc o tetování. Třeba z jakýho důvodu a jaká sorta lidí (vojáci, mariňáci, vězni, Maoři, Polynésani atd.) se tetuje. Nebo jakým způsobem (nějaký jsou hodně bolestivý, nějaký hodně DIY jako například ve vězení, kde jsou možnosti dost omezené). Zjistil jsem taky hodně o historii kérek, odstraňování, různejch bizarnostech jako je tetování oka nebo extrémech jako člověk, kterej (i díky) tetování vypadá téměř jako ještěrka. Fakt jsem se příjemně bavil a něco se naučil. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Jakožto milovnice tetování a majitelka (prozatím) dvou byla pro mě toto povinná záležitost. Někdo má ze svého těla vzpomínkové album, někdo se tak chce odlišit, pro někoho je to jen móda a jsou i tací, kteří to dělají z povinnosti/tradice. Sympaťák Craig se setká snad se všemi a snaží se zkoumat tetování z různých úhlů (kultur);pro mě osobně nejzajímavější byla asi vězeňská tetování, která mnohdy rozhodují o tom, jestli člověk přijde o život. Anebo vnímání kérek v Japonsku, kde tetovaní nemůžou ani do bazénu, protože je to spojováno s Yakuzou. Různé techniky mě taky překvapily a přesvědčily o tom, že zůstanu u toho normálního způsobu :) Stručně a jasně pěkný a originální dokument, který určitě stojí za shlédnutí. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama