Reklama

Reklama

Ketové

všechny plakáty
Československo, 1992, 51 min

Režie:

Milan Maryška

Hrají:

Ladislav Mrkvička (vypravěč)

Obsahy(1)

Dokumentární film o životě téměř již vyhynulého národa na Dálném východě: Ketové jsou sibiřský národ v současnosti obývající malé území v Krasnojarském kraji podél středního toku Jeniseje. Jejich kultura se nezměnila po staletí, až rozklad jejich kmenové společnosti, rusifikace, odklon od přírody a především alhohol, stojí za jejich vymíráním. Komentářem provází Ladislav Mrkvička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Alkohol, chleba, cigarety, motory - to je to co přinesla moderní civilizace staré kultuře Ketů a příchod sovětské éry znamenal konec nomádského způsobu života úplně a Ketové byli nuceni, usadit se v trvalých sídlech budovaných po sovětském vzoru. Velmi smutný příběh, který ukazuje dopad moderní civilizace na odloučené malé národy, které vyměnily své zvyky, obyčeje a kočovný způsob života za flašku čistého lihu. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

zaujímavé, ako tu tvorcovia strhali miestnych a celý sovietsky režim za násilnú asimiláciu a za alkoholizmus ()

zette 

všechny recenze uživatele

Krasne ztvarneny dokument o narodu, ktery je na vymreni a to doslova. Vyborna hudba, pro me atraktivni namet, ma to proste atmosferu.Celotydenni internaty pro deti predskolniho a skolniho veku, protoze rodice piji a nemaji na ne cas memu rozumu daly celkem zabrat.-). "Penize a stesti jsem nikdy nemel, jinak mam uplne vsechno"... ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Drsný, smutný, bezvýchodný a zároveň krásný. Chtělo by to natočit nový dokument aby bylo vidět co se stalo s Kety za těch 20 let a v jakém jsou stavu teď. ()

Reklama

Reklama