Reklama

Reklama

Den poté

(TV film)
  • Česko Den po katastrofě (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Po útocích na newyorské World Trade Center si Spojené státy uvědomily, že další, a tentokrát jaderný útok není obyčejná fantasmagorie. A pak k tomu skutečně jednoho rána došlo. Ulicemi Washingtonu nepozorovaně projíždí bílá dodávka. Na dohled od Bílého domu najednou zastaví uprostřed silnice a přesně o půl desáté pak americkou metropolí otřese mohutný výbuch. Autoři dokumentu si pohrávají s myšlenkou, co by se stalo, kdyby se noční můra změnila ve skutečnost a na americkém území explodovala atomová zbraň. Pomocí počítačových animací a odborných komentářů nás přenesou do postapokalyptického velkoměsta, které ovládl všudypřítomný chaos. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Duoscop 

všechny recenze uživatele

Americký dokument o tom coby kdyby. No snad se to nestane, protože následky by byly nedozírné. Svět by to změnilo jednou pro vždy a to asi radši nechtít zažít. Hraniční přechody a letiště by se změnila na pevnosti, kde by se rozhodovalo koho pustit a koho nechat zmizet. ()

altaica 

všechny recenze uživatele

PRO VŠECHNY:Uplynul už drahný čas od dob, co Fat a Little Boy rozzářili japonskou oblohu a dodali tak místnímu obyvatelstvu notnou dávku energie a nová generace požíračů horkých psů má všechny důvody k zamyšlení nad tím, že kdo s čím zachází tím také schází. USA už od poloviny padesátých let, kdy jim vypršel monopol na jaderné zbraně vypracovávají krizové plány pro případ, že se ucho utrhne. Amíci samozřejmě vědí, že jsou v celém širém světě, kam až oko Alláhovo dohlédne nesmírně populární pro svou milou povahu a mírovou politiku. Sami sice také poztráceli poměrně dost vlastních jaderných zbraní a neobtěžovali se s jejich hledáním, (protože výroba byla o dost levnější), ale při kolapsu říše zla, kdy ruský stát zapomněl na výplaty vědců i strážců sil, zmizelo tolik materiálu, že si přece jen musí dělat vrásky a botox na ně nepomůže. Od doby, co fotbalově řečeno, Usralmá Ládik s Kulajdou 11. září 2001 přenesl hru i na druhou půlku hřiště, se i hamburgeroví umaštěnci začali ptát, kterápak z třípísmenkových organizací tak brutálně zachrápala a co vlastně s tím? Ve filmu se celkem na férovku přiznává, že existuje dost mentálů s motivací posvítit si na Amíky tisícem sluncí, jak se někdy eufemisticky nazývá atomová bomba. Přiznávají, že i materiálu se po světě toulá dost a dost a samotný návod občas visí i na netu. Hranice je neprostupná pro teroristy se štěpným materiálem asi tak, jako pro drogové kartely s kokainem. Kontroluje se jen 5% dovážených kontejnerů atd. Dokument ukazuje od prvních vteřin výbuchu (jako první cíl se předpokládá Washington 9,30 ráno v pracovní den) následky exploze, její postupné dopady na obyvatelstvo. Paralelně s tím je vidět aktivace jednotlivých složek krizového plánu. Od hasičů po armádu, od přesunu prezidenta a vlády – nebo toho, co z nich zbylo, po evakuaci části obyvatel až k odklízení ostatků. Vyčísluje ztráty, vyjmenovává nutná a okamžitá opatření v přesně stanovené posloupnosti. Ví, co dělat, ví také, že je mnohem lepší, aby podobný plán nikdy nemuseli použít. Za Reagana se řešil masivní jaderný útok z cizí země a záchrana Spojených států jako takových, dnes útok na vlastním území teroristickou organizací. V důsledku takového útoky by se nejspíš změnila jednou provždy nejen Amerika, ale celý svět. Doporučuji.         PRO DENVER Ano, chyběli tam přesné údaje kudy a kam budou odvážet prezidenta, kde přesně bude sídlo vlády a přesné lokace krizových štábů. Zkus si o tyto chybějící informace, chytrolínku, napsat a možná vyhraješ super ubytování zdarma na Guantánamu. Moc bych ti to přál. ()

Reklama

Reklama