Reklama

Reklama

Manglehorn

  • USA Manglehorn (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

A. J. Manglehorn (Al Pacino) pracuje v malém zámečnictví, kolem kterého se křižují bizarní osudy několika obyvatel texaského Austinu. Manglehorn se lidí spíše straní, preferuje společnost své kočky a vzpomínky na ztracenou lásku. Po setkání s Dawn (Holly Hunter) se ale jeho život postupně proměňuje. Drobnokresba obskurních figur v nejlepší tradici amerických indies se odehrává v barevných kulisách, které maluje stylizovaná kamera. Nese lidský příběh o možnosti znovunalezení naděje a okouzluje civilními hereckými výkony, včetně kontroverzního miláčka nezávislého filmu Harmony Korinea jako Manglehornova nezdařeného chráněnce. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pačínova kariéra začíná nabízet v posledních letech podobné srágory jako De Nirova, často možná i horší. Nevím co nutí 75tiletého chlápka, který filmovému světu už nabídl zcela vše, aby vzal hlavní roli a prakticky neslezl z plátna. Na jeho obhajobu, ale musím dodat, že by takhle slabý snímek neobstál zřejmě ani s Leo DiCapriem. Naprostá zbytečnost a jen další prznění kdysi vyjímečného herce. 20% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

On je to smutný příběh a ve svém finále krásný, ale jeho pojetí je tak obyčejné. Ano, tohle je lidský život a takhle může probíhat, ale nebýt Ala Pacina, který opět exceluje a nedává na odiv svou velikost, tak je to snadno zapomenutelný snímek, který jen přehlédnete a ráno už si na něj nevzpomenete. Za to herectví ale dávám hodně. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Kdo není indie pozitivní, pro toho Manglehornova odysea nebude. Zasmušilý Pacino se totiž celým filmem jen protoulá a propotácí a s výjimkou občasného záchvatu vzteku si jede ve svém pomalém basetím minimalismu. A čím déle se v něm válí, tím víc mi film sedí, ale na víc než na příjemnou nezvyklou podívanou to nestačí. Některé problémy totiž příliš bagatelizuje a pár maličkostí naopak neúměrně nafukuje. Což je v citlivém tématu osamoceného stáří, kdy jsou partneři pryč, děti příliš dospělé a vnoučata příliš daleko, vyložená škoda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fascinovala me takova bezduchost Pacina,jak vypada unavene a introvertne.Je stastny,ze jeho kocka sezrala jidlo.Film je charakterova studie,meditace o litovani. Nostalgie.Je to naturalisticke v kombinaci s poetickou predstavivosti.Moc nefunguje dynamika vztahu.Film vyzaduje velkou trpelivost,ale v nasi dobe koronavirove pandemie a karantene se da do Pacinovy postavy snadno vcitit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Áno, je to takmer bezdejové, nechce sa to rozbehnúť, možno to prešľapuje chvíľami na jenom mieste. Ale veď nie je práve to na nezávislom filme to zaujímavé? Manglehorn je psychologický ponor do duše jedného skoro penzistu, ktorý prežil nejaký ten život a nie je s ním dvakrát spokojný. Niekedy v minulosti bol a tak sa k týmto chvíľam upína. Dá sa tak však skutočne žiť? Dá sa ešte na poslednú chvíľu vzchopiť a je vôbec možné, aby chlapík potrebu zmeny pochopil? Je to klasický americký nezávislý film, ktorý by takýmto spôsobom natočila asi väčšina tamojších indie rejžou, ale mňa to tak proste baví a bavil ma aj Manglehorn. Ten je aj veľkým hereckým sólom Ala Pacina, ktorý nás takýmito až mini projektami teší určite viac ako v blokbasteroch. Možno budete mať problém so záverom, ale ono to raz skončí tak a potom zasa inak a oba typy koncov (happy, unhappy) majú svoje právo na existenciu na filmovom plátne. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama