Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do vlny filmů o mládeži, která do značné míry ovládla českou a slovenskou tvorbu v první půli 60. let, se nepříliš výrazně zaklínil i příběh mladičkého studenta, jenž se marně pokouší zabránit manželské roztržce svých rodičů. A hlavně poznává, že údajně senzační matka až tak úžasná není. S podobnými problémy se potýká i hrdinova kamarádka, která odmítá přijmout otcovu novou ženu - dokud si neuvědomí, že předsudky by se neměla řídit. Senzi mama je film rozehraný dosti tezovitě a v neživotném modelu, avšak přece jen dosahuje určité autenticity v zachycení všedních dnů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ta vaše Evička je ale šikovné dievča. Taká mladá a už má ženicha aj s autom. 1) Miloučký film představuje řadu teenagerovských herců: Gašpara Arbeta mladšího (Igor, jehož rodiče se rozvádějí) s velmi pěkně vyrýsovanou sportovní postavou, Petera Vršanského (glosátor, bubeník a textař Laco), Petera Heribana (Ivan, který prodává basu) i aristokraticky půvabnou 16letou Magdu Vašáryovou (Eva). 2) Zdaleka největší dojem ve mně zanechal Pavol Melichárek (malý kluk Gusto), jehož herecká etuda na téma vypůjčování knížky v knihovně mě srdečně rozesmála. Čo mám povedať Igorovi? Že je pes? To je silné. Že je babrák. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Film o konci dětství. Na dnešní dobu asi zdlouhavý, ale to mi nevadilo. Hlavní mladiství hrdinové jsou až neuvěřitelně seriózní, to prostě trochu šustí papírem. Pobavila mne scéna v závěru, kde se osazenstvo kulturního domu jme trsat na písničku dětské twistové kapely, což vypadá zvláštně u četných jedinců v pionýrském kroji. Magda Vášáryová byla ve svých šestnácti nádherná. ()

Reklama

hygienik 

všechny recenze uživatele

SPOILER! Film je "antimoralitou". Tvrdí, že dospelosť spočíva v tom, že niekedy klamete, lebo neviete inak. Ale častejšie akceptujete, že ste klamaný pre dobro iných. A naopak detstvo bol čas, keď ste priateľom a rodičom hovorili pravdu. Nu tedy dobrá. Slová milenec a rozvod sú tu kľúčové ale ani raz priamo nezaznejú, hoci je jasné, že sa hovorí práve o nich. Smiešne. Tá hlavná pieseň s textom od Lasicu je veľmi hlúpa a Magda V. bola zlatá. Len neviem, prečo museli námet vhodný na 30 min poviedku natiahnuť na úmorný celovečerák. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Aj keď filmu chýba o čosi väčšia zápletka, je sa na čo dívať a svojou atmosférou vie čiastočne očariť diváka. Začínajúca Vašáryová a tiež nie veľmi skúsená Turzonovová síce neoslňujú, ale ani neurazia. Jedná sa predsa o teenegerský pohľad na svet a už čochvíľa klopkajúce dospievanie. Zato Valach a Lukešová sú tu jasne doma a práve kvôli tejto dvojici to má aj šmrnc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ambiociózny projekt sa vcelku vydaril najmä vďaka bezprostrednými hereckými výkonmi mladých protagonistov Magda Vášáryová - Gašpar Arbét ml. Téma dospievania je v rámci doby vzniku na úrovni, film však predovšetkým rieši stret sveta mladých a dospelých. A svet pubertálnych detí vytriezvie poznaním, že senzi mama zrejme nie je taká senzi ako si mysleli. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama