Reklama

Reklama

Moje sestra

(studentský film)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
Česko, 2010, 20 min

Recenze (4)

LadyEsik 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná režie, hudba, herecké výkony jsou taky dobré, ale příběh je položený JEN na zakázané lásce, vše je to takové vláčné bez žádného výraznějšího zlomu... ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Sice to nebude úplně čistých pět hvězdiček, ale toto mě zkrátka dostalo. Na studentský film je to pro mě nesmírně silné dílko, které na mě velmi zapůsobilo. Téma zakázané lásky mě zajímá a v našich končinách jsem dosud žádný podobný krátký film s touto tématikou neviděla. Lukáš Hrdý ji zde zpracoval velmi zkušeně a především také citlivě. Co se týče obsahu, scénáře i celkového vyznění. Plus nádherná hudba od Mobyho. Jednou za čas se objeví snímek, který má v sobě, přes tu spoustu ostatních, možná i podobných, cosi jiného, zvláštního, osobitého. Něco, co se dokáže dostat do srdce prostými detaily, formou, či prostě něčím, co jste sami zažili. Představitelé obou sourozenců své role ztvárnili výborně. Mě nejvíce zaujal Josef Láska, v roli bratra, který začne k sestře cítit něco jiného, než jen sourozenecký vztah. Krásná Andrea Daňková jako jeho dospívající sestra, která pocítí něco "skutečného", dospělého, co ji vymaní z bezstarostného pubertálního objetí, neustálého randění a paření po diskotékách s "drsnými" týpky. Snímek má spoustu momentů, které se mi vryly do paměti. Ale scéna, kdy spolu tančí na parketě a on jí řekne tu jednu obyčejnou větu, mě totálně položila. Dokázala mě rozechvět, rozplakat a zamrazilo mě při ní. To ještě žádný jiný krátký film z našich končin nedokázal. Moje sestra se zařadila na seznam "těch" nej silných, citových a tématicky zajímavých filmečků. Má můj obdiv. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV-Noc filmových naději 2011/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 6/10/// +poutavé a zajímavé, slušně zahrané i ozvučené -škoda, že spousta scén je bez dialogu a nebo kamera sjíždí bokem a tak dá hodně práci si domyslet co se nám snaží autoři zdělit v té konkrétní scéně (celkovou pointu samozřejmě chápu)/// Ani mi nepřišlo, že to má délku 20 minut. Uteklo to příjemně rychle. Škoda že vyznění některých scén je nejednoznačné. I tak ale příjemné./// Celkem 64%/// ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Zakázaná láska..jasně... Ale mě mnohem víc dostala ta paneláková depka, sídlištní atmosféra a tak vůbec... Herecké výkony perfektní. Jemně a citlivě zpracováno. Paráda. ()

Zajímavosti (1)

  • Vítěz Famufestu 2010 v kategorii nejlepší film prvního ročníku. (mihora)

Reklama

Reklama