Reklama

Reklama

Chlastem a drogami poháněná kariéra zpěváka s chraplavým hlasem se více jak čtyři desetiletí protíná s mnoha mezníky v dějinách rockové hudby. Viděl Beatles v Cavern Club, jezdil jako roadie s Jimim Hendrixem, důvěrně radil Sidu Viciousovi a hrál v rockových kapelách Merseybeat a Psychadelic předtím, než spojením punkových a metalových prvků s kapelou MOTÖRHEAD inspiroval vznik thrash metalu. Na své cestě se stal věčnou inspirací takovým legendám, jako Dave Grohl, Slash, Metallica - ty všechny ve filmu uvidíme, spolu s Ozzym Osbournem, Alice Cooperem a mnoha dalšími... Po dobu tří let sledovala kamera tohoto neklidného rockového válečníka na cestě z jeho zaneřáděného hollywoodského bytu na evropské stadiony. Zachycuje Lemmyho při klidných, sebeodhalujících chvílích doma, při jam sessions s Davem Grohlem i jako rockového hrdinu, řidiče válečného tanku. Odhalí muže, který je osobitější, filozofující a má větší smysl pro humor, než by většina lidí očekávala... (Atlantis Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (163)

movie 

všechny recenze uživatele

Kvalitní a vyvážený dokument nejen pro fans Motörhead. Lemmy Kilmister je skutečná persóna, celou dobu jsem nevěřícně zíral a jak se tenhle člověk dožil 60tky je pro mě pořád hodně velká záhada. Nedozvíte se tady o moc víc než v Lemmyho autobiografii WHITE LINE FEVER, ale je tu spoustu zajímavých záběrů, třeba Lemmyho skromný byt mě docela překvapil (a taky potetovanej Billy Bob Thorton v tílku když vede s Lemmym chlapský řeči apod.). ()

Ninkaa 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček za Lemmyho - upřímnějšího muzikanta a lamače ženských srdcí aby člověk pohledal...něco jako příslovečný pan Darcy nadopovaný speedem, litrama Jacka Danielse s cigárem v hubě a baskytarou v ruce, vedle kterého i Rob Trujillo a Henry Rollins vypadají jako neškodná koťátka - teď už chápu, kde vzal ten tísíc ženskejch:-) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Když Ozzy řekne, že on metal nezaložil, ale že to byla práce Lemmyho, tak mi spadla brada dolů. V tu chvíli jsem zjistil, že jsem celý život žil v omylu. Dokument o frontmanovi Motörhead to byl zajímavý a poučný a člověk se z něj dověděl spoustu věcí týkajících se nejen muziky. Škoda ho, Lemmyho. 85% ()

Icefist 

všechny recenze uživatele

Je to stejnej nářez jako veškerá muzika Motorhead. Dostávalo mě hlavně to, kolik neuvěřitelnejch informací jsme mohli slyšet, ale i přímo vidět, z Lemmyho osobního života mimo kapelu. Ten člověk je vážně borec. Srážka v hodnocení je hlavně za to, že autoři to dle mého občas přeháněli s množstvím výpovědí naskládaných za sebe v extrémně rychlém sledu. S čímž souvisí, i přes bleskové prostřihy, zbytečně rozsáhlá stopáž. 80 % Oblíbená část- vyprávění historky o kraťasech ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Naprostá pecka, ke které není co dodat. Lemmy byla osoba, která definovala žánr a která dokázala rozproudit davy. Ať už jste hudebně spřízněni nebo ne, koukněte a nebudete litovat. Neposlouchejte názory o přestárlých a nudných rockerech. Kdo vám něco takového řekne, ví hovno o tom, co to je rocková muzika. Spíš názory takového člověka jsou nudné, než tahle hudba. Takový člověk, ať si doma poslouchá Biebera a nechá pořádnou hudbu těm, co si to umí užít. Za mě to je za plný počet. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • V dokumentu můžeme vidět Lemmyho při natáčení scény do seriálu Californication (od r. 2007). Ona scéna byla nejspíš vystřižena, protože se do seriálu nikdy nedostala. (Stanley619)
  • Celosvětová premiéra proběhla 15. března 2010 na filmovém festivalu South by Southwest v USA. (ČSFD)

Reklama

Reklama