Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moon a jeho manželka Yoon, bývalí členové korejského národního taekwondo týmu, se přestěhují do Thajska, kde si otevřou korejskou restauraci a školu taekwonda. Snaží se naučit taekwondo také své tři potomky, ti však o bojové umění nejeví příliš zájem. Nejstarší syn Tae Young se zajímá o korejský pop více než o cokoliv jiného, dcera Tae Mi zase o fotbal a thajské tradiční tance. Jednoho dne celá rodina narazí na členy mafiánského klanu Seak-du, kteří jsou na útěku po loupeži starého mystického meče. V souboji přemohou a zadrží všechny gangstery a stanou se přes noc známými hrdiny. Zbylí členové Saek-du však plánují pomstu a přepadnou proto rodinu v jejich domě, který téměř zlikvidují. Korejské rodině se však podaří utéct do džungle, kde naleznou útočiště u svého thajského známého Muma a jeho adoptované dcery Wawy, mistryně v muay thai. Saek-du se však podaří vypátrat jejich úkryt a začnou plánovat útok. (Raztubyl)

(více)

Recenze (8)

Tamten 

všechny recenze uživatele

Poměrně pěkný bojový film, kde jako hlavní bojové umění je ukazováno taekwondo WTF. Techniky jsou sice dělány "na měkko" (tedy tak, aby žádný z herců nebyl zraněn) a zásahy tak nepůsobí příliš realisticky, ale zase jsou ukazovány poměrně zajímavé techniky. Děj je standardně plitký a nezajímavý, ale není to úplná katastrofa. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

To, že se v asijských bojových filmech objevuje spousta infantilního a trapného humoru, je již známo desítky let a snad je to prostě tamní tradicí. Proto mi humor u tohoto filmu nevadil. Sice jsem se nesmál, ale bylo to ok. O ději není třeba se rozepisovat, je uveden v obsahu nahoře. Není to samozřejmě nic moc, ale je to dostačující pro spoustu martial arts akce, která opět dosahuje neuvěřitelných kvalit. Celý film vizuálně působí korejsky, ale akce je typicky thajská. Takže si klasické thajské řežby promítněte do vizuálních barevných kamerový orgií Jižní Koreje a získáte představu, jak skvěle to vypadá. Akce je adrenalinový nářez, je jí spousta a člověk fakt nechápe, co tam ti lidi dělaj. Co mi ale vadilo, že JeeJa Yanin nedostala tolik prostoru, kolik bych si představoval (strašně jí to sluší a její styl je přece jen zajímavější-tvrdší než styl ostatních postav ...), dále je to ne zrovna kontaktní jako jsme zvyklí u mistra Tonnyho Jaa, kaskadéři to tentokrát neměli tak bolestivé... Skloubení taekkwonda s muai thai v jednom filmu byl výborný nápad. Ve finále už se to ale stejně 20 minut řeže jak a čím se dá, styl -nestyl ... Parádní "vykopávačka", která příjemně nažhaví na ty očekávané a snad opravdové megamasakry, které na nás Východ zdá se ještě chstá ... SUPER!!!!!!!! ()

Reklama

maldoror16 

všechny recenze uživatele

Bohužel jako film je to naprostá hovadina a slátanina, což nezachrání ani pár povedených kaskadérských a akrobatických kousků, ani pár obstojných choreografických sekvencí a nakonec ani přítomnost Jeeja Yanin, kvůli které jsem na to vlatně jedině koukal. Jeeja je skvělá, ale má tu hrozně málo prostoru a dost vedlejší roli... Škoda času... ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Naivne blbucke, iritujuco hudobne hlucne s plejadou otravnych a este viac otravnych postav (na vrchole uz typicky Petchtai Wongkamlao, ktoremu zdatne sekunduje ten maly fagan). Cakal som tento "odlahceny" ton, preniest som sa vsak ponad neho nedokazal (moja chyba, alebo stastie?). Vdaka thajsko-korejskej koprodukcii ma film bonus v tom, ze pouzitm korejskych titulkov sa konalo slusne precvicenie jazykovych znalosti, kaskaderske kusky a sem-tam aj ta choreografia boli zaujimave (rovnako ako aj making of pocas zaverecnych titulkov). Nadovsetko ale vladne iba smutny povzdych nad mrhanim zjavneho talentu zucastnenych na taketo neefektivne blbnutie. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Jediny dovod, preco som sa na tento film odhodlal, bola predstava vybornej Jeeji z filmu Chocolate, v ktorom boli vyborne choreografie subojov. Dufal som, ze i v tomto bude mat nalezity priestor. Film je vsak hrozne amatersky, ako po stranke choreografii a vobec, vsetkych ostatnych, pocnuc dejom, hercami, ci vobec kazdou jednou akcnou pasazou. Naivne, strojene a nazaujimave. Cakam na Chocolate 2. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • První korejský martial arts film a také první takový film věnující se taekwondu. (Raztubyl)
  • Pro jednu z bojových scén byla vytvořena maketa slona v životní velikosti. (Raztubyl)
  • Než se JeeJa Yanin díky natáčení filmu Chocolate (2008) dostala k Muay Thai, věnovala se právě taekwondu. (Raztubyl)

Reklama

Reklama