Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Radko 

všechny recenze uživatele

Pre všetkých, ktorí by radi pravidelne behávali, ale už sa im nejako nechce a radšej zalezú pod teplú deku a pozrú si dáky napínavý film. Poučenia z tohto konkrétneho plynú dve. Prvé: "Nehas čo Ťa nepáli, najmä ak ide o pomoc odsúdenému úchylákovi.". Druhé: "Rodina je mocné zaklínadlo. Keď chce spraví zo smrteľného človeka Supermana.": No dobre, bola to viac menej dobrodružná rozprávka, ale svižná a napínavá. Tým pádom aj zábavná. A dobrý film vlastne nepotrebuje viac. Len zaujať dobre spracovaným, hoci aj veľmi jednoduchým, príbehom. A v tomto kontexte je úplne fuk, či koniec má alebo nemá rozprávkovo nereálny kontext. Pretože ako som písal o inom filme s nudným priebehom a famóznym koncom: záverečných pár minút nijako nikdy nedokáže prekryť ničotne spracovaný a nezaujímavý dej predchádzajúcej hodiny a trištvrte predtým. Podobne - len opačne je to i tu - odfláknutý rozprávkový záver nič nemení na tom, že zvyšok Nebezpečnej koristi je jednoducho skvelá úteková krimi-dráma. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

I když šlohnete ve Spořce dva mega, pořád můžete být hrdina! Stačí mít na cele sympatického, pedofilního, sériového vraha, kterému zachráníte prdel před roztouženými spoluvězni. A to doslova. Drahoušek se vám pak odmění tím, že vás zadarmo zbaví té nádherné modelky, kterou jste si vzali za ženu, aby jste se v budoucnu nemuseli dívat na to, jak ji povadají kozy a tvoří se celulitida a vaši dcerušku vezme na výlet do Disneylandu pro choromyslné. Běhavý, pydlooký žabožrout s vizáží Martyho Feldmana má však nakoukaného Ramba a rozhodne se všem ukázat, jak vypadá ve Francii kvalifikace na para iron mana. To máte dvacet kiláků přespolního běhu se závažím, asi tak tisíc shybů, trocha skákání na rozjetý vlak a na závěr stometrový džamp bez gumy do metr hluboké divoké řeky. A to vše s akutním průstřelem břicha. Dá to holt fušku, dotáhnout něco takového k nechutnému heavyendu! No, nic, co by soudnému přihlížejícímu mělo způsobit akutní zápal mozkových blan, s logickými dírami velikosti penzionované prostitutky, avšak k tupému zírání veskrze zábavné. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Ty tři hvězdy,které jsem filmu dal,neznamenají,že by byl film špatný,ale nic světoborného to taky nebylo.Výborně našlapaný akčňák,který se dobře rozjede,to je,ale něco mi tomu chybělo.Možná takový okoukaný příběh,ale to se nemůžeme v dnešní době ani divit.Hlavní herec byl dobře vybraný.Pak tvůrci udělali tu chybu,že si neohlídali jazyk bilbardů při jedné honičce,která se natáčela v Praze.Takže si v té honičce můžete všimnut bilboardů s českými nápisy.Hodnocení:70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další film o tom, jak je to těžké bojovat za pravdu, když jste jediní, kdo za ni bojuje, jste vy sami. Nemluvě o tom, že v případě, že tu pravdu neodhalíte, může vás to stát život. Velmi dobře nadupaný francouzský thriller, který se odehrává v rychlém tempu a má dobře rozvržené a zahrané postavy. Jízda mě strhla. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Bankový lupič stvárnený skvelým hereckým chameleónom Dupontelom je vlastne sympatická hlava rodiny, ktorá po prepustení plánuje svoje poctivo ukradnuté 2 megáče investovať do francúzskej variácie amerického sna. Má však smolu, keďže kvoli ukrytému lupu naštval pomerne dosť ľudí, ktorí ho chcú vidieť mŕtveho. A aby to nebolo málo na cele s ním sedí "chcípák" z ktorého sa vykľuje (fakt slizký) sériový vrah dospievajúcich dievčat. Svižný akčný triler pri ktorom som doslova fyzicky trpel s húževnatým hlavným hrdinom však takmer do odpadu pošle absolútne tupý a nebezpečne dementný záver, pri ktorom sa mi na pár sekúnd pozastavil zdravý rozum. (2.3.2012) ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama