Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

bourec 

všechny recenze uživatele

Francouzi uměj točit, a i tímhle to dokázali. Jsou snad jedinou destinací v Evropě, která se dokáže postavit kvalitou Americe. Snímek na začátku nabídne poměrně drsnou scenérii věznice, ve který se seznámíme s dvojicí hlavních představitelů, shlídneme nesmírně drsně našlapaný dvě bitky, a útěk hlavního hrdiny. Pak se film vydá ve stopách krimi-thriller, a to s hodně vysokou úrovní, a já si vzpomněl, že kvalitou je to hodně blízko Purpurovejm řekám. Fakt pecka. Jen mě zaráží, že film neviděl nikdo z mý oblíbený dvacky. Spíte? 80%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bez dcerky neodejdu, maximálně do Maroka.. Krade jako straka, skáče jako blecha, běhá jako Forrest, myslí si, že je Bourne a přitom vypadá jak učitel chemie na vyšším stupni základní školy.. Rozhodně to nepostrádá tempo, neutuchající hudbu a policajty, co by se svým fištrónem mohly leda hlídat přechod pro chodce u školy (a to ještě v červenci), ale nějaké charisma v zápletce, stylu, či hlavním kočičím hrdinovi aby člověk hledal filatelistickou lupou. Francouzská krimi má u mě nastavenou laťku mnohem výš.. ()

Reklama

Dr Lizal 

všechny recenze uživatele

Velmi mě v téhle docela nadupané akční běhavce překvapil Albert Dupontel. Netušil jsem že má za sebou stejný výcvik u Treadstone jako Jason Bourne... Narozdíl od něj však Alby ví proč a kam jde. Škoda toho amerického konce, ale jinak dávám (pouze kvůli sympatické policistce Claire Linné ) horší 4 *. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další film o tom, jak je to těžké bojovat za pravdu, když jste jediní, kdo za ni bojuje, jste vy sami. Nemluvě o tom, že v případě, že tu pravdu neodhalíte, může vás to stát život. Velmi dobře nadupaný francouzský thriller, který se odehrává v rychlém tempu a má dobře rozvržené a zahrané postavy. Jízda mě strhla. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Celkem ucházející krimi. Sice to podle mne Frantíci neumějí tak jako komedie, ale bylo to i přes některé topornější části scénáře (viz. tolikrát zmińovaný přespolní běh pana Nesmrtelného) dost napínavé, a ke konci to vysloveně gradovalo. Hlavní hrdina sice moc akčně nevypadá, ale je zahranej tak dobře, že mu i věříte, že ho žene vůle. Hlavní záporák je nechutně slizkej, a hlavní policajtka je chytrá a má notnou dávku francouzského šarmu. Ve výsledku i přes televizní formát to nebylo zlé, já se bavil. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)
  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)

Reklama

Reklama