Reklama

Reklama

Bankovní lupič uteče z vězení, aby se pokusil vypátrat bývalého spoluvězně, který se na něho snaží svalit vinu z několika sériových vražd. Policie zahájí pátrání po uprchlíkovi, který se brzy stane veřejným nepřítelem č. 1. Pokud tři hlavní protagonisté zajdou jak nejdál dokážou, kdo z nich nakonec bude lovec a kdo kořist? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tohle je víno !! Svižné krimi říznuté s dostačující dávkou napětí. Jednoduchý záporák, vždy pěkně oblečen, působí mile a přitom každého mate. V tom co dělá je nekompromisní a potřebuje toho víc a víc. Všechny postavy se mi moc líbily, prostředí krimu a jasné bitky, všechny ty honičky, závěrečný pozdrav z Maroka. Bombastyčnost !! ()

(Z)denny 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak můžou Frantíci točit akční filmy, kde každý auto nevybouchne ještě před nárazem do svodidel? Jak je možný, že v těchto snímcích necáká krev a netečou střeva obětí až do pátý řady? Jak je možný, že se na takovýhle snímky dá koukat a diváka to ještě k tomu baví? Asi proto, že jsou to Francouzi.. ()

Reklama

anderson 

všechny recenze uživatele

Bankový lupič stvárnený skvelým hereckým chameleónom Dupontelom je vlastne sympatická hlava rodiny, ktorá po prepustení plánuje svoje poctivo ukradnuté 2 megáče investovať do francúzskej variácie amerického sna. Má však smolu, keďže kvoli ukrytému lupu naštval pomerne dosť ľudí, ktorí ho chcú vidieť mŕtveho. A aby to nebolo málo na cele s ním sedí "chcípák" z ktorého sa vykľuje (fakt slizký) sériový vrah dospievajúcich dievčat. Svižný akčný triler pri ktorom som doslova fyzicky trpel s húževnatým hlavným hrdinom však takmer do odpadu pošle absolútne tupý a nebezpečne dementný záver, pri ktorom sa mi na pár sekúnd pozastavil zdravý rozum. (2.3.2012) ()

eagle-eye 

všechny recenze uživatele

Hodně za vlasy přitažená francouzská verze uprchlíka. Nejjednodušší útěk z vězení jsem ještě snad v žádném filmu neviděl, holt frantíci chtěli amíkům ukázat, že to asi tak komplikované není. Taky chtěli asi amíkům ukázat že to, co zvládl Ford ve 40-ti, zvládne Dupontel daleko hravěji i s tucty kilometry sprintu v 50-ti. Za to upřímně klobouk dolů. Celkově jsem se nenudil, slušný televizní akční thriller, kor na žabožrouty. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný krimi thriller z francúzskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o nenásilnom väzňovi, ktorý si len chce v pokoji odsedieť svoj trest a vrátiť sa k rodine, ale keď zistí, že jeho práve prepustený spoluväzeň je mimoriadne nebezpečný vrah a navyše vie dosť o jeho rodine, musí uniknúť z väzenia, aby ich zachránil, no stane sa najhľadanejším mužom a okrem iných ide po ňom aj špeciálna policajná jednotka. Spracovanie je na tom dobre, prvá surovo pôsobiaca polhodina vo väzení dobre zoznámi so všetkými dôležitými postavami a po úteku sa už len neustále striedajú úteky pred políciou s hľadaním skutočného vraha, takže sa je celý čas rozhodne na čo pozerať. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Časť vo väzení obsahuje dve uveriteľné drsné bitky s presilou, kde obzvlášť tá druhá je dosť vydarená, poteší aj trochu strieľania, no akcia sa tu hlavne zameriava na naháňačky, väčšinou po vlastných, ktoré sú síce úplne nerealistické, hlavný hrdina bez problémov vydrží takmer všetko, ale pozerá sa na to veľmi dobre, minimálne taký skok s policajtom z okna je výborný. Herecké obsadenie je bez problémov, síce sú pre mňa všetci neznámi, ale hlavnému hrdinovi sa fandiť dá, policajti nesklamú a aj vrah je celkom zaujímavý. Réžia a technická stránka sú výborné, sú presne v štýle realistických akčných filmov, medzi ktoré tento film kvôli nereálnej akcii nepatrí, ale to na nich nič nemení. Nebezpečná korisť je po nedávnom Point Blank ďalší vydarený francúzsky akčný film. Ale asi skôr len na jedno pozretie. 75% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil i v Praze na magistrále, na přemostění kolejí z Masarykova nádraží a okolo něj. Herci skákali na trafostanici, která byla na konci nástupiště postavena jen pro tento účel (aby mohli přeskočit na zastřešení) a celá ta scéna, kdy herci běží po zastřešení nástupiště, se točila na Masarykově nádraží, jen se přelepily tabule s názvem stanice. (xyeti)
  • V 39. minutě se ve filmu objeví český nápis "Pozor, rozmrazovací postřik", přesto že se děj odehrává ve Francii. České popisy jsou pak k vidění i na billboardech, konkrétně například "Nový Seat Ibiza". (Snorlax)

Reklama

Reklama