Reklama

Reklama

Projekt Andromeda

(TV film)
  • Velká Británie A for Andromeda
všechny plakáty

Obsahy(1)

Je vesmír v souladu s lidskými ambicemi? Robot stvořen člověkem proti člověku. Na vědce bychom si měli dávat pozor - pokud by se tedy chovali jako ti, kteří uposlechnou záhadné příkazy přicházející z mlhoviny Andromeda a sestrojí superpočítač. Ten získává stále větší moc, až je téměř nezničitelný, zvláště pak poté, co za pomoci armády vytvoří z masa a krve robota, jež poslouchá armádní rozkazy. Robota, věrnou kopii členky vědeckého týmu, která zemřela za podivných okolností. Počítač nabízí lék na všechny naše nemoci, zároveň ale dokáže manipulovat s lidmi tak, jak sám potřebuje. Projekt Andromeda je současně varováním před naší arogancí a vírou v moc techniky, též ojedinělým milostným příběhem mezi geniálním vědcem Johnem Flemingem a chladnou robotí kráskou, která jej současně přitahuje i odpuzuje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Heroine 

všechny recenze uživatele

Není to tak hrozný, jak to podle zdejších komentářů vypadá. Vím, není to nic pro intelektuály, v určitém prvoplánovém slova smyslu. Je to takové decentní sci-fi, s naprosto klasickým posláním: člověk je nadřazený stroji, ale Bůh byl a vždycky bude nadřazený člověku. A to je fakt, který se nedá popřít. Tenhle film je sice trochu nudný, a místy samozřejmě chybí logika, ale má zvláštní atmosféru, zajímavou hudbu, a myslím že výborné obsazení. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Je to televizní film a tak se nedá očekávat burácení vesmírných lodí nebo super skvělí emzáci. Zezačátku to dokonce i vypadá zajímavě. Že jakýkoliv akčnější záběr nebo super počítač vypadají příšerně bych ještě přežil, ale že to v druhé půlce bude taková nuda, to už ne. A také jsem nepřežil. Usnul jsem. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - John Elliot a Richard Fell. Hudba - Nina Humphreys. Kamera - Sean Van Hales. Skupina vědců přijímá rádiové signály z galaxie Andromedy ......... ()

bassator 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl obal DVD s tímto filmem, přečetl si o čem by měl být tak jsem očekával něco více. Místo toho přišlo laciné Bčkové sci-fi bez nápadu s příšerným scénářem. - 7. 1. 2011 - 25% ()

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Walesu ve Velké Británii. (Terva)

Reklama

Reklama