Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jako předlohu pro svůj poslední film si Edith Carlmarová zvolila knihu Nilse Johana Ruda „Hledaným je 18 let“. A Liv Ullmannové svěřila její první hlavní roli. Anders utíká po závěrečných zkouškách proti vůli svých rodičů s Gerd, dívkou pochybné pověsti, dcerou svobodné matky. Chce ji ochránit před špatnou společností ve městě a na opuštěné farmě se ji proti její vůli snaží převychovat. Letní idylu však naruší příchod neznámého cizince, snad majitele farmy. (lenuse)

(více)

Recenze (2)

lenuse 

všechny recenze uživatele

Film bývá někdy označován jako norské Léto s Monikou. Proti tomu přirovnání se nedá nic namítat. Osobně se mi ten norský příběh líbil víc. ()

Reklama

Galerie (13)

Související novinky

Filmy ze země Vikingů

Filmy ze země Vikingů

02.11.2008

Přehlídka severských filmů, organizovaná Skandinávským domem, pokračuje už nejen v pražském kině Oko, ale i v brněnském Artu a pardubickém Klubu 29. Pražské filmové projekce odstartuje netradičně v… (více)

Cyklus severských filmů

Cyklus severských filmů

20.09.2008

V Bio Oko už od srpna probíhají každoroční projekce skandinávských filmů, pořádané sdružením Skandinávský dům. Už zahájená „thrillerová sekce“ (Skandinávci tímto žánrem prosluli – zeptejte se třeba… (více)

Reklama

Reklama