Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Soukromý detektiv Jussi Vares nemá moc práce ani moc peněz, zato má svérázné přátele, kteří mu pomáhají získat nadhled nad případy, které vyšetřuje. Rodina před časem zavražděné dívky Kerttu touží zjistit jméno vraha. Při vyšetřování přichází i další násilná úmrtí: Je objeveno tělo Kerttiny kamarádky, bývalý trestanec, kterého Vares podezřívá, je nalezen zastřelený. A co když motiv vražd leží někde v hlubokém soukromí, uvnitř rodiny? Může do nevyřešeného případu vnést nové světlo další mladá dívka? (TV Barrandov)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na papíře vypadal koncept na "Varese" zajisté slibně - současný soukromý detektiv je předlohou fikčně přestřeleného neo-noirového románu, jenž píše jeho známý, a současně sám glosuje svou práci i svůj život ichformou po vzoru noirových detektivů, ale právě srovnáním své reality s fikcí románu o sobě a se schématy klasického žánru jakože ukazuje svůj nadhled. Při tom ale řeší vážné případy a po vzoru tradičních noirových hrdinů je to on, kdo vše rozlouskne místo policie a komu padají ženy do náručí. Bohužel realizace popsaný koncept de facto vůbec nevyužila (pouze ho nasadila na šablonovité situace jako, když hrdinovi kniha dvakrát zachrání život, neboť ji nosí na srdci). Jediné, co má "Vares" s noirem společného je totální objektivizace žen a jejich omezení na klasicky sexisticky vykreslené figury zmítané emocemi. Šestákově naivní detektivní vyprávěnka, kde hrdinovi padají indicie do klína a divák je kvůli schematičnosti o řadu kroků před vyšetřovateli, je natažená na nesmyslných 90 minut, které vyplňují nezáživné a nic neřešící dialogy. Ale soudě podle okolních komentářů, tvůrcům alespoň vyšel kalkul, že když dílko natočí na kameru naštosovanou filmovými filtry, diváci jim to zbaští. "Vares" se tak od jiné tuctové euro-krimi TV vaty ala "Místo činu" liší jen tím, že umí trochu blafovat. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době musím pochválit tv Barrandov za nákup kvalitní detektivní série z neokoukaného prostředí, NEpostrádající atmosféru, napětí a charismatického hrdinu. Temnější ladění místy odlehčuje humor titulního hrdiny a partičky kolem něj,samostatnou pochvalnou zmínku zaslouží kamera. Já tedy čas strávený sledováním Jussiho příběhů za ztracený rozhodně nepovažuji. ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Definitívne to má lepšiu atmosféru i príbeh, ako ''dvojka'' a dokonca som aj rád, že v tomto nehral metal, ale ten dídžej, ako tu už Orvokki spomenula. ()

Zejf3da 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemná Finská detektivka v temnějším stylu Män som hatar kvinnor, která dokáže udržet v napětí po celou dobu. Nejedná se o žádné veledílo, ale velmi dobře odvedené řemeslo, které milovníky severských kriminálek určitě potěší. Celou dobu jsem si říkal, že mi to tak nějak připomíná Wallandera. Slušná zápletka, sympatický hlavní hrdina, výborná hudba, temné prostředí finska, co víc si přát na nedělní večer. Soukromý detektiv Jussi Vares dostává tentokrát za úkol vystopovat vraha dvou dívek. Natočeno podle novely spisovatele Reijo Mäki. Režie Anders Engström. P.S. Pokud patříte mezi ty co jsou schopni o obyčejné detektivce napsat padesátiřádkový komentář a hledat v ní něco jako ,,srovnávní své reality s fikcí románu bla bla bla atd. atd., tak se vám pravděpodobně film líbit nebude:) ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Neoriginalni a klisovita nuda postradajici vse podstatne - atmosferu, napeti a bohuzel i jakykoliv naznak charisma hlavniho hrdiny. Naprosto ztraceny cas a promrhany potencial. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama