Reklama

Reklama

Somnolence

všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama
USA, 2011, 12 min

Obsahy(1)

V roce 2031 jsou nenávratně vyčerpána fosilních paliva. Svět je na pokraji zhroucení, státy celého světa vytvoří koalici a tzv. „Manhattan projekt“ za účelem získání čistých obnovitelných zdrojů energie. Když se experiment pokazí a ohrozí lidskou existenci, jsou David Canterra a tým elitních vojáků vysláni nepříznivý vývoj zastavit. Ocitnou se v alternativní dimenzi a jejich jediná cesta domů je přes strukturu času. (Roman.Ticka)

(více)

Recenze (12)

Dever 

všechny recenze uživatele

Čistá adaptácia Metrixu, len z jedným rozdielom, že Neovi a bratom Wachowskim sa nevyrovnajú. Aj keď chlapcom, ktorý na Somnolence pracovali,sa podarilo celkom dobre pozliepať vizuálne efekty a akčný žáner. Ale stále to je len treťo triedny kraťas. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

16.1.2011 ~ Sci-fi akční kraťas animátora nejžhavějších snímků poslední doby. Chlapec si myslel, že může být i režisérem a scénáristou, to ale stěží, Tady jde hlavně o efekty. Ševče, drž se svého kopyta. ~ Patrick Kalyn je trikař a animátor mj. pracující i na Avatarovi, Districtu 9, X-Menech, King-Kongovi apod. Asi ho ta práce ale už moc nenaplňuje, protože se rozhodl dokázat, že by se uživil i jako režisér v Hollywoodu. Dokonce si i vymyslel svůj příběh a pro jeho prosazení potřebuje nějaké schopné partnery a peníze. Jak nejlíp tedy na sebe upozornit, než vytvořit kraťas a pustit ho do světa. ~ Problém je, že v onom kraťasu není nic, kromě efektů a animací, co by stálo za řeč. Píše se rok 2031, na Zemi došla fosilní paliva a tak všechny státy vytvořily společnost, co se má o tenhle problém postarat pomocí experimentu s obnovitelným zdrojem energie. Něco se ale podělá a do hry vstupuje paralelní dimenze, o které nikdo nic nevěděl a ve které se zrovna jako v Edenu nežilo. Blbé je, když se tyhle dva světy začnou propojovat. ~ Je tu akce, vizuál, zvuk i hudba Jespera Kyda je v pořádku, jen ten příběh tam není. Veškerý čas je věnován právě vizuálu a tak ani v těch 12ti minutách nemáte možnost pořádně zjistit co a proč se děje. Patrick umí svoje řemeslo a ukázal, na čem by chtěl třebas i pracovat, ale jako režisér by se zviditelňovat neměl, v jeho vlastním dobru. ~ Ke shlédnutí např.na YouTube. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Krátké na takovou myšlenku. Strašně dlouho se tam motají v boji místo toho, aby raději víc vysvětlili, o co se tam jedná. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Na krátký film (polo)amatérského režiséra, který jinak pracuje v oboru jako trikař a animátor, celkem pozoruhodný kousek. Děj - nebo spíš jeho náznak, ale není tak strhující, jak by si Patrick Kalyn přál. Potenciál na vytoužený celovečerní film není moc vidět. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Príde mi to ako skríženec Matrixu a Xbox hier ako sú Gears of War alebo Deus Ex. Hudba je na tom biedne a to je hlavne to na čom sa chytajú takéto short movie. Dej je na tak krátku dobu trvania cca 10,5 minúty príliš nahustený. Jediné čo si zaslúži ako také pozitívum sú efekty... ()

Venous666 

všechny recenze uživatele

Hej, cože?? Jsem se zapomněl podívat na to jak je to dlouhé a když to po 12 min skončilo, tak jsem řval co to je. Velmi propracované a zajímavé, škoda jen, že je to krátké. A toho robůtka chci domů... PS: Nebyl to rok 2061?? jsem si všiml vpravo dole datum :-) 70% ()

Zelda knihkupec 

všechny recenze uživatele

Povedené herecké výkony. kamera i triky na vysoké úrovni, bohužel příliš krátké na plnohodnotné rozvinutí příběhu. Narozdíl od bartiase ten potenciál na celovečerák vidím celkem zřetelně... ()

Reklama

Reklama