Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohledný Paul je svým okolím vnímán trochu jako podivín, ale ve skutečnosti je to vysoce narušený sériový vrah, který má často potíže rozlišit od sebe živé lidi a panenky a naopak. Když se zamiluje do krásné dcery (Inma de Santis) své zaměstnavatelky (Helga Liné) a ta lásku opětuje, zdá se, že se jeho psychóza zmírňuje. (Karlos80)

(více)

Recenze (4)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavá studie do psychiky psychotické a schizofrenií mysli mladého sériového vraha posedlého panenkami a figurínami všeho druhu, jehož značně rozpolcená osobnost (kdy mu dělá veliké potíže rozlišit živé lidi od živých panenek a naopak) se vlivem prostředí a lidí kolem něho stále více rozpadá. Film natočil režisér Madrid ("Necrophagus"), což byl prý homosexuál, proto i v tomto filmu nalezneme spoustu odkazů a náznaků spojených s homosexualitou (je to ostatně vidět na hlavním herci jehož hubeným tělem byl kdo-si fascinován, kolikrát se zde objevil nahý nebo jen ve spodním prádle, viz časté záběry v posteli, na zadek, sprcha, atd), dále ale i třeba nějaké drobné fetišistické, pedofilní a nekrofilní doteky. Špatný ale jinak tento velmi podivný a zvláštní film rozhodně nebyl (stále lepší než strašný debut), po vizuální stránce slušné, jinak ale hodně nekonvenční, kdy zdánlivě na první pohled naprosto nesourodé věci (kýčovité halucinace a sny, bizarní výjevy atd), tu jsou smíchány do jedné směsi a divákovi presentovány v jedinečném, chaotickém a naprosto šíleném-bizarním filmu, který jakoby to vypadalo, vůbec neměl konec. Funky hudební doprovod mi zde také dobře pasoval. Z obsazení na sebe největší pozornost poutá hlavní postava šílence - kterou skutečně přesvědčivě ztvárnil David Rocha (neuvěřitelně slizký a zženštilí androgenní tip muže), docela se mi líbila i Helga Line - paní domu která se snaží Paula svést (neúspěšně) a mladičká, hezká a atraktivní Inma De Santis (škoda že se zde objevila až někdy v polovině filmu) která zemřela v necelých 40 letech (autonhoda). Film má pár znepokojujících a krvavých sekvencí a scén (k vidění je tu jedna celkem grafická dekapitace) a nechybí i dobré napětí v některých scénách (jedno pronásledování až do řeckého Amfiteátru, skvělá scéna i s imaginárním potleskem jakoby z řad ochozů), nalezneme zde i nějaké malé doteky s giallo filmů, velmi populárního v té době. Nejlepší momenty: Finální halucinace. Podobné filmy; "Mosquito der Schänder", "Twisted Nerve", nebo "Psychopath". ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Skutečně "hororová lahůdka". V hlavní roli neustále nahý, spoře či obepnutě oblečený hrdina s mnoha psychickými stavy, přičemž se u něj střídají nejčastěji „vražedný maniak“ a „slizký svůdce“. Nicméně, herectví jeho protagonisty (a dalších postav) stejně jako vskutku ďábelské záchvaty smíchu, nenechávají diváka vážným. K tomu nutno připočíst více než „vhodnou“ hudbu a vůbec zvukovou stránku, u které člověk někdy netuší, zda byla tak skutečně zamýšlena nebo se jenom někdo „lehce sekl“. Tento mírně perverzní béčkový horor, u kterého se člověk chvílemi zasměje (hlouposti filmu), hodnotím 2*. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Nakonec si to tři hvězdy zaslouží. Zejména díky bizarnímu výkonu mladého zahradníka/chirurga, který nemá rád krev. Trochu vylepšit a mohla to být pecka. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama