Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování temného odkazu rodiny Valdemarů začíná tam, kde končí první díl. Ten vysvětluje temnou minulost domu Valdemarů, zatímco druhý díl se věnuje čistě přítomnosti. Hledaná žena z realitní kanceláře uniká věznitelům a nalézá ji najatý detektiv. Spolu s dalšími je pak znovu zajata, aby se stala obětí temného rituálu připraveného členy záhadné sekty a Lázarem Valdemarem, který se tak snaží osvobodit svou milovanou ženu. Díky smrti nevinných vyvolá bájného netvora Cthulhu. Tajemné krvavé rituály jsou zrádné, o tom se sekta přisluhovačů přesvědčí na vlastní kůži. V temnotách jsou stvoření daleko horší než si lidská mysl dokáže představit. (Beastmaster4)

(více)

Recenze (44)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Záver jednotky sľuboval poriadny rozjazd, dej dvojky však opäť graduje pozvoľna a divák sa dynamickejších sekvencií dočká až v závere. Niektoré pasáže mi prišli málo živé a zbytočne ukecané a finále s CGI monštrami nebolo práve to, čo som očakával, dúfal som totiž, že film sa bude viac držať hororového smerovania, ktoré sa začalo črtať na konci prvého Valdemarovho dedičstva... Obidva diely Herencia Valdemar som však skukol po sebe a ako celok je to slušný nadpriemer. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nedaří se mi zakrýt hořký pocit zklamání. Tentokrát dostal hlavní prostor příběh ze současnosti, který je ale zbytečně natahovaný jen kvůli tomu, aby splnil požadovanou délku televizní minisérie. Digitální monstrum, objevující se v samotném závěru, zpestří jinak slabší divácký zážitek a nejednoho fandu potěší i účast Lovecraftovy postavy. Obě části jsou si kvalitou těsně vyrovnány, ale nějakého výraznějšího zážitku jsem se rozhodně nedočkal. Těžký průměr. ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ak sa vám páčila jednotka a tešíte sa na toto pokračovanie, tak vám asi sklamem. Nie je to síce prepadák, ale s hororom to veľa spoločného nemá. Väčšina príbehu sa už odohráva v prítomnosti, kde hlavní hrdinovia pátrajú po stratenej Luise. Keď si spomínate, jednotka skončila smrťou Leonor, manželky Lázara Valdemara, ale týmto to rozhodne neskončilo, pretože Lázar sa dostal k bájnej knihe Necronomicon. Čiže je jasné, kam to bude smerovať: Kult / obety / rituál / démon Ctulhu (a pekne nasraný). Pochválil by som niekoľko prekvapivých zvratov a záver. Ale neviem tam nájsť nič strašidelné, skôr to skĺzlo do fantazijného žánru, najmä na konci, keď sa nám príšerka objaví v celej svojej kráse. Kamera, hudba a efekty boli fajn, lenže výraznejšej "akcie" sa dočkáme až v záverečnej tretine filmu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl mě navnadil na nabušenější pokračování a o to víc jsem byl pak zklamán. Dvojka pokračuje tam, kde jednička skončila a dovysvětluje ještě nějaké resty z historie rodu, přičemž na scéně se objevuje další reálná postava v podobě mistra hororů Lovecrafta. Ale tím to končí. Jestliže jsem čekal nějakou explozi z Pekla, byl jsem zklamán. Je tu sice nějaký řád vyvolávající démony, pořád se tady motá ta oživlá mrtvola a nakonec se nějaký ten pekelník i zjeví, ale celé je to spíš k smíchu, než aby se člověk bál, nebo byl nedejbože napjatý. A co se postav týče, tak ty jsou do jedné debilní. Tady mě Španělé snad poprvé vyloženě zklamali. 30% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Slabší než předchozí část a to hlavně dějově. Trošku jsem u některých věcí nechápal, proč přesně se dějí, kromě toho, že to vypadá hezky. Přes půlku filmu jde spíše o dobrodružný příběh (až jsem skoro čekal, že někdo vytáhne klobou a bič), než horrorový a obecně hlavně mysteriózní, než nějak mrazivě strašidelný. Kdyby se oba díly sestříhaly do jednoho dvouapůlhodinového filmu, bylo by to asi zajímavější. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama