Reklama

Reklama

Pyega

  • Jižní Korea 폐가 (více)
Jižní Korea, 2010, 84 min

Obsahy(1)

Skupinka mladých bádateľov po paranormálnych javoch sa rozhodne natočiť dokument o starej opustenej pekárni, kde pred pár rokmi našli mŕtvoly majiteľa pán Kima aj spolu s celou jeho rodinou. Mnoho ľudí sa po následnom incidente z malej dedinky odsťahovalo. Polícia totiž nikdy nenašla vraha a časom sa v okolí začala šíriť historka o pomstychtivom duchovi, nemajúcom zľutovanie s nikým, kto továreň navštívi. (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (5)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skupinka mladých bádateľov po paranormálnych javoch sa rozhodne natočiť dokument o starej opustenej pekárni kde pred pár rokmi našli mŕtvoli majiteľa pán Kima aj spolu s celou jeho rodinou. Mnoho ľudí sa po následnom incidente z malej dedinky odsťahovalo. Polícia totiž nikdy nenašla vraha a časom sa v okolí začala šíriť historka o pomstichtivom duchovi čo nemá zľutovanie s nikým kto továreň navštívi. Mojim najobľúbenejším druhom hororu sú duchariny. Preto nemám zľutovanie so žiadnym snímkom, ktorý čo len trošku pokrivkáva. Porovnávať svojou kvalitou tento horor so so snímkami ako Blair Witch či Paranormal Activity mi príde prinajmenšom trúfalé. Dve miknutia za 84 minút či prabiedne napätie v poslednej desať minútovke odsudzujú tento film na úroveň, nanajvýš 35%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Korejská verze Záhady Blair Witch mixnutá Nenávistí. Co dodat? Skupinka dětí, lovců bubáků, se rozhodnou natočit projekt o přízraku ženy, který se zjevuje v opuštěné továrně. Kromě toho nekonečnýho tlachání a průzkumu rozbořené budovy, kdy se děcka snaží natočit cokoliv neobvyklého, tak si tihle usmrkaní hrdinové vymyslí tu přespat. Dobře jim tak, jejich blbostí se posledních 15 nebo 20 minut začnou konečně postupně ztrácet a umírat, což bylo po té nudné hodině jediné pozitivum. Dvě lekačky splnily svůj účel, nějaká noční atmosféra se nakonec taky dostaví, ale tomuto rádoby dokumentu podkopává nohy poslední záběr, který vyvolává spíš vlažný smích než závěrečný šok. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Aj Kórejci by sa radi zviezli na úspechu Paranormal Activity a tak nám naservírovali podobný dokumentárny horor s názvom Deserted House, viac to síce pripomína The Blair Witch, ale budiž zmysel je ten istý. Partiach lovcov záhad sa vyberie do opustenej továrne, kde ich čaká nemilé prekvapenie... Bohužial ani tentokrát to nevyšlo a vzkriesene kórejského hororového žánru sa nekoná. Prvú hodinu sa vo filme nič podstatné nedeje a keď začne posledná "akčná" 20 minútovka je to všetko tak neprehľadné, tak tmavé a rozhádzané, že je ťažké sledovať celkové dianie. Pár krát sa síce filmu podarilo navodiť správnu neistú atmosféru, ale celkovo sa skôr jedná o nudu ako o zábavu. Nehovoriac o tom, že samotný záver je viac zábavný (nie však tým humorným, skôr výsmešným spôsobom) a celému filmu "podľa skutočnej udalosti" nasadzuje jedno veľké "wtf?" a poklepanie po čele. Kto prežil podobne ladené americké snímky, tak do tohto ísť naozaj nemusí - strata času. 2* za pár mrazivých scén. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Co je to za duchařinu, když se v ní hlavní hrdinové pořádně vyděsí až patnáct minut před koncem!!?? Found footage horory na mě někdy působí hodně, někdy vůbec, tenhle je tak na pomezí. Asi ve dvou nebo třech momentech ve mně dost pěkně hrklo, ve zbytku stopáže jsem se víceméně nudil. Kdo má rád filmy jako The Blair Witch Project a Paranormal Activity může tento jihokorejskej kousek zkusit, pro ostatní je to vyloženě ztráta času. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ďalší dokumentárny horor natáčaný ručnou kamerou, ktorý sa pre zmenu odohráva v polozrúcanej barabizni. Je to slabšie ako Blair Witch, slabšie ako Det okända, porovnateľné s Paranormal Activity (ktorý ma mimochodom až tak nechytil, ako som si pôvodne myslel), ale zase je to určite lepšie ako The Last Exorcism, ktorý ma nebavil takmer vôbec. Atmosféra fajn, párkrát sa zľaknúť dalo (aj keď som čakal, že sa zľaknem častejšie, už len samotný námet si to žiadal), čiže celkovo ma to neohúrilo, ale žeby som bol sklamaný, to sa tiež povedať nedá. Pridám ešte jeden bodík za dusný záver. A možno aj preto, že mám taký pocit, že to zase bude poriadne podcenený horor... ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama