Reklama

Reklama

Poslední lvi

  • USA Last Lions, The
Trailer
Dokumentární / Rodinný
USA, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Před padesáti lety bylo v Africe téměř půl milionu lvů, avšak nyní se jejich počet pohybuje okolo pouhých 20 000. Lvi nejsou na rozdíl od slonů nijak zvlášť chráněni na základě pověření vlády nebo prostřednictvím mezinárodních smluv. Tento fakt je odrazovým můstkem pro filmaře Derecka a Beverly Joubertovi, kteří vědí, že část zisku z turistického ruchu může lvy a jiné velké kočky zachránit před primárními hrozbami, mezi něž patří především pytlačení. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Fr 

všechny recenze uživatele

JEJÍ ÚSPĚCH JE OSLAVOVÁN... KÝMKOLIV DALŠÍM, KDO HO MŮŽE VYUŽÍT. AFRIKA JE OHLEDNĚ VÍTĚZSTVÍ STEJNĚ TAK CHLADNÁ, JAKO OHLEDNĚ PORÁŽKY. JE TO JEN O TOM AKCEPTOVAT OSUD A POSTAVIT SE ČELEM K DALŠÍMU DNI..... /// Tam hluboko v Botswaně (to je stát pitomče!) žili - byli máma a táta lev. Měli dvě děti. Jednoho krásnýho dne (myslím, že to bylo úterý) se k nim na území přesunula tlupa migrujících vetřelců. Táta musel ukázat co je v něm (musela to dokázat i mamča), ale bohužel to nedopadlo pro rodinku dobře a přivandrovalci získali novej domov. Ze lvice je teď matka samoživitelka a nasytit dva hladový krky, není ani pro krále zvířat žádná prdel. Tam v divočině totiž sám nejsi nic! Krutost přírody podaná Hollywoodským způsobem. Zapomeňte na rodinnej dokumentární pořad o zvířátkách, jinak vám děti prořvou tu část filmu, před kterou si nebudou zakrejvat oči. Prostě realita plná zvířecích instinktů, který vedou k přirozenýmu cíli – přežít. Pochopil jsem, že mám poslat mladýho pryč (..k počítači, koupil jsem mu novou brutální hru...), protože takovýhle filmy se můžou neblaze podepsat na jeho zdravým vývoji a přistoupil k tomu jako k hororovýmu thrilleru, kterej se může (možná už brzy) odehrát i někde blízko mě (bydlím kus od lesa...). Zvířecí žal, opouštění mláděte – chápu ty ,,odpadky a jednohvězdy“, taky mě nebylo dobře po těle. Ale kam se serou ty různý hvězdama našlapaný thrilery!!!! A možná jsem se na konci taky trochu zamyslel, kolik ještě potkám divokejch lvů (jsem psal, že bydlím u lesa...) a jestli zůstane nějaká divočina (v Africe...) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zajímá mě, kolik snese taková lvice utrpení. 2.) Chci se přistěhovat do lví rodiny a nevím, jak se mám chovat. 3.) Thx za titule ,,Lukáš Kakos“ a ,,jvps“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Na kočičky se nám koukalo hezky. Obzvlášť spolusledovatelce, pod kterou se téměř vytvořil mokrý flíček. Co jsem si užíval méně byl příběh. Minimálně z počátku. V závěrečné 30 minutovce se to přeci jen rozjelo. Dokonce jsem si uvědomil, jak krásná a krutá zároveň, dovede Afrika být. Jinak tempo je velice poklidné, takže jsem měl během sledování čas přemýšlet, a tak jsem přemýšlel. Napadlo mě kupříkladu, že jsou lvice hrozně nezodpovědná stvoření. Pročpak si malá lvíčata vyrábějí, když je příroda tak nelítostivá a málokteré se dožije dospělosti. To lvice nedovedou masturbovat? Spolusledovatelku napadlo, že prý by to mělo jít jejich chvostem. Nedokážu stanovit, či má pravdu, neboť jsem na rozdíl od ní puritán a o podobných věcech nepřemýšlím. Dále mě napadlo, pročpak loví zrovna bůvoly. Bůvol je velký, těžký a má pořádně ostré rohy. Kolikrát je to o držku. To by si lvi nevystačili s něčím menším. Třeba s nějakou zatoulanou africkou variantou králíka? Některé pasáže byly až nečekaně dojemné. Třeba když matka opustila své zraněné lvíče a nechala ho na pospas matce přírodě. Jeremy Irons by celkem příjemný vypravěč, ale nakecal toho zbytečně moc. Kolikrát by bylo lepší, kdyby držel hubu. Chtělo to rychlejší rozjezd. Značnou část stopáže jsem trpěl nudou, což bylo dost možná zapříčiněno tím, že už jsem dokumentů z tohoto prostředí viděl moc. Závěrečné informace o počtu lvů a jakési prognóze byly fajn. Možná si tvůrci mohli odpustit tu vsuvečku o tom, jak se dá finančně přispět. Kdo by měl po zhlédnutí nutkání přispět, určitě by si vše dohledal. Viděl bych to na pěknější 2 kousky. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

"Váhá tak dlouho, aby jí dala naději... Ale co je zlomené, spravit nedokáže. Žádná péče, olizování, bránění, toto nenapraví. Když nakonec odejde, nechává za sebou Ma di Tau svůj odkaz... Poslední z pokrevní linie svého samce. A své jméno.Už není Ma di Tau, matka a ochránce lvů." Neskutečně silný dokument a pro mě hodně smutný. Je smutné, že tak krásná zvířata díky našemu jednání, trpí víc, než je třeba :( ()

chevronman 

všechny recenze uživatele

Nebudu jeden z těch, kteří budou hodnotit film podle toho, zda v jeho závěru byla žádost o peněžní pomoc (viz. komentář od Hanyou, která by mohla vysvětlit, jak by jeden štáb mohl pomoct úbytku lvů, nebo komentář od daEmoNickY, který tvrdí, že komentář je neinformativní - to, že je expresivní a plný metafor neznamená, že nepřináší užitečné informace). Film je dokonalou poezií přírody hrající na estetický cit diváka (to by měl každý film, ne?), která je podtržena oslňujícím hlasem Jeremyho Ironse s vytříbeným komentujícím monologem. Podle mě snaha vybrat peníze na dobrou věc nemůže být krásnější. ()

tnp101 

všechny recenze uživatele

Filmy o přírodě se hodnotí těžko. Záběry to jsou bez debat parádní, což mi však v tomto případě k plnému uspokojení na rozdíl od jiných snímků tohoto ražení nestačilo. Dělo se tu toho zkrátka moc málo příliš pomalu v docela jednotvárném, nudném podání. Poslední třetina byla sice nesrovnatelně lepší než ty předcházející (jedna konkrétní sekvence dokonce velice silná), ale třicetiminutovku před jejím příchodem jsem vyloženě protrpěl. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama