Reklama

Reklama

Svatyně zla

  • USA The Sacrament (více)
Trailer 1

Traja novinári sa rozhodli zdokumentovať život v izolovanej náboženskej komunite, aby odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie... Patrickova sestra Caroline prepadla drogám a odišla z New Yorku, aby sa liečila v jednej z náboženských komunít v Mississippi. Po čase pošle bratovi list, v ktorom mu opisuje svoje nádherné zážitky a skúsenosti prežité s novými kresťanskými priateľmi a zároveň ho pozýva na návštevu. V liste uvádza aj telefónny kontakt, na ktorom ju môže zastihnúť. Keď však Patrick na číslo zavolá, neznámy muž mu oznámi, že jeho sestra spoločne s ďalšími členmi komunity odišli na ťažko dostupné miesto, kam sa možno dostať iba s pomocou vrtuľníka. Fotograf Patrick skúma záhady a bizarnosti sveta, preto osloví kolegov z médií, aby jeho sestru vypátrali, strávili s jej novou rodinou zopár chvíľ, zdokumentovali život v náboženskej komunite a odhalili tajomstvo ľudí, ktorí tvrdia, že tu našli skutočné šťastie. Investigatívny novinár Jake Williams, kameraman Sam Turner a Patrick sa vrtuľníkom dopravia do kempu Eden Parish. Ako zistia, Eden Parish nie je len obyčajnou usadlosťou uprostred zdanlivo pokojnej prírody. Naopak, je to veľmi zlovestné miesto, chránené ozbrojenou strážou, v ktorom sa odohrávajú tajomné aktivity a temné udalosti. Ako tu môžu byť ľudia šťastní? Ale aj keby to novinári odhalili, svet sa už o tom nedozvie, pretože milovaný guru kresťanskej komunity zvaný Otec ich nikdy nezamýšľal pustiť späť domov... (TV JOJ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (112)

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Od poloviny stopáže začne film pomalu ale jistě ztrácet tak pracně a dlouho budované napětí a naprosto promrhá veškerou zvědavost v divákovi, která ho do té doby nutí na film soustředěně zírat. A natočit found-footage film a tvrdit o něm, že jde o reálně natočený materiál je už poměrně trapný klišé. EDIT : Poslední větu beru zpět a zvyšuji hodnocení o hvězdičku. Film se opravdu opírá o skutečné události. Po shlédnutí filmu doporučuji přečíst si něco (třeba na wiki) o Jimu Jonesovi. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si hodnocení to nemá špatné to by mohlo být dobré. Jenže první půlka filmu se nic neděje jen trojice reportérů jede někam za sektou dělat reportáž a taky tam je sestra jednoho z nich. To mohli o polovinu zkrátit pak by to bylo lepší. Hromadná sebevražda je asi to nejzajímavější na celém filmu. A to nejhruznejsi na tom všem je že je to pravda. Takových sekt je po světě hodně lidi se nechají zmagorit snad no hlavně díky církvi. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Ten dejchavičnej dědek,voblečenej jak Honza Pláteník z Okresu na severu mě neskutečně sral po celej film,a stejně tak nemůžu vystát toho,co dal do popisku týhle kokotiny slovu horor.Jen na začátku to mělo jakouž takous atmošku,ale jak se to začlo hroutit,tak se zhroutil i samotnej film.Znám ještě jednoho Westa,taky rejža,ale ty Tii ,si proti němu píčus a ňouma.20%. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

FF, ovšem spíš  v profesionálním dokumentaristickém stylu. Na dramatickou roztřesenost taky dojde, ale má své opodstatnění nepůsobí nijak rušivě. Střídmé až levné zpracování jonestownského masakru, kde do očí bije zejména šestkrát nižší počet obětí v kontrastu s jinak vcelku věrným zpracováním tehdejších událostí. Ovšem tam, kde West ušetřil na velikosti obce, tam přidal na působivosti. Závěrečný masakr byl hodně nepříjemnou podívanou, která nebrala konce a kde na diváka ze skříňky nezavane ani odér naděje. Výborné řemeslo. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pro mě byl Sacrament po dlouhé době opět kvalitní film točený tímto stylem (mám na rameni kameru, občas mi upadne, když po mě střílejí, ale za každé situace ji prostě nedám z ruky!), nejvíce mrazivé bylo asi to, že si člověk uvědomí, jak snadno se lidi nechají zmanipulovat a zabřednou do demagogie.. Když tři poslové médii dorazí do osady svorně se milujících a úsměvů plných dětí jednoho Otce, chvíli si počkáme na rozjezd, ale pak už to jde ráz na ráz, rána za ranou, a pár momentů vás, otrlé a na téměř vše zvyklé diváky, dokonce zaskočí. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (10)

  • Film čerpá zo skutočných udalostí a to konkrétne Jonestownského masakru z novembra roku 1978. Vtedy spáchalo hromadnú samovraždu cez 900 ľudí, členov sekty "Peoples Temple", pod taktovkou vodcu Jamesa "Jima" Warrena Jonesa. (BoredKid)
  • Spoločnosť VICE, pre ktorú pracujú novinári vo filme, v skutočnosti existuje. Je mediálnou spoločnosťou založenou v Brooklynskej štvrti Williamsburg v New Yorku. (PATWIST)
  • Gene Jones (Otec) zvládl svou velkou scénu rozhovoru v jediném sedmnáctiminutovém záběru. (Johnny.ARN)

Související novinky

West natočí western pro Blumhouse

West natočí western pro Blumhouse

23.03.2014

Americká hororová nezávislá scéna poslední roky rozkvétá a jedním z jejích nejvýraznějších tvůrců je mladý režisér Ti West (foto). Ten si získal jméno díky svému retro hororu Dům ďábla, podílel se i… (více)

Reklama

Reklama