Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film v jediném záběru, v němž 96 lidí rekonstruuje nepodařené přepadení banky, k němuž došlo v červnu roku 2006 ve Stockholmu. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (7)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Mrazivo dokonalé, dokonale mrazivé. Östlund uchvacuje scénu a simuláciou priemyselnej kamery (systematicky rozbíjanou ľahkými posunmi vpred a vzad) sníma brilantnú anekdotu, ktorá sa tak do najmenšieho detailu skutočne stala. Hra s priestorom, vzostupnou intenzitou audiálneho obrazu a nepatrným narúšaním diegetického sveta je uzemňujúca. Heist movie predchnuté objektívnym sarkazmom. Lahôdka. 90% P.S.: Videné pred časom na plátne, hodnotím po opakovaní. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Ďalšia ukážka Rubenovho skvelého citu pre pohrávanie si s realitou. Tentokrát spravil jednozáberovku o skutočnej udalosti - nepodarený prepad banky a znova je spravený tak, že keby vám niekto nepovie, že je to akože, tak by ste to považovali za reálny záznam. Skvelé. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* na tomto kraťasu z rekonstrukce přepadení banky je skvělé, jak ukazuje povahy lidí, které zrovna procházejí kolem - jejich lehkovážnost, apatii, zároveň nechuť se do čehokoli zaplést, či chtíč po senzaci. Docela kontrast oproti záležitostem, co známe z televize a filmů. Prostě zajímavá sonda do reálného života, kterou můžete zkouknout aktuálně třeba tady [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

boshke 

všechny recenze uživatele

(Febio Fest) Úplný začátek jsem bohužel neviděl (přišel jsem totiž na jiný film a netuše, že se jedná o krátkometrážní jednohubku před filmem samotným, vyběhl jsem ven v domnění, že jsem ve špatném sále), ale zřejmě šlo pouze o pobavení diváka trochou toho absurdna. A to se povedlo... 80% ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost natočená jediným záběrem, téměř statická kamera s jen občasnými pomalými nájezdy, pohyb postav/předmětů uvnitř i vně rámu se skvělým načasováním a rytmem, ruchy okolí navozující autentickou (nejdříve poklidnou, posléze poněkud rušnější) atmosféru v okolí jedné stockholmské banky. Nesporná inspirace Royem Anderssonem. Rubena Östlunda si značím červeně. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama