Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Jediný co mě v souvislosti s filmem Zvíře mrzí, je fakt, že nejsem sochař. Bejt totiž sochař, tak už jsem dávno obdaroval Prahu a s ní i celou naší zem sochou Belmonda v nadživotní velikosti. Za to, jakým způsobem ve Zvířeti Belmondo belmonduje a je naprosto k usmíchování. Claude Zidi dokonale využil užasné Bebelovi obličejové mimiky a vytvořil tak nejsexoznějšího mentála v dějinách stříbrného plátna. Obsazení Raquel Welch byla taky trefa do černého. Jako pár fungovali Bebel a Raquel naprosto dokonale, vzájmně si na své fórkování fantasticky nahrávali a to jiskření mezi nima bylo šukeznější než porsche plný bikinových holek. Najít v tomhle filmu chybu je stejný jako chtít hledat upřímnost v politických slibech. Zvíře je totální luxusní nášup prvoligovýho humoru. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle francouzskou komedii mám slabost od dětství a stále se k ní ráda vracím, Jean-Paul Belmondo jako Mike Gaucher a zároveň Bruno Ferrari je pro mě nepřekonatelný, neumím si představit nikoho jiného, kdo by to zvládl zahrát tak podmanivým a strhujícím způsobem.. Nepřeberné množství hlášek, které u nás časem zdomácněly, nadupaná jízda, kaskadérské kousky, trampoty s láskou, no a příběh o natáčení filmu ve filmu má pro mě svůj nezaměnitelný šarm.. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Asi bych měla vůči filmům s Belmondem vnímat nostalgické emoce, vždyť to byla v dobách mého dětství radostná událost, kdykoliv nám komáři do televizní záplavy sjezdů ÚV KSČ a dalších demagogických blábolů nadělili nějaký film od soudruhů z Francie. Ale nějak se stalo, že Belmondo mi z oblíbenců rychle vyšuměl. "Zvíře" je solidní komedie, jedna z těch vyvolených, na kterou se i po letech dá dívat bez přemýšlení, co jsme na tom, proboha, kdysi viděli? Bruno Ferrari i Mike Gaucher stále dokážou vytvarovat na rtech široký úsměv, nicméně o moji srdcovku nejde. Tož tak. 75% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Nejen, že Belmondo je Pan herec, zde navíc hraje s takovým gustem a s takovou živočišnou radostí, že místo oslavných ód se zmůžu jen na lakonické:   JE TO ZVÍŘE!   Ovšem taky mizerný otrapa.   „Okamžitě odvolej, co jsi řekla!“ - „Co? Toho mizeru?“ - „Otrapu! Mizeru dokážu spolknout, ale OTRAPA... Michel Gaucher! To tedy ne. To je urážka! Za tohle musíš dostat pár... “    ...    ...     A žbluňk! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Francúzky herec Jean-Paul Belmondo je dnes už len starý páprda, ktorý je jednou nohou v hrobe. Ale svojho času bol hviezda prvej triedy. Idol žien. Neodolateľný macho. Komédia, z filmárskeho prostredia, "Zviera" mu bola napísaná priamo na telo. Zahral si tu zaujímavú dvojúlohu. Nezodpovedného kaskadéra Mike Guachera a teplého, talianskeho herca Bruna Ferrari. V jednoduchom, mierne infantilnom príbehu, mu robila partnerku dobre stavaná Raquel Welchová. *** ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Mike Gaucher (Jean-Paul Belmondo) bydlí na adrese Hameau des artistes 5 na Montmartre v Paříži. Z oken bytu, která vedou na druhou stranu, je vidět mlýn, který v době natáčení filmu procházel rekonstrukcí – jedná se o Le Moulin Blute-Fin. Postaven byl podle dobových pramenů v roce 1295 a patřil mlynářskému rodu Debraye. Mlýn si vybral pro svůj obraz i malíř Vincent van Gogh v roce 1886. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama